توضیحات

ویرایش
مجارشین یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان گنبرف بخش مرکزی شهرستان اسکو قرار گرفته و تقریبا ۶۵ کیلومتر با شهر تبریز فاصله دارد .
جمعیت این روستا درحال حاضر به صورت تقریبی۱۳۰۰ نفر می‌باشد.
مجارشین روستایی تاریخی و باستانی است که دارای طبیعتی بکر و سرسبز، کوهستانی می‌باشد.
مجارشین، در اصل میرزانشین بوده است و در زمان سیاست یکسان سازی فرهنگی رضا شاه پهلوی که تغییر نام جاهای ایران بخصوص آذربایجان جزئی از این سیاست بود، نام این روستا نیز مانند دیگر جاهای تغییر یافته ایران ، تغییر یافته است.
البته اهالی این روستا و روستاهای اطراف نام این روستا را با گویش قدیمی خود یعنی "میرزه رشین" (یا همان میرزانشین ) بکار می‌برند.
همچنین «مجارشین» گنجینه‌ای از آثار تاریخی، مناظر طبیعی و جاذبه‌های گردشگری متعدد و متنوع به شمار می‌رود.
عمده فعالیت اهالی این روستا در زمینه زراعت، باغبانی، دامداری و قالی بافی می‌باشد.و مهمترین منبع درآمد اهالی روستای مجارشین فروش محصولات کشاورزی از جمله گردو، گل محمدی و بیدمشک خام ...مشاهده کامل متن و... می‌باشد .
همچنین فروش شیر تولید شده از دام سنگین و سبک یکی دیگر از منابع درآمدی روستا هستند که همگی اینها در فصل بهار و تابستان صورت می‌گیرد . و در فصل زمستان قالی بافی و فروش آن مهمترین منبع درآمد اهالی این روستا می‌باشد.
جالب است بدانید سیب زمینی نماد روستای مجارشین است .
در مجارشین اغلب درختان گردو و بید تبریزی(قلمه) به چشم می‌خورد. دامداری در این روستا به دلیل وجود مراتع زیاد و مخصوصا مراتع سرسبز سویوخ بولاغ و آغ دره نسبت به روستاهای اطراف به صورت وسیع‌تری انجام میگردد،که نتیجه آن درآمد از طریق فروش مازاد محصولات لبنی و به تبع آن کمک به اقتصاد خانوار روستایی می‌باشد.
مجارشین ،روستایی کوهستانی با خانه‌های پلکانی زیبا است که و جاده آسفالته این روستا را با شهرستانهای اسکو و آذرشهر متصل مینماید.
موقعیت روستای مجارشین به نحوی است که باعث امتیاز برتر این روستا نسبت به روستاهای اطراف خود شده ،این روستا محل تلاقی دو جاده آذرشهر به گنبرف و همچنین اسکو به گنبرف می‌باشد .
مرتفع‌ترین نقطه روستا کوه اوریان (اوریان داغی) ، که ارتفاع قله آن 2850 مترمی‌باشد .
یکه سورا نام کوهی است که روستای مجارشین در دامنه‌های آن واقع شده است و دارای قداست زیادی بین اهالی روستای مجارشین میباشد.
اگر چه از پیشینه این روستا اطلاع دقیقی نیست اما از آثار باستانی به جا مانده که به دوران‌های تاریخی پس از اسلام مربوط می‌شود، می‌توان به قدمت زیاد این روستا پی برد.
گورستان تاریخی مجارشین
گورستان تاریخی مجارشین یکی از مناطق جالب و تاریخی این روستا میباشد، که در آن سنگ قبرها دارای نوشته‌هایی به زبان عربی هستند که حاکی از رواج نوشتن زبان عربی در زمانهای دور در این روستا می‌باشد.
قدمت این گورستان به دوران‌های تاریخی پس از اسلام برمی گردد.
بوشلار
بوشلار به خانه‌های صخره‌ای تاریخی مجارشین می‌گویند. این خانه‌های زیبا ، صخره‌ای و در دل کوه کنده شده‌اند و دارای طاقچه‌هایی هستند که حاکی از زندگی انسانها در این محل در گذشته‌های دور دارد.
مسجد صخره ای مجارشین
مسجد صخره ای مجارشین مربوط به سده‌های میانی و اواخر دوران‌های تاریخی پس از اسلام است که در تاریخ ۶ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۵۰۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
این روستا علاوه برجاذبه‌های تاریخی دارای جاذبه‌های زیبای طبیعی می‌باشد
به علت وجود انبوهی از درختان سرسبز و چشمه‌های بی بدیل فراوان که بعضی از آنها جزء چشمه‌های آب معدنی می‌باشد و عبور رودخانه گنبر که بسیار چشم نواز و زیبا میباشد که چشم هر بیننده ای را خیره می‌کند
از دیگر جاهای دیدنی این روستا برکه گوگلی در دامنه "کوه چانگیل" است .
از معروفترین چشمه‌های مجارشین ،مهیر چشمه سی ، آغ بولاغ چشمه سی ، رستم چشمه سی ، قویی چشمه را می‌توان نام برد.

منبع :http://fa.wikipedia.org/
http://majarshinkandi.blogfa.com/
روستای تاریخی مجارشین

روستای تاریخی ...

مجارشین یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان گنبرف بخش مرکزی شهرستان اسکو قرار گرفته و تقریبا ۶۵ کیلومتر با شهر تبریز فاصله دارد . جمعیت این روستا درحال حاضر به صورت تقریبی۱۳۰۰ نفر می‌باشد. مجارشین روستایی تاریخی و باستانی است که دارای طبیعتی بکر و سرسبز، کوهستانی می...

اطلاعات | نقشه
روستای کندوان

روستای کندوان

روستایی تاریخی و 6000 ساله کندوان، یکی ازبرجسته‌ترین روستاهای تاریخی صخره‌‌ای جهان به شمار میرود. کندوان نام روستایست کهه مردمان این دیار با دست خالی و ابزاری ساده در دل کوه و صخره ، خانه هایی زیبا بنا نهادند که در نوع خود بی نظیر میباشد، وچون این خانه‌های کله قندی شباهت بسیاری با کندو...

اطلاعات | نقشه
درخت چنار 1200 ساله اسکو

درخت چنار 1200...

درخت چنار 1200 ساله اسکو دربخش مرکزی شهر اسکو،بالاتر از فلکه اصلی و به طرف روستای توریستی کندوان قرار گرفته و از دو سمت شمال و جنوب به ابنیه تجاری شهر محدود شده و در فاصله شش متری از آن قرار گرفته‌اند. این درخت قدمت تاریخی دارد و از جایگاهی ویژه در میان درختان چنار کهنسال در ایران برخو...

اطلاعات | نقشه
قلعه هولاکوخان

قلعه هولاکوخان

قلعه هولاکو خان یکی از تاریخی‌ترین و قدیمی‌ترین قلعه‌های آذربایجان است که در جزیره اسلامی (شاهی سابق واقع در قسمت شرقی دریاچه ارومیه) قرار گرفته است جزیره اسلامی یا (شاهی) که چون نگینی در دریاچه ارومیه میدرخشد در شمال شرقی دریاچه به نام شاها آداسی یا شاها جزیرسی یا شاها داغی قرار دارد و...

اطلاعات | نقشه
روستای عنصرود

روستای عنصرود

روستای پلکانی عنصرود یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سهند بخش مرکزی شهرستان اسکو واقع شده‌است. این روستای پلکانی به عنوان روستای هدف گردشگری مجموعه ای از زیبایی‌های طبیعی و تاریخی را بهره مند می‌باشد. مسجد و حمام تاریخی صخره ای، کوه زیبای سلطان، چشمه آغ بولاغ و ک...

اطلاعات | نقشه
سلطان داغی

سلطان داغی

سلطان داغی در شمال غربی کوهستان سهند ، نزدیک شهر اسکو قرار دارد ، با ارتفاعی حدود 3410 متر ، سومین قلة سهند محسوب می‌شود. در قلة آن زیارتگاهی به نام سلطان حسام الدین وجود دارد. این قله در جنوب روستای سفیده خوان ( اسپراخوان ) ، زین جناب ، عنصرود ( آستاری ) و در جانب شرق روستای کندوان ...

اطلاعات | نقشه
روستای گنبرف

روستای گنبرف

درفاصله 10 کیلومتری جنوب شهرستان اسکو، آنجا که رود و کوه به هم می‌رسند، دست طبیعت یکی از شاهکارهای ممتاز خود را آفریده است و روستای گنبرف را دردامن طبیعت خلق کرده است. روستای گنبرف که بین اهالی این روستا و روستاهای تابعه آن به "گون بر" شناخته می‌شود، در زبان فارسی مترادف با "آفتاب گیر...

اطلاعات | نقشه
قویماق

قویماق

قویماق یا همان کاچی از جمله غذاهای سنتی آذربایجان شرقی و غربی به حساب می‌آید که البته در بسیاری از مناطق دیگر ایران نیز پخت می‌شود. این غذا به خاطر قرار گیری در زمره غذاهای شیرین در وعده صبحانه نیز صرف می‌شود که وجود شیرینی و آرد در این غذا بر خوش یمنی آن در اعتقادات مردم این دیار افز...

اطلاعات
نان اسکو

نان اسکو

پخت این نان از زمان‌های قدیم در شهرستان اسکو رایج بوده و اغلب از آرد گندم و جو مرغوب منطقه تهیه و تولید می‌شود. با وجود تغییرات روز افزون و صنعتی شدن تولید نان، تهیه نان سنتی اسکو همچنان با شیوه سنتی و بومی صورت می‌گیرد که به آن انحصار ویژه‌ای بخشیده است.کیفیت مطلوب ، شیوه و مهارت خاص پ...

اطلاعات

مسچد صخره ای تاریخی روستای مجارشین


مسجد مجارشین مربوط به سده‌های میانی و متاخر دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان اسکو، بخش مرکزی، دهستان گنبرف، روستای مجارشین واقع شده و این اثر در تاریخ ۶ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۵۰۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


نام این مسجد را کرامت نام نهاده اند.


برای ... ادامه مطلب

حسین طاعاتی

حسین طاعاتی ﺳﻪشنبه 20 بهمن 94 - 14:47

کاش عکس هم میذاشتید

برکه گورگلی

برکه گُورگلی ، برکه ای بسیار زیبا در روستای مجارشین و در دهستان گنبرف می‌باشد. این برکه بسیار زیبا و دیدنی در دامنه کوه چانگیل قرار گرفته است . منابع تأمین‌کنندهٔ آب این برکه از آب‌های جاری ناشی از برف و باران و تعدادی چشمه هایآغ دره می‌باشد و از طریق یک نهر این آبها به برکه منتقل می‌گردد.
مجارشین ... ادامه مطلب
برکه گورگلی

یونس ذاکری فرد

یونس ذاکری فرد چهارشنبه 3 شهریور 95 - 19:07

آنایوردوم آذربایجان یاشاسین

اطلاعات بیشتر...
[posttitle]

[posttitle]

[postbody]

مشاهده مطلب