6 1 4 3

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
اقلیم : معتدل
نام قدیم : رام اردشیر
مساحت : 22742
جمعیت : 1032949
استان بوشهر یکی از جنوبی‌ترین استانهای کشور است که در جنوب غربی ایران و در فاصله 27 درجه و 18 دقیقه تا 30 درجه و 14 دقیقه عرض جغرافیایی و 50 درجه و 8 دقیقه تا 52 درجه و 57 دقیقه طول جغرافیایی واقع گردیده است.
این استان از شمال به استانهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد، ...مشاهده کامل متن از جنوب به خلیج فارس و استان هرمزگان، از مشرق به استان فارس و از غرب به خلیج فارس محدود بوده و با 625 کیلومتر مرز آبی، طولانی‌ترین همسایگی را با آبهای نیلگون خلیج فارس دارد .
استان بوشهر با 5/23167 کیلومتر مربع وسعت حدود 4/1 درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده و از این لحاظ هفدهمین استان کشور محسوب می‌گردد . مردم استان بوشهر از نظر نژادی اختلاطی از نژاد آریایی، سامی، آفریقایی و نژاد خاصی که اصطلاحاً به بوشهری معروف است، هستند .
پیش از ورود و استقرار آریاییان در بوشهر، نژادهادی بومی در این منطقه می‌زیسته اند و مدارکی که از عصرحجر و برنز (مفرغ ) باقی مانده بر این قضیه گــواهی می‌دهد که علاوه بر نژاد مدیترانه ای نژادهای دیگر مانند دراویدی، سیاه پوست، سامی، عیلامی و عرب نیز در این سرزمین سکونت داشته اند .مردم این استان به زبان فارسی وبا گویش محلی تکلم می‌کنند.
لحجه‌ها در روستا‌ها بیشتر از شهرها تنوع دارد . برخی از اهالی « جزیره شیف» وبنادر کنگان ، علویه نیز به زبان عربی صحبت می‌کنند.
لحجه‌های فارسی به گویش بردستانی، دشتی، تنگستانی وکازرونی دراستان بوشهر رواج دارد این لحجه‌ها کاملا با لحجه‌های شمال سرزمین فارس مانند لحجه‌های لری ، فارسی وسیوندی ارتباط دارد .
زبان‌های مردم سواحل خلیج فارس وجزایر آن بازمانده‌های گویش شبانکاره ای، بلوچی، کردی، ترکمنی، وبرخی از واژ ه‌های انگلیسی، هلندی، پرتقالی، هندی، عربی، وترکمنی است ولی استخوان بندی و ریشه آن فارسی است .
بیشتر اهالی استان را پیروان اسلام تشکیل می‌دهند (اعم از شیعه یا سنی). ضمن اینکه گروه‌هایی چند از اقلیت‌های دینی زرتشتی، مسیحی و یهودی[نیازمند منبع] نیز در این استان زندگی می‌کنند.
البته اقلیت‌های موجود در این منطقه عمدتاً از افراد مهاجری هستند که بر حسب ضرورت شغلی در این نقاط (بیشتر در بوشهر، جم و عسلویه) مسکن گزیده‌اند. اهل سنت بوشهر نیز بیشتر در قسمت‌های جنوبی استان زندگی می‌کنند (به ویژه در شهرستان کنگان).
به سبب ساحلی بودن استان بوشهر و محدود بودن کشاورزی و دامداری ، ماهی و میگو سهم عمده ای در خوراک مردم استان بوشهر دارند . غذاهای محلی و سنتی از مهم‌ترین جاذبه‌های اجتماعی به شمار می‌روند .
تقریباً همه خوراک هایی که در این استان تهیه و طبخ می‌شوند ریشه در طبع محلی مردمان بوشهری دارد . انواع قلیه رایج‌ترین غذای محلی استان بوشهر به شمار می‌آیند .
قلیه یک واژه عربی است و مفهوم عام آن نوعی خوراک است که از گوشت درست می‌کنند . در نواحی ساحلی منظور از قلیه؛ خورش ماهی و میگو است . قلیه انواع مختلفی دارد که قلیه اسفناج، بادنجان، کدو ترش، برنج، به، هویج، پیتی، سغدی، قلیه ماهی، قلیه میگو، کباب میگو، آبگوشت ماهی، شینسیل میگو، دم پخت ماهی، ماهی شکم گرفته، کباب ماهی، ماهی شور پلو، عرق گیر ماهی، پلو ماهی، حواری ماهی، ماهی تنوری، ماموسه و پاکوره از جمله برخی از آن‌ها هستند .
برخی دیگر از انواع غذاها چون دلمه برنج، دلمه برگ مو، خوراک چغندر، خوراک سیب زمینی، خوراک فاسولیا، گنمه، دم پخت ماش، خورشت جگر، خورشت گل کلم، خورش کلم پیچ، خورش لوبیا سبز، خورش بادمجان، دال عدس، حلوای عسلی و ... از دیگر غذاهای محلی این استان جنوبی به شمار می‌روند .به علت موقعیت بندری و ساحلی و شرجی بودن هوا در استان بوشهر بیشتر مردم از لباس‌های معمولی نخی استفاده می‌کنند .
لباس‌های محلی اهالی استان بوشهر یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های فرهنگی این منطقه به شمار می‌رود . بانوان در استان بوشهر، پیراهن بلند دور چین به همراه عبای سیاه، مقنعه نازک و سیاه رنگ، روبنده نازک، شلوار چیت و نوعی کفش صندل معروف به کوش می‌پوشند .موسیقی استان بوشهر از قدمت طولانی برخوردار بوده و استعداد لازم برای تبدیل شدن به یک قطب موسیقی را دارد .
اشکال و ژانرهای موسیقی، شکل و فرم، ریتم وزن و طنین غالب در موسیقی منطقه، چگونگی اجرا در گونه‌های مختلف موسیقی، تکنیک‌های آوازی، موسیقی مراسم‌های گوناگون در منطقه و مخصوصا در قشم دارای جاذبه‌های بسیاری است و از زیبایی خاصی برخوردار است .
آن چه که امروز در موسیقی منطقه (بوشهر، هرمزگان و دشتستان) موجود است ؛ این است که معمولاً از ساز جفتی استفاده می‌کنند و کلام نقش کمتری در آن ایفا می‌کند .
ژانر‌های متنوع موسیقی منطقه معمولا"ریتمیک هستند که کهن‌ترین آن‌ها با سه ساز کوبه ای دهل(dehol) ، کسر(kaser) و پیپه(pipe) معروف به دهل کسر اجرا می‌شوند.
بوشهر، پیش از بسیاری از شهرهای مهم ایران دارای صنایع جدیدی از قبیل یخ سازی و برق بوده‌است. مردم بوشهر از اولین ایرانیانی بودند که با مجله و روزنامه آشنا شدند.
یکی از نخستین شهرهایی که کارخانه چاپ سنگی را وارد کرد، بوشهر بود؛ از همین رو در بوشهر روزنامه‌های زیادی همچون «مظفری»، «خلیج ایران» و «ندای جنوب» به چاپ و نشر می‌رسید.
هم اکنون استان بوشهر با توجّه به موقعیت استراتژیک خود و داشتن منابع و صنایع مختلفی نظیر نفت و گاز، به‌ویژه میدانهای گازی پارس جنوبی در عسلویه و کنگان و پارس شمالی در دیر، بردخون و شهرستان دشتی به عنوان بزرگ‌ترین منبع مستقل گازی در جهان و وجود پالایشگاه عظیم گاز در جم و نیز دارا بودن یکی از مهم‌ترین ترمینال‌های صادرات نفت خام جهان در جزیره خارک و همچنین اجرای طرح‌های کلان صنعتی از قبیل نیروگاه اتمی بوشهر، کشتی سازی و مانند این‌ها، انتظار می‌رود در آینده‌ای نزدیک، سیمای خود را به عنوان یکی از مناطق مهم صنعتی و اقتصادی جهان تغییر دهد.مهم‌ترین بنادر استان شامل بندر بوشهر، بندر گناوه، بندر دیلم، بندر ریگ، بندر دیر، بندر کنگان، بندر نخل تقی، بندر عسلویه و بندر عامری می‌باشد.
بندر بوشهر با دارا بودن ۷ پست اسکله به طول بیش از ۱۱۷۰ متر، ظرفیت پذیرش کشتی‌های پانزده هزار تنی و تخلیه و بارگیری بیش از ۳ میلیون تن کالا در سال را دارد.
این بندر دارای فضایی بالغ بر ۳۷ هزار مترمربع انبار سرپوشیده می‌باشد. اسکله مسافرتی والفجر نیز به جابه‌جایی بار و مسافر میان این استان و کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌پردازد.
منبع :http://boushehr.iranpl.ir/
http://fa.wikipedia.org/
http://www.ichto.ir/
کاروانسرای دالکی دشتستان

کاروانسرای دال...

در گذشته جاده قدیمی شیراز- بوشهر از اهمیت ویژه و حیاتی برخوردار بوده است. این جاده از دشت ارژن، کتل پیرزن، کتل ملو، کتل دختر دالکی و برازجان می‌گذشته است، در طول این جاده مهم چند کاروانسرا وجود داشته که عموما مربوط به دوره قاجارند و کاروانسرای منحصر به فرد دالکی یکی از مهمترین آنهاست. ...

اطلاعات | نقشه
معبد کلات ( نیایشگاه مند - آتشکده مند )

معبد کلات ( نی...

در دامنه کوه مند در فاصله 30 کیلومتری خورموج در جنوب روستای حیدری و غرب روستای وراوی و زایر عباسی و در ارتفاعات سنگی مشرف به بستر قدیمی رودخانه سیلابی، آثار حجاری‌هایی در دل صخره‌ای بلند وجود دارد که راه باریکی از سطح بستر رودخانه به سمت اولین مدخل آن در ارتفاع 60 متری کشیده شده است و ب...

اطلاعات | نقشه
کاخ بردک سیاه ( شهر هخامنشی تموکن )

کاخ بردک سیاه ...

«کاخ بردک‌سیاه» کاخی مربوط به عصر هخامنشی است، و در ۱۲ کیلومتری شهر برازجان واقع شده‌است، این کاخ در حاشیه رودخانه دالکی قرار دارد، و بعد از کاخ کوروش بنا شده و فاقد ظرافت‌ها و ترکیب خاص رنگ‌های سیاه و سفید کاخ‌های برازجان و پاسارگاد است. ظاهر کاخ سنگ سیاه از لحاظ سبک هنر معماری و ترک...

اطلاعات | نقشه
گورستان شغاب

گورستان شغاب

گورستان شغاب (بوشهر)، قبرستانی تاریخی واقع در بخش مرکزی شهرستان بندر بوشهر یکی از آثارهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایران است. «گورستان شغاب بوشهر» این قبرستان در جنوب شهر بوشهر قرار دارد و اخیرا توسط اداره میراث فرهنگی کشف شده‌است. در این قبرستان اسکلت اموات در داخل...

اطلاعات | نقشه
زیارتگاه امامزاده سلیمان

زیارتگاه امامز...

در کنار جاده گناوه- دیلم در محل تل امامزاده، مرقد امامزاده سلیمان ابن‌علی واقع شده است. این امامزاده گنبد عظیم کاشیکاری با قاعده بزرگ و سطح پلکانی و کاشیکاری به رنگ آبی تیره دارد که در بعضی نقاط آن کاشی‌های زرد و سفید نیز به کار رفته است. این امامزاده یک عمارت مستطیل شکل است. گنبد اما...

اطلاعات | نقشه
امامزاده عبدالمهیمن بوشهر

امامزاده عبدال...

امامزاده عبدالمهیمن مربوط به دوره قاجار است و در بوشهر، محله امامزاده واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ آذر ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۷۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در شهرستان بوشهر در نزدیکی ریشهر قدیم ، مقبره و زیارتگاهی وجود دارد که به نام امام زاده عبدالمهیمن معروف ‏اس...

اطلاعات | نقشه
بقعه شیخ منصور خزایی دشتستان

بقعه شیخ منصور...

بقعه شیخ منصور خزایی در روستای زیارت شهرستان دشتستان واقع شده است . این اثر مربوط به دوره تیموریان است . تبار امامزاده علا الدین منصور معروف به شیخ منصور خزایی با هشت واسطه به امام علی االنقی (ع) می‌رسد . شیخ منصور خزایی به دنبال دشمنی خلفای عباسی با اولاد حضرت علی (ع) به همراه 100 نف...

اطلاعات | نقشه
عمارت دهدشتی ( عمارت روغنی )

عمارت دهدشتی (...

عمارت دهدشتی (بوشهر)، واقع در بخش مرکزی شهرستان بندر بوشهر یکی از آثارهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایران است. «عمارت دهدشتی بوشهر» در خیابان انقلاب ودر ضلع شمال غربی مسجد امام و پشت بانک مسکن شعبه مرکزی قرار دارد، این بنا در بافت قدیم در محله کوتی شهر بوشهر واقع می‌با...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری
میگو پلو

میگو پلو

میگو پلو یکی از چندین غذای سنتی و محلی بوشهری هاست. مواد لازم: برنج - پیازسرخ شده - میگو تازه پاک شده - گشنیز باکمی شنبلیله و جعفری - فلفل سیاه یاقرمز - نمک و فلفل و زرد چوبه طرز تهیه: برنج را پخته و صاف میکنیم و کنار می‌گذاریم٠ پیاز را در روغن سرخ می‌کنیم و زردچوبه را داخل پی...

اطلاعات
دمپخت ماهی ( لخلاخ )

دمپخت ماهی ( ل...

مواد لازم: برنج – آب (مقدار آن به نسبت زیاد یا کم بودن برنج مشخص می‌شود) – ماهی – سبزیجات (گشنیز – شوید و شنبلیله"به مقدار خیلی کم" ) – لیمو امانی – گوجه فرنگی رنده شده – پیاز و مخلوط سیر – فلفل – نمک – زردچوبه و ادویه پیاز را کمی سرخ کرده سپس سبزیجات نیز در آن ریخته و سرخ می‌کنیم بعد...

اطلاعات
قیمه بوشهری با شکر پلو

قیمه بوشهری با...

مواد لازم برای قیمه: لپه 500 گرم گوشت 250 گرم سیب زمینی 1 عدد پیاز 1 عدد گنده! زیره 2 قاشق چای خوری لیمو عمانی مقداری رب گوجه 2 قاشق عذاخوری ادویه به میزان لازم طرز تهیه: پیاز رو سرخ میکنیم زردچوبه رو بهش اضافه میکنیم گوشت رو میریزیم توی پیاز سرخش میکنیم. (گوشت رو میشه همراه...

اطلاعات
فلافل

فلافل

فلافل نخود از اصلى‌ترین مواد تشکیل دهنده فلافل است که پروتیین گیاهى به عنوان ماده اصلى آن به ساخت و نگهدارى استخوان هاى بدن کمک مى کند. نخود همچنین داراى فیبر محلول است که بهترین تنظیم کننده دستگاه گوارش و تسهیل کننده گردش خون در بدن است. زمانى فلافل ارزش غذایى مطلوب را دارد که به هنگا...

اطلاعات
رنگینک

رنگینک

یک نوع شیرینی است که بیشتر در فصل رطب ساخته می‌شود ولی گاهی نیز بجای رطب از خرما استفاده می‌کنند مرحله اول : روغن را داغ کرده و آرد را به آن افزوده و کمی تفت می‌دهند و سپس زیر شعله را خاموش می‌کنند(توجه داشته باشیم که آردها نباید بسوزد) مرحله دوم: آنگاه هسته رطب‌ها را بیرون آورده و ...

اطلاعات
مراسم و آیین‌ها مردم بوشهر

مراسم و آیین‌ه...

جشن‌ها و آیین‌های استان بوشهر در تاریخ فرهنگ و تمدن ایرانی، جشن‌ها و روزهای عید، ریشه در تاریخ افسانه‌ای ایران باستان؛ یعنی دوره سلسله پیشدادی دارند. جشن‌ها و آیین‌های استان بوشهر به جشن‌های مذهبی، ملی و محلی تقسیم می‌شوند. جشن‌های بزرگ مذهبی در استان بوشهر شامل: جشن میلاد حضرت محمد(ص...

اطلاعات
موسیقی محلی بوشهری

موسیقی محلی بو...

در موسیقی بوشهر، همچون موسیقی دیگر مناطق، انواع احساسات و حالات درونی نوازنده و یا خواننده، همچنین تعدد سبک‌های اجرایی مرتبط با ساختمان و بافت گام و یا به عبارتی مربوط به گوناگونی فواصل یا ایستگاه‌های صداهای تشکیل دهنده گام آهنگ هاست. پس از این جهت، اهمیت بررسی گام‌های مختلف سازی (نی ...

اطلاعات
باورها واعتقادات مردم بوشهر

باورها واعتقاد...

- هرگاه در وقت خمیر کردن ، خمیر در زیر دست خمیر گیر بپرد. - هرگاه مرغ خانگی در حیاط منزل بحالت خوابیده دیده شود. - هر گاه در موقع چای خوردن تفاله برگ چای در بالای استکان دیده شود. - هر گاه مگسی خسته در اتاق پیش روی کسی دیده شود. - هر گاه پلک چشم بی اختیار بپرد. - هرگاه دو لنگه کفش ...

اطلاعات
مشاهده تمامی آداب و رسوم

تفریحات ارزان در بوشهر

بندر بوشهر یکی از شهرهای جذاب حاشیه خلیج فارس است که گردشگران زیادی را به سوی خود جذب کرده است‌. سواحل گسترده، جاذبه‌های گردشگری و هوای مطلوب این شهر در فصل سرد سال تعداد زیادی مسافر را به سوی خود فرا می‌خواند. بخصوص که بلیط هواپیما بوشهر در این فصل با قیمت مناسب تر است و قیمت اجناس و همچنین حراجی های خوبی نیز در این فصل ارائه می شود. همچنین  در ادامه همراه ما باشید تا اطلاعات گسترده‌ای درباره تفریحات ارزان بوشهر کسب کنید.

... ادامه مطلب
تفریحات ارزان در بوشهر

گیسکان بوشهر و ارتفاعات شگفت انگیز آن

"گیسکان" کوهستان سر به فلک کشیده و استوار در شرق بُرازجان استان بوشهر قرار دارد. این کوه جدای از تماشاگاههای طبیعی بیشمار دارای بناها و نشانه‌های باستانی و تاریخی بسیاری نیز می‌باشد و برخی از بخش‌ها و جاهای آن یادآور رخدادهای تاریخی و به یادماندنی گوناگونی است.
لازم به ذکر است شهر بُرازجان مرکز شهرستان ... ادامه مطلب
گیسکان بوشهر و ارتفاعات شگفت انگیز آن

آشنایی با شهر نخل تقی

نخل تقی شهری است در استان بوشهر در جنوب ایران. این شهر در بخش مرکزی شهرستان عسلویه قرار دارد. جمعیت این شهردر سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۱۷۵ نفر بوده است .
این شهر در ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی روستای شیرینو و در ۳۰۰ متری کرانهٔ خلیج فارس قرار دارد و ارتفاعش از سطح دریا ۲ متر می‌باشد.
از شمال به دنبالهٔ کوههای زاگرس، از جنوب به خلیج فارس، از مغرب به شیرینو و از سمت مشرق به عسلویه محدود می‌گردد. رضا طاهری در کتاب از مروارید تا نفت ( تاریخ خلیج فارس) درباره وجه تسمیه نخل تقی می‌نویسد: مردم شیبکوه، نخلستان را نخل می‌گویند و این موجب شده است که نخلستان تقی را نَخْلِ تقی و یا نَخَل تقی بنامند. نامی که عرب‌های مهاجر سواحل جنوبی خلیج فارس در دو سده‌ی قبل به نخل تقی داده بودند، «یعیمه» بوده است و نام قبلی و پیشین آن در دست نیست. نخل تقی دیروز به فراخور توسعه منطقه ویژه اقتصادی از بندری کوچک امروزه به یکی از شهرهای شهرستان عسلویه تبدیل شده است. ... ادامه مطلب
آشنایی با شهر نخل تقی

سوئیت‌های شناور، جاذبه‌ای برای گردشگران در بوشهر

ساخت و بهره‌برداری از سوییت‌هایی شناور، در راستای پیشبرد اهداف گردشگریِ دریایی استان بوشهر بزودی انجام می‌شود.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر، «ناصر امیرزاده»، معاون گردشگری این استان، با اشاره به هفته گردشگری، گفت: بزودی سوئیت‌هایی شناور ... ادامه مطلب
سوئیت‌های شناور، جاذبه‌ای برای گردشگران در بوشهر

بندر سیراف - بوشهر

امواج زیبا،همراه با نسیم ملایم وزش باد که قطرات ریز آب دریا را به صورت ساحل نشینان و مرزداران رشید خطه خلیج همیشه فارس می‌تراود،طراوت و شادابی خاصی به این چهره زیبا و نیم سوخته داده است.اینجا سیراف است،سیرافی که روزگاری ابهت و هیمنه اش تاریخ را درنوردیده بود، بندری که نقش مهمی در تجارت،دریانوردی،صدور ... ادامه مطلب
بندر سیراف - بوشهر

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره بوشهر

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید