2 1 2 3

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
اقلیم : معتدل
نام قدیم : گرگان ،استر آباد
مساحت : 1777014
جمعیت : 220367
استان گلستان در قسمت شمالی کشور، بین عرض جغرافیایی 36 درجه و30 دقیقه تا 38 درجه و8 دقیقه شمالی و طول جغرافیایی 53 درجه و 57 دقیقه تا 56 درجه و 22 دقیقه شرقی از نصف النهار گرینویچ واقع شده است .
این استان از شمال به جمهوری ترکمنستان، از غرب به استان مازندران و دریای خزر، از جنوب به استان سمنان و از ...مشاهده کامل متن شرق به استان خراسان شمالی محدود می‌شود .
مساحت استان 22022 کیلومتر مربع بوده و حدود 33/1 درصد از کل مساحت کشور را به خود اختصاص داده است. از این محدوده 1126000 هکتار را مرتع و 430000 هکتار را جنگل و در مجموع حدود 70 درصد از سطح استان را منابع طبیعی تشکیل میدهند .
این استان بدلیل برخورداری از شرایط ویژه و متنوع آب و هوایی همچون آب و هوای معتدل کوهستانی، بیابانی و نیمه بیابانی قدمت تاریخی هفت هزار ساله و وجود بیش از هزار اثر تاریخی و فرهنگی ارزشمند اعم از ابنیه تاریخی، اماکن مذهبی، تپه‌ها و محوطه‌های باستانی و تاریخی، آرامگاه ها، برج ها، پل‌های تاریخی، مساجد و امامزاده‌ها و بافت‌های قدیم شهری، کاروانسراها، قلعه ها، غارها و مدارس علوم دینی، دارا بودن مناظر بدیع و چشم اندازهای طبیعی نظیر کوه، جنگل، جلگه، دشت، صحرا، دریاچه، خلیج، جزیره، آبشار، تالاب، دهکدة ییلاقی، جایگاه ویژه ای در عرصة میراث فرهنگی و وضعیت گردشگری کشور ایجاد نموده است.
مسافت این استان تا تهران حدود 380 کیلومتر و تا مشهد 550 کیلومتر است .
استان گلستان یکی از مناطق سرسبز و دیدنی در شمال ایران با مساحتی بالغ بر22 هزارکیلومتر مربع که در جنوب شرقی دریای خزر واقع شده است و از شمال به جمهوری ترکمنستان، از جنوب به استان سمنان، از شرق به استان خراسان شمالی و از غرب به استان مازندران محدود می‌شود.
جمعیت استان بالغ بر1637000نفر که ساکن در 14 شهرستان، 28 شهر، 25 بخش و 56 دهستان می‌باشند. جغرافیای طبیعی استان به نحوی است که به سه بخش کوهستانی، دامنه‌ای و جلگه‌ای تقسیم شده و از نظر آب و هوایی دارای اقلیم مدیترانه‌ای و نیمه‌بیابانی است.
قره‌سو، اترک و گرگانرود از رودهای پرآب استان محسوب می‌شوند و پیگردکوه بلندترین کوه استان بوده و کوههای شاهکوه، گلدین، زریوان و خواجه‌قنبر از دیگر کوه‌های استان به شمار می‌روند.
در کنار کشاورزی که محور اصلی فعالیتهای اقتصادی مردم این استان است، دامداری، شیلات و صنایع تبدیلی و صنایع دستی نیز از رونق خاصی برخوردار است. از محصولات عمده کشاورزی منطقه می‌توان گندم، پنبه، دانه‌های روغنی، غلات، توتون، برنج و... را نام برد.

استان گلستان به علت دارابودن مناظر بدیع و چشم‌اندازهای طبیعی و خیره‌کننده از جایگاه ویژه‌ای در صنعت گردشگری برخوردار است و سرشار از عنایات و نعمت خداوندی است به نحوی که در هر فصل از سال چهار فصل را می‌توان مشاهده کرد.
بدلیل شرایط مساعد اقلیمی و زیست محیطی آن از دوران پیش از تاریخ، و دوران اسلامی به عنوان یکی از استقرارگاه‌های بشری مورد توجه بوده و سابقه تمدن و فرهنگ استان گلستان با توجه به کاوشهای باستان‌شناسی به 7000 سال قبل بر‌می‌گردد.
در دوران هخامنشی و اشکانیان به نام هیرکانیا از معروف‌ترین و آبادترین ایالات در شمال ایران بوده و در دوران اسلامی نقش مهمی در شکوفایی و تمدن ایران اسلامی داشته، به طوری که دانشمندان و شاعران بزرگی را پروریده است.

استان گلستان به دلیل تنوع جغرافیایی و قدمت تاریخی دارای جاذبه‌های گردشگری متعددی مانند برج‌های تاریخی، مدارس و تکایای باستانی، مقبره مشاهیر، تپه‌های باستانی عمارت‌ها و کاخ‌های قدیمی و غارها و کاروانسراها و حمام‌های کهن و پارک‌های زیبای جنگلی از جمله پارک بین‌المللی گلستان، آبشارها، چشمه‌سارها، ذخیره‌گاههای جنگلی و تالاب‌های بین‌المللی، گل‌فشان‌ها، دهکده‌های ییلاقی و شبه‌جزیره آشوراده می‌باشد.
همچنین وجود آئین‌ها و مراسم گوناگون و آداب و موسیقی فرهنگ قومیت‌های ساکن و صنایع دستی و سوغات محلی و بازارهای هفتگی و مرزی از عوامل جذب مسافران در این استان است.
استان گلستان به لحاظ دارا بودن تنوع آب وهوا یکی از حاصلخیز‌ترین و با استعداد‌ترین مناطق کشور از حیث منابع طبیعی می‌باشد. آب و هوای استان تحت تأثیر عرض جغرافیایی، ارتفاعات، امتداد رشته کوههای البرز، نزدیکی به دریا و بیابان ترکمنستان، توده‌های هوایی و پوشش جنگلی از تنوع زیادی برخوردار است.
رودهای جاری استان که تعداد آن بالغ بر 40 رود است و عموما“ ار جنوب به شمال و از شرق به غرب جریان دارند از شریانهای اصلی و ارزشمند حیات اقتصادی بویژه در عرصة کشت انواع محصولات کشاورزی استان به شمار می‌آیند.
در این میان سه رود مهم اترک، گرگان و قره سو که از جمله رودهای دائمی استان می‌باشند. همواره بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان را تحت شعاع خود قرار داده اند.
با توجه به موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و جنس خاک، استان گلستان از پوشش گیاهی متنوعی از قبیل جنگل انبوه، چمنزا ر و استپ بر خوردار است. مجاورت دریای خزر و رشته کوه‌های البرز سبب شده است که به تبعیت از آب وهوا در دامنة شمالی البرز از خط ساحلی دریای خزر تا قلل مرتفع بر حسب افزایش ارتفاع، پوشش گیاهی متنوعی به صورت نوارهای مشخصی بوجود آید.با توجه به موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و جنس خاک، استان گلستان از پوشش گیاهی متنوعی از قبیل جنگل انبوه، چمنزار و استپ بر خوردار است.
مجاورت دریای خزر و رشته کوه‌های البرز سبب شده است که به تبعیت از آب وهوا در دامنة شمالی البرز از خط ساحلی دریای خزر تا قلل مرتفع بر حسب افزایش ارتفاع، پوشش گیاهی متنوعی به صورت نوارهای مشخصی بوجود آید .
ارتفاعات بالا ( بیش از 1000 متر ) پوشیده از چمنزارها و مراتع کوهستان است، ارتفاعات متوسط ( کمتر از 1000 متر) به کوهپایه‌ها و پوشیده از جنگلهای انبوه بزرگ است که بیشترین گونه‌های درختی آن را راش و توسکا و افرا و ممرز تشکیل می‌دهد و از کوهپایه‌ها به طرف شمال (جلگه)، کشاورزی و سپس از حدود شمال گرگان رود تا مرز ترکمنستان بیشتر از گیاهان مراتع استپی پوشیده شده است.
در ناحیة مرتفع جنوبی، جنگلهای سوزنی برگ ارس به زیبایی‌های منطقه افزوده است .
نزدیک ۱۸ درصد از سطح این استان را جنگل‌ها پوشانده‌اند، اما چرای بی رویهٔ دام‌ها، گسترش زمین‌های کشاورزی، برداشت بی‌رویه از جنگل، آتش‌سوزی و سیلاب‌هایی که در این چند ساله در استان رخ داد، آسیب زیادی به جنگل‌ها استان وارد کرده‌است.
بلوط، ممرز، راش، توسکا، لرگ و انجیلی از گونه‌های درختی جنگل‌ها استان هستند که از بلندی ۳۰۰ متری تا ۲۵۰۰ متری رویش دارند. در بلندی‌های بیش از ۲۵۰۰ متر نیز درختان سرو کوهی (اورس) به صورت پراکنده دیده می‌شوند.
در بخش‌هایی بازسازی شدهٔ زمین‌های جنگلی، گونه‌هایی از کاج و درختان میوه دار، مانند گردو و زیتون، نیز کاشته شده‌است. نزدیک ۵۰ درصد از سطح استان را مرتع‌ها پوشانده‌اند که دام‌داران کوچنده، روستاییان گله‌دار و دامداران کوهستانی از آن‌ها بهره‌برداری می‌کنند.
بیش از ۷۳ درصد مرتع‌های استان از نوع فقیر، نزدیک ۱۵ درصد متوسط و کم‌تر از ۱۲ درصد از نوع خوب است. سالانه بیش از ۵/۲ میلیون واحد دامی در مرتع‌های استان چرا می‌کنند.
چرای بی‌رویه آسیب‌زیادی به مرتع‌های استان زده و میزان مرتع فقیر را افزایش داده‌است. این در حالی است که مرتع‌ها این استان گونه‌های گیاهی باارزشی را در خود دارند.
پوشش جانوری :
تعدد و تنوع فراوان جوامع و گونه‌های گیاهی در استان گلستان موجب ایجاد زیستگاههای مناسب برای زندگی انواع پستانداران شده است. در مناطق جنگلی، گونه هایی مانند مرال (گاوکوهی ) وشوکا، در نواحی استپی قوچ و میش، در زیستگاههای صخره ای کل و بز و در نواحی دشتی آهو زندگی می‌کنند.
همچنین پلنگ، گراز، خرس قهوه ای ، گرگ ، شغال ، گربه و پالاس از گونه هایی هستند که در اکثر مناطق به ویژه در حوزه پارک ملی گلستان یافت می‌شوند .
جوندگان کوچک اندامی نظیر روباه، گربه‌های وحشی، خرگوش، خارپشت، گراز، شغال و موشهای صحرایی در اطراف تالابهای شمالی گنبد کاووس زیست می‌نمایند .
همچنین مناطق مختلف استان ، زیست انواع پرندگان می‌باشد . در دشتهای ترکمن صحرا یک نوع کوکر بنام کوکر شکم سفید از جمعیت بالایی برخوردار است و دیگر پرندگان همچون چکاوکها ، دراج ، هوبره ، پرندگان مهم شکاری از قبیل عقابها، سارگپها ، بالابان ، قرقی ، دلیجه وغیره موجود می‌باشند .
در حواشی مناطق جنگلی و کوهستانی ، پرندگانی از قبیل قرقاول ، هما ، دالها ، کبک دری ، کبک معمولی ، تیهوو پرندگان پا سری فرم و دیگر گونه‌های خشک زی زیست می‌کنند .
لاک پشتها ، مارها و سوسمارها از جمله دوزیستان و خزندگان هستند که در مناطق گوناگون بویژه در اطراف تالابها انتشار گسترده ای پیدا کرده اند .
مهمترین منابع شیلاتی در محدودة جنوب شرقی دریای خزر (استان گلستان ) به سه گروه عمده ماهیان خاویاری ،ماهیان استخوانی وکیلکا ماهیان تقسیم می‌شوند . دریای خزر زیست بوم حدود 90 درصد از ذخایر ماهیان خاویاری ( تاسماهیان ) جهان می‌باشد .
در این منطقه استحصال خاویار از انواع گونه‌های با ارزش دریای خزر شامل فیل ماهی ، تاس ماهی ( قره بورن ) ، چالپاش ، شیب و دراکول ( ازون برون ) انجام می‌گیرد .
خاویار یکی از منابع مهم در آمد دولت در بخش صادرات غیر نفتی را تشکیل می‌دهد .
استان گلستان به سبب برخورداری از اقلیم‌های متنوع در سالهای اخیر قدمهای موثری در بخش تولید و تکثیر ماهیان گرم آبی و سرد آبی وپرورش میگو بر داشته است .
«آمارد‌ها » یا به قولی « مرد‌ها » از اقوام بومی این منطقه قبل از ورود آریائیها به شمار می‌آیند .
آنها در شرق « کادوسی‌ها » و « تپوری‌ها » می‌زیستند . منطقه تحت تصرف آنها از شرق به خراسان و از غرب به مناطق قفقاز محدود میشد . شیوه زندگی آنها بر پایه کوچ نشینی و دامداری استوار بود .
بنا بر نوشته‌ها و منابع تاریخی « داهه‌ها » ( قبیله ای از اقوام پرنی ) از اجداد اشکانیان به شمار می‌آیند که در شمال گرگان می‌زیستند و مدت زیادی حوزه گرگان را تحت تصرف خود داشتند .
در دوره اسلامی با افزایش مهاجرت اقوام مختلف به علل سیاسی و اجتماعی به این منطقه شاهد انواع گوناگون از نژادها و اقوام هستیم . مازندرانی‌ها با منشاء تپوری در شهرهای گرگان، کردکوی، بندرگز و ترکمن‌ها از نژاد زرد و شاخه ای از ترکان اوغوز در شهر‌های گنبد کاووس، کلاله، آق قلا، بندرترکمن و سیستانی ها، بلوچ‌ها از اقوام سکاها در شهرهای علی آبادکتول، گنبدکاووس، کلاله، مینودشت، آزادشهر، رامیان و گرگان و همچنین اقوام هیرکانی یا گرگانی که عمدتا“ در شهر گرگان زندگی می‌نمایند .
موسیقی سنتی کتولی و ترکمن از عمده‌ترین و شاخص‌ترین موسیقی‌های سنتی استان گلستان به شمار می‌آید همچنین در این استان موسیقی سنتی مازندرانی ، سیستانی نیز مرسوم و متداول می‌باشد.

یکی از عناصر مهم فرهنگ مادی ترکمن‌ها که پویایی، اصالت و ارزش ذاتی و زیبایی ظاهری خود را در تمامی شرایط زمانی و مکانی حفظ و زنده نگه داشته است، پوشاک می‌باشد.این پوشاک با زیور آلات سنتی مربوطه که از رنگ‌های ویژه وزیبایی برخوردار است دارای تنوع و تعدد مطلوبی می‌باشد که نگاه هر بیننده ای را به خود جلب می‌نماید.
پوشش آن بر حسب مقتضیات جغرافیایی، شرایط اجتماعی، اقشار اجتماعی، سن افراد و وضعیت تاهل متفاوت است.
با توجه به تنوع قومیتی موجود در این استان زبان و گو یش‌های متفاوت رایج و متداول می‌باشد .
از مهمترین آنها می‌توان به مازندرانی، ترکمنی، قاجاری، کتولی، سیستانی، بلوچی، شاهرودی، قزاقی، ترکی آذری و قزلباش اشاره کرد .
بر اساس نتایج سر شماری سال 1375 حدود 8/99 درصد از ساکنین استان مسلمان و بقیه را سایر اقلیت‌های مذهبی تشکیل می‌دهند . ترکمن ها، قزاق ها، بلوچ ها، داری مذهب تسنن می‌باشند .
جاجیم، صنایع دستی، ابریشم بافی رامیان، ماهی، خاویار، پنبه، حلوا اماج(مخصوص گرگان)، نان شیرینی، زنجبیلی، نون عیدی(کلمبو)، قُطاب، پشت زیک (کنجدی)بابتو (مخصوص گرگان)، مارمرده(مخصوص گرگان)، پادرازی)، قالی، قالیچه، پشتی ترکمنی، عرق کشمش ، حلوا گردویی (مخصوص کردکوی و بندر گز)
منبع :http://www.ichto.ir/
http://fa.wikipedia.org/
http://golestan.selection.behdasht.gov.ir/
غار آبریز طلا کوهی

غار آبریز طلا ...

در خصوص نام این غار به دلیل ریزش آب از بلندی و ایجاد غار، احتمالا آبریز نام گرفته و طلا کوهی نیز به دلیل وجود آثار باستانی در دنباله آن گفته می‌شود. غار آبریز طلا کوهی در ارتفاع 381 متری از سطح دریا قرار دارد و دارای 1 دهانه می‌باشد. این غار در 6 کیلومتری مینودشت در سمت جنوب جاده مبار...

اطلاعات | نقشه
مسجد جامع گرگان

مسجد جامع گرگا...

مسجد جامع گرگان در بازار قدیمی نعلبندان در زمینی به مساحت 1600 متر مربع واقع شده است . دارای مناره‌های کروی است که روی آن کتیبه‌ای به خط کوفی قرار دارد. بنای اصلی مسجد به ویژه مناره قدیمی آن متعلق به دوره سلجوقیان است. این بنا با حیاطی مرکزی به وسعت 1000 متر مربع که چهار شبستان ، چهار...

اطلاعات | نقشه
مسجد و مدرسه کریم ایشان

مسجد و مدرسه ک...

مدرسه و مسجد کریم ایشان در روستای کریم ایشان و در مسیر جاده کلاله- مراوه تپه شهرستان کلاله واقع شده است و با شهرستان گنبد 79 کیلومتر فاصله دارد. ساختمان مسجد و مدرسه متعلق به دوره قاجاریه می‌باشد و بر اساس تاریخی که بر سردر ورودی مدرسه کتابت شده ، در سال 1328 هجری قمری ساخته شده است. ...

اطلاعات | نقشه
امامزاده نور

امامزاده نور

آرامگاه اسحاق بن موسى بن جعفر ( ع ) معروف به مشهد نور، مربوط به سدهٔ ۹ ه. ق. است و در شهرستان گرگان، بخش مرکزی، درگذر محله سرچشمه از محلة سبزه مشهد گرگان واقع شده است. این امامزاده از جنوب به حد جنوبی حوزه آبریز رودخانه قره سو وارتفاعات جنوب روستای زیارت، از شرق به امتداد بین فاضل آبا...

اطلاعات | نقشه
کاخ موزه گرگان

کاخ موزه گرگان

کاخ اختصاصی گرگان یا کاخ موزه گرگان و یا کاخ سلطنتی گرگان مربوط به دوره پهلوی اول اول است و در گرگان، پارک شهر (کتابخانهٔ سابق) واقع شده است. کاخ شهر گرگان که یکی از ۱۲ کاخ خانواده پهلوی در کشور و محل اقامت این خانواده در منطقه بوده است، پس از مرمت به کاخ موزه گرگان تبدیل شده است. ا...

اطلاعات | نقشه
شهر تاریخی دشت حلقه

شهر تاریخی دشت...

دشت حلقه یا دشت قلعه در 15 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان گنبد کاووس ، سه کیلومتری شمال جاده گرگان ـ مشهد و حد فاصل شهرستان‌های مینودشت و آزادشهر در دهستان القجر واقع شده است. شهر به صورت هشت ضلعی نامنظم بنا شده است . دو حصار بزرگ داخلی و خارجی که به ترتیب 4 متر و 75/6 متر ارتفاع دارد، شه...

اطلاعات | نقشه
شهر قدیمی تمیشه ( سرکلاته تمیشه )

شهر قدیمی تمیش...

تَمیشَه، نام یکی شهرهای قدیمی در شرق تبرستان بوده‌است. این شهر که در مرزهای شرقی تبرستان و سرحد گرگان بوده، با ساری شانزده فرسخ فاصله داشت. نام این شهر در منابع سده‌های اولیهٔ اسلامی به شکل‌های طَمیس، طَمیسه، طمیش، طَمیشه، طمیسه و تمیشه آمده. و گاهی به شکل تمیشه هم در منابع قدیمی فارسی...

اطلاعات | نقشه
بازار نعلبندان گرگان

بازار نعلبندان...

بازار نعلبندان در مرکز شهر گرگان و از جنوب به خیابان امام خمینی و از غرب به محله سرچشمه متصل است. نوع ترکیب بافت آن بصورت خطی ( راسته ) است و غالبا به میدان بازارچه متصل می‌شود. بازار استرآباد در قدیم بر خلاف بازار شهرهای بزرگ مانند اصفهان، تبریز و … سر پوشیده نبوده و دکانها در دو ردی...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری
لباس محلی گلستان

لباس محلی گلست...

اقوام متعددی در این استان زندگی می‌کنند که شامل ترکمن‌ها، فارسی زبانان، سیستانی‌ها، بلوچ‌ها، ترک‌ها (آذربایجانی و قزلباش)، مازندرانی و قزاق‌ها می‌شوند. فارس‌ها نیز بخش عمده ای از استان گلستان را تشکیل می‌دهند که درنواحی مرکزی و جنوبی منطقه سکنی دارند و اکثریت جمعیت استان را تشکیل میدهن...

اطلاعات
موسیقی محلی گلستان

موسیقی محلی گل...

موسیقی سنتی کتولی و ترکمن از عمده‌ترین و شاخص‌ترین موسیقی‌های سنتی استان گلستان به شمار می‌آید همچنین در این استان موسیقی سنتی مازندرانی ، سیستانی نیز مرسوم و متداول می‌باشد. موسیقی سنتی ترکمن: نوازندگان ترکمن را ‹‹ سازنده ›› ( یعنی آن که ساز می‌زند ) و خوانندگان را باخشی (baxshi)...

اطلاعات
موسیقی کتولی

موسیقی کتولی

موسیقی کتول را به لحاظ رایج و متداول بودن آن در میان ساکنین کتولی شهرستان علی آباد بنام موسیقی کتولی معروف است. علی‌آباد کتول از نظر جغرافیایی شرقی‌ترین مناطق تبری زبان و از اصلی‌ترین بلوک استرآباد قدیم محسوب می‌شود. نزدیکی این منطقه با بسیاری از نواحی ترکمن نشین و از سوی دیگر همسایگی...

اطلاعات
لباس محلی ترکمن

لباس محلی ترکم...

اقوام متعددی در استان گلستان زندگی می‌کنند که شامل ترکمن‌ها، فارسی زبانان، سیستانی‌ها، بلوچ‌ها، ترک‌ها (آذربایجانی و قزلباش)، مازندرانی و قزاق‌ها می‌شوند. لباس و زیور آلات محلی استان گلستان و از جمله ترکمن‌ها بخشی از جذابیت‌های فرهنگی این استان است که رنگ‌ها و طرح‌های آن برای گردشگران ...

اطلاعات
زبان و گویش مردم گلستان

زبان و گویش مر...

در استان گلستان اقوام متعددی زندگی می‌کنند که شامل ترکمن‌ها، فارسی زبانان، سیستانی‌ها، بلوچ‌ها، ترک‌ها (آذربایجانی و قزلباش)، مازندرانی و قزاق‌ها می‌شوند. زبان ایرانیان ترکمن، ترکمنی و متعلق به خانواده زبان «اورال- آلتایی» با ریشه اُغزی است که به آن «تاغلی» هم گفته می‌شود. گروه اُغُزی ...

اطلاعات
هلی آش

هلی آش

هلی آش یا هل آش غذای محلی استان گلستان است. برای تهیه این آش ابتدا نخود و لوبیا را می‌پزند. سپس آب آن را بیشتر کرده و سبزی و برنج را داخل آن می‌ریزند. بعد از آن که کمی پخته شد، بر حسب سلیقه شخصی کمی کدو به آن اضافه می‌کنند. پس از آن گوجه سبز (هلی) و کمی شکر داخل آن می‌ریزند. بعد از ا...

اطلاعات
تاس کباب

تاس کباب

در شهرستان آزادشهر همانند سایر مناطق ایران طبخ غذاهای سنتی رواج دارد که برخی از آنها مانند ماش پلو و تاس کباب آب پز از غذاهای محلی و مرسوم این منطقه می‌باشند. طرز تهیه تاس کباب مواد لازم: سیب زمینی سایز متوسط: چهار عدد پیاز: چهار عدد (سه عدد برای داخل تاس کباب، یک عدد برای رنده کرد...

اطلاعات
ماش پتی

ماش پتی

ماش پتی: ترکیبات: ماش، اسفناج، چغندر، کدو تنبل، سیرداغ، اب نارنج یا لیمو طرز تهیه: ابتدا ماش‌ها را شسته و با اب میپزیم بعد از اینک پخته شدند مقداری اب سرد روی آن ریخته تا پوست ماشها جداشود و با کفگیر انها را ا روی اب جدا میکنیم. اسفناجهای خرد شده را به ماش اضافه کرده و پس از مدت زم...

اطلاعات
مشاهده تمامی آداب و رسوم
قالیبافی ترکمن

قالیبافی ترکمن

سوابق تاریخی فرش ترکمن ترکمن‌های ایران در منطقه ترکمن صحرا واقع در مرز شمالی ایران و جمهوری ترکمنستان و همچنین در قسمت شمال شرقی خراسان زندگی می‌کنند. اغلب ترکمنهای ایران را طوایف یموت، گوکلان، سالیر و همچنین ساریق و تکه تشکیل می‌دهند. مردم ترکمن اگر چه اصالت خود را حفظ کرده اند، سنته...

اطلاعات

پلو باسترمه

استرمه یک از پلوهای محلی استان گلستان به خصوص قوم ترکمن‌ها می‌باشد که با ماهی (به ویژه ماهی ازون برون) تهیه می‌شود.
مواد لازم جهت تهیه باسترمه برای ۴ نفر:
برنج: ۴ پیمانه ، ماهی ازون برون: ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم ،سیب زمینی: ۳ عدد ،دپیاز: ۳ عدد ،انار دانه شده: ۱ پیمانه ،نمک: به میزان لازم،فلفل: به میزان ... ادامه مطلب
پلو باسترمه

جنگل درازنو

جنگل درازنو در استان گلستان واقع است. دهکده درازنو در جنوب شهرستان کردکوی و در محدوده ملک سورم سرا (بالاجاده) واقع شده که در گذر سده‌ها مورد استفاده خانواده‌های زیادی از ساکنان بالاجاده و به صورت پراکنده از روستاهای همجوار بوده . امروزه با ساخت جاده، این روستا گردشگرانی را از شهرستان‌های استان گلستان ... ادامه مطلب
جنگل درازنو

بهشت مسافران تابستانی

گلستان نام جدید سرزمین تاریخی است که تا سده هفتم هجری به نام ایالت گرگان نامیده می‌شد. این منطقه از آن پس تا آغاز سده دهم به نام استرآباد، در نوشته‌های دوران اولیه اسلامی به نام (جرجان) و از اسفند ۱۳۱۶ گرگان نامیده شده است.
این استان تا سال ۱۳۷۶ بخشی از استان مازندران بود، اما در آن سال به صورت استانی مستقل به نام گلستان درآمد و شهرستان گرگان به عنوان مرکز آن انتخاب شد. این استان به دلیل جایگاه جغرافیایی ویژه خود از آب و هوای متنوعی برخوردار است. بخش زیادی از پهنه استان گلستان به صورت جلگه است.
اقوام متعددی در این استان زندگی می‌کنند که شامل ترکمن‌ها، فارسی زبانان شامل سیستانی‌ها و فارسی زبانان بومی، بلوچ‌ها، ترک‌ها (آذربایجانی و قزلباش)، مازندرانی‌ها و قزاق‌ها می‌شوند. فارسی‌زبان‌ها و سیستانی‌ها بیشتر در مرکز و جنوب استان، و مازندرانی‌ها در روستاهای نیمه غربی استان، آذری‌ها در شهرستان گنبد کاووس و قزاق‌ها نیز بیشتر در گرگان و ترکمن‌ها در بخش شرقی، مرکزی، شمالی استان سکونت دارند. این اقوام سنی‌مذهب بوده و به زبان ترکمنی تکلم می‌کنند. تنوع اقلیمی و جاذبه‌های طبیعی تنها عامل شهرت این استان نیست بلکه، وجود گروه‌های مختلف مذهبی و قومی همچون رنگین کمانی از هویت ایرانی، این استان را به عنوان «ایران کوچک »، شناسانده است.
نمایش جاذبه‌های فرهنگی در قالب پوشش ها، زبان‌ها و گویش ها، آداب و رسوم، باورها و … در کنار جاذبه‌های چشم نواز طبیعی، باعث شهرت این استان شده است. گلستان از نظر ویژگی‌های طبیعی، اقلیمی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دارای ویژگی‌های متمایز است و اقوام مهاجر زیادی با وجود تفاوت‌ها در آن زندگی می‌کنند.
... ادامه مطلب
بهشت مسافران تابستانی

حلوا گردویی استان گلستان ثبت ملی شد

حلوا گردویی گلستانی‌ها با شماره ۱۱۵۸در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
به گزارش ایسنا، «ابراهیم کریمی»، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان گفت: حلوای گردویی یا "آغوز حلوا" یکی از حلواهای سنتی استان به ویژه شهرستان‌های بندر گز و کردکوی به شمار می‌رود.
او افزود: مردم استان در شب‌نشینی‌ها، ... ادامه مطلب
حلوا گردویی استان گلستان ثبت ملی شد

گرگان

روستای ییلاقی الستان واقع در ۳۵ کیلومتری شرق گرگان شهرستان فاضل آباد روستایی فوقالعاده زیبا ... ادامه مطلب
گرگان

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره گلستان

حسینی حسینی

حسینی حسینی چهارشنبه 22 مرداد 93 - 18:18

با سلام و تشکر از سایت زیبا و بی نظیر شما.فقط یک نکته قابل ذکر وجود دارد که در مورد استان گلستان خدمت شما عرض میکنم ,استان گلستان را با اقوام ترکمن و تصاویر انها معرفی کردید در صورتی که بیش ازدو سوم گلستا نی‌ها فارسی زبان یا گیلک و یا باگویشهای محلی دیگر هستند. لطفا در صورت امکان لحاظ نمایید.با سپاس از توجه شما

تیشینه

تیشینه چهارشنبه 22 مرداد 93 - 23:20

سپاسگزارم از شما دوست گرامی، نکته مهمی رو ذکر کردید. درج این تصاویر بیشتر توسط کاربران صورت گرفته است و مسلما به علت سهولت دسترسی به آنها بوده. حتما تصاویر و اطلاعات اصلاح میشه تا گلستانو با تمامی اقوامش زیباتر ببینیم.
سید محمد حسینی عزیز شما هم می‌توانید تصاویر و اطلاعات خود را به راحتی هم از طریق "ارسال عکس توسط شما" در آلبوم تصاویر و هم از طریق دکمه "اضافه کردن اطلاعات توسط شما"، در سایت خودتون درج کنید.

م م

م م چهارشنبه 30 تیر 95 - 15:50

با سلام.
من همین الان عضو سایت شدم ولی مدت زیادیه که از مطالب واقعا مفیدتون استفاده می‌کنم. انصافا خیلی در انتخاب مقصد. لذا برای بهتر شدن و پویائی اطلاعات چند نکته ای رو به نظرم رسید تا بیان کنم:
1- در برخی مطالب عکسها متنوع نیست. بعنوان مثال فقط عکسهائی که در زمستان گرفته شده یا عکسهائی که در زوایائی هست که نمیشه کل اون منطقه رو ببینی.

م م

م م چهارشنبه 30 تیر 95 - 15:51

2- نسبت به بروز رسانی مطالب و عکسها نیز اقدام بشه. چون تغییراتی در مکانهائی اتفاق می‌افته از قبیل تخریب طبیعت، نحوه دسترسی، تغییر محیط و ... که اگر مطالب بروزرسانی نشه می‌تونه اطلاعات ناقصی به گردشگر بده.
با کمال تشکر و احترام و خسته نباشید به شما.

م م

م م چهارشنبه 30 تیر 95 - 15:52

3- با توجه به اینکه خودمن علاقه دارم به جاهای بکری برم که دور از هیاهوی جمعیت باشه پیشنهاد می‌کنم در نوشتن مطالب و نمایش عکسها به گونه ای عمل بشه که میزان دسترسی، تردد، امکانات و همچنین استقبال عمومی از اون مکان به اطلاع خوانندگان مطلب برسه. حتی این نحوه ارسال مطالب می‌تونه برای افرادی هم که خلاف سلیقه من فکر می‌کنند هم مفید باشه.

م م

م م چهارشنبه 30 تیر 95 - 15:52

به عنوان مثال من وقتی رفتم چشمه گل رامیان علیرغم محیط بسیار زیبای اون اما برای اتراق خانواده خیلی مناسب نیست چون علاوه بر شلوغی چشمه، اکثرا آقایان در حال شنا با پوشش استخری! هستند که زیبنده حضور خانواده نبود. یا مثلاً در مورد جستجوی اطلاعات برای یک مکان خاص در بعضی از سایتها مطالب و عکسهائی بدست می‌آمد که باعث میشه علیرغم میل باطنی اون مکان رو از لیست اماکن مطلوب برای گردشگری حذف کنم!

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید