4 5 2

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
اقلیم : معتدل
مساحت : 900
جمعیت : 65369
لنگرود یکی از شهرستانهای بسیار زیبا استان گیلان میباشد .
نام لنگرودLANGAROUD ترکیبی است از دو پاره واژه لنگر LANGARو رودROUD. لنگر به معنی وقار و سکون و آرامش است همان گونه که که کشتی لنگر انداخته آرامش می‌یابد.
در ترکیب لنگر و رود دو (ر) در هم یکی شده و نام به لنگرود تبدیل می‌گردد و معنی رود سکون یافته و آرام و با وقار معنی می‌گیرد ...مشاهده کامل متن و اگر به رود جاری در این بنگریم آن را دارای جریان آن چنان آرامی می‌بینیم که گویا حرکتی ندارد.
این شهرستان در ارتفاع ۲۱ متر از سطح دریای خزر قرار دارد. لنگرود بر روی جلگه‌ای سرسبز و ۱۰ کیلومتر با دریای خزر فاصله دارد و در قسمت‌های جنوبی آن کوهپایه‌های جنوبی آن جنگلی دیده می‌شود.
لنگرود که یکی از شهرهای مذهبی گیلان است. در فاصله ۶۰ کیلومتری رشت (مرکز استان) واقع شده‌است و از طرف شمال و غرب به شهرستان لاهیجان، از طرف شرق به دریای خزر و از طرفی به شهرستان رودسر، و از طرف جنوب به شهرستان املش منتهی می‌گردد.
در سال ۱۲۷۵ ه. ق /۱۲۳۰ ه. ش.، یعنی حدود یک سده و نیم پیش جمعیت این شهر دو هزار نفر بوده‌است.‪
شهرستان لنگرود با وسعتی حدود 900 کیلومترمربع در ناحیه شرق گیلان قرار گرفته است و فاصله آن با مرکز استان 60 کیلومتر است.
لنگرود از شمال به دریای خزر، از جنوب و غرب به لاهیجان و از شرق به رودسر منتهی می‌گردد. لنگرود دارای قدمت تاریخی زیادی است و نام آن حدود 900 سال قبل (512 هجری قمری) در کتب تاریخی آمده است.
بافت قومی مردم لنگرود گیلک و به زبان گیلکی با لهجه بیه پس تکلم می‌کنند. از نوشته‌های تاریخی چنین استنباط می‌شود که زمین‌های اطراف لنگرود باتلاقی بوده و ساخت و ساز را دچار مشکل می‌نموده اما به مرور زمان و توسعه تجارت در گیلان، لنگرود هم رونق یافته و در زمینه‌های کشاورزی خصوصاً کشت کنف از شهرهای مهم محسوب گردیده، همچنین در زمینه صنعت دارای صنایع فلزی از جمله تفنگ سازی (شکاری) بوده که به علت مرغوبیت و کیفیت، خریدران زیادی داشته است.
رابینو جهانگرد معروف درخصوص لنگرود چنین می‌نویسد: «کناره‌های رودخانه لنگرود زیباترین منظره‌ای است که من در ایران دیده ام». لنگرود دارای هشت محله به نام‌های فشکالی محله، سوتال محله، درب مسجد، کاسه‌گر محله، قصاب محله، گشته مردخال، انزلی محله و راه پشته است که هر یک دارای اعتبار خاصی است.
بندر چمخاله که در شش کیلومتری لنگرود قراردارد از جاذبه‌های گردشگری است و همانند دیگر بنادر دارای فعالیت‌های تجاری بوده که در حال حاضر بسیار محدود است.
طبیعت مناسب سبب گردیده مردم لنگرود به کارهای کشاورزی علاقه‌مند باشند. از محصولات عمده لنگرود می‌توان انواع برنج، چای، صیفی‌جات را نام برد. همچنین صید ماهی در این شهر رایج است.
بازار هفتگی لنگرود در روزهای شنبه و چهارشنبه با استقبال فراوان برگزار می‌گردد. ساحل زیبای چمخاله یکی از سواحل زیبای گیلان محسوب می‌شود که در ۱۰ کیلومتری شهرستان لنگرود واقع شده و ساحل نیلگون و آرام آن استراحتگاه مسافران بسیاری در فصل تابستان است
مردم شناسی
بافت قومی مردم لنگرود گیلک و به زبان گیلکی با لهجه بیه‌پیش تکلم می‌کنند.
از نوشته‌های تاریخی چنین استنباط می‌شود که زمین‌های اطراف لنگرود مساعد بوده و به مرور زمان و توسعه بازرگانی در گیلان، لنگرود هم رونق یافته و در زمینه‌های کشاورزی خصوصاً کشت کنف از شهرهای مهم محسوب گردیده، همچنین در زمینه صنعت دارای صنایع فلزی از جمله تفنگ سازی (شکاری) بوده که به علت مرغوبیت و کیفیت، خریدران زیادی داشته‌است.
رابینو جهانگرد معروف درخصوص لنگرود چنین می‌نویسد: «کناره‌های رودخانه لنگرود زیباترین منظره‌ای است که من در ایران دیده‌ام».
لنگرود دارای محله‌هایی به نام‌های درویشانه بر، درب مسجد، فشکالی محله، سوتال محله، در مسجد، کاسه‌گرمحله، قصاب‌محله، گشته مردخال، انزلی‌محله و راه‌پشته است که هر یک دارای اعتبار خاصی است.
بندر چمخاله که در شش کیلومتری لنگرود قراردارد از جاذبه‌های گردشگری است و همانند دیگر بنادر دارای فعالیت‌های تجاری بوده که در حال حاضر بسیار محدود است.
طبیعت مناسب سبب گردیده مردم لنگرود به کارهای کشاورزی علاقه‌مند باشند. از محصولات عمده لنگرود می‌توان انواع برنج، چای، صیفی‌جات را نام برد. همچنین صید ماهی در این شهر رایج است.
بازار هفتگی لنگرود در روزهای شنبه و چهارشنبه با استقبال فراوان در محل جدید آن(پارک بازار) برگزار می‌گردد. مردمان لنگرود، بسیار مهربان و با فرهنگ ونیک اندیش هستند.
موقعیت جغرافیائی و جمعیت
نام لنگرود ترکیبی است از دو پاره واژه لنگر و رود. لنگر به معنی وقار و سکون و آرامش است همان گونه که که کشتی لنگر انداخته آرامش می‌یابد.
در ترکیب لنگر و رود دو (ر) در هم یکی شده و نام به لنگرود تبدیل می‌گردد و معنی رود سکون یافته و آرام و با وقار معنی می‌گیرد و اگر به رود جاری در این بنگریم آن را دارای جریان آن چنان آرامی می‌بینیم که گویا حرکتی ندارد.
این شهرستان بر روی جلگه‌ای سرسبز و ۱۰ کیلومتر با دریای خزر فاصله دارد و در قسمت‌های جنوبی آن کوهپایه‌های جنوبی آن جنگلی دیده می‌شود. لنگرود که یکی از شهرهای مذهبی گیلان است.
در فاصله ۶۰ کیلومتری رشت (مرکز استان) واقع شده‌است و از طرف شمال و غرب به شهرستان لاهیجان، از طرف شرق به دریای خزر و از طرفی به شهرستان رودسر، و از طرف جنوب به شهر املش (از شهرهای رودسر) منتهی می‌گردد.
در سال ۱۲۷۵ ه. ق /۱۲۳۰ ه. ش.، یعنی حدود یک سده و نیم پیش جمعیت این شهر دو هزار نفر بوده‌است. اما در سرشماری عمومی نفوس سال ۱۳۷۵ ه. ش چمعیت این شهرستان به ۱۳۵۹۲۲ نفر رسیده که از این تعداد ۶۵۹۷۳ نفر در شهر لنگرود زندگی می‌کنند.
هم اکنون شهرستان لنگرود بالغ بر ۶۵٬۳۶۹ ‪ نفر جمعیت دارد
جاذبه‌های گردشگری
ساحل چمخاله در ۱۰ کیلومتری شمال لنگرود قرار دارد.
از دو راه زمینی و یک راه آبی می‌توان به چمخاله رفت.
تالاب زیبا و طبیعی کیاکلایه با انواع پرندگان دریایی و بوستان تفریحی فجر که در قسمتی از تالاب ایجاد گردیده‌است.
لیلاکوه خواستگاه دوستان طبیعت
طبیعت کوهستانی بلوردکان
پارک فجر در ابتدای جاده رودسر
باغ ملی در جاده چمخاله
پل خشتی لنگرود «خشته پل» یا «خشته پورد» که مربوط به دوره ایلخانیان است.
این پل «راه پشته» را به مرکز شهر متصل می‌کند.
مسجد جامع لنگرود که تاریخ ساخت در مسجد مربوط به سال 1001 هجری قمری است.
خانه دریا بیگی که از شاهکارهای هنر دوران قاجاریه‌است.
پل خشتی قدیمی نالکیاشر.
باغ معروف منجم باشی در روستای دیوشل
بقعه آقا سید محمود (سفید آستانه) از سادات متدین منطقه واقع در بلوار لنگرود به رودسر.
بقعه آقا سید محمدتقی کوشالشاد لنگرود.
خانه منجم باشی حاکم لنگرود.
خانه دریا بیگی که از شاهکارهای هنر دوران قاجاریه است.
قلعه دزدبن (دزبن) دز به معنای دژ و قلعه است.
مشاهیر لنگرود
میرزامحمدصادق منجم‌باشی لنگرودی
میرزا عبدالوهاب منجم‌باشی لنگرودی
میرزامهدی خان منجم‌باشی لنگرودی
اسحاق خان مشکوه‌السلطنه
دکتر محمدجعفر جعفری لنگرودی
محمود پاینده لنگرودی
دکتر ابراهیم‌زاده معبود
آیت الله سید مرتضی مرتضوی لنگرودی
دکترعلی جنابی
نجم الدین ابوالحمد
محمد علی لنگرودی (رانکوهی)
شمس لنگرودی
شهدی لنگرودی
منبع :http://www.langrood.iastjd.ac.ir/
http://dehboneh.com/index.php/about
http://www.iaul.ac.ir/
http://www.langroudcity.ir/
پل خشتی لنگرود

پل خشتی لنگرود

پل خشتی لنگرود روی رودخانه لنگرود و از خشت و آجر ساخته شده است. این پل، معروفترین بنای تاریخی و نماد شهر لنگرود است و بر روی رودخانه لنگرود که از میان شهر می‌گذرد، ساخته شده است و در گویش گیلکی لنگرودی، به خَشته پٌل وخَشته پورد معروف است. بر اساس اطلاعات کتاب تاریخ خانی تا سال 912 هـ ...

اطلاعات | نقشه
خانه منجم باشی

خانه منجم باشی

خانواده‌ی مُنجّم باشی، همزمان با تسلط آقا محمد خان قاجار بر گیلان، صاحبِ اسم و رسمی شدن. نخستین عضو این خاندان که لقب مُنجّم باشی رو به دست آورد، میرزا صادق نامی بود که سال 1312 هجری قمری، جسد خان قاجار رو به کربلا حمل کرد. یکی از نواده‌های میرزا صادق به نامِ میرزا موسی به فرمانروای...

اطلاعات | نقشه
لیلا کوه

لیلا کوه

لیلاکوه یا به گفته اهالی محلی لیله کوه، منطقه ای است در نزدیکی شهر لنگرود در استان گیلان در شمال ایران و یک منطقه توریستی و گردشگری زیباست که هر ساله مسافران زیادی را به خود جذب می‌کند. برخی هم معتقدند ، لیلا کوه برگرفته از نام« لیاشاه» می‌باشد. لیاشاه ، مترادف با واژه‌های اسمی دختران...

اطلاعات | نقشه
بلوردکان ( بلور دوکان )

بلوردکان ( بلو...

بلوردکان ﺟﺰء روﺳﺘﺎی ﻻت ﻟﯿﻞ از ﺗﻮاﺑﻊ ﺑﺨﺶ اﻃﺎﻗﻮر ﻟﻨﮕﺮود ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. اﯾﻦ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺟﻨﮕﻠﯽ ﮐﻮﻫﺴﺘﺎﻧﯽ ﺑﺎ ﭼﺸﻢ اﻧﺪازﻫﺎی ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺑﺴﯿﺎر زﯾﺒﺎ و ﺟﺎده آﺳﻔﺎﻟﺘﻪ دارای ﺟﺎذﺑﻪ ﻫﺎی زﯾﺒﺎی ﻃﺒﯿﻌﯽ اﻋﻢ از ﭘﺎرک ﺟﻨﮕﻠﯽ ، رودﺧﺎﻧﻪ، آﺛﺎر ﺗﺎرﯾﺨﯽ درروﺳﺘﺎی ﺑﻠﻮردﮐﺎن اﻋﻢ از ﮐﺎرواﻧﺴﺮا ، ﭘﻞ و... دارای ﻇﺮﻓﯿﺖ ﺑﺎﻻی ﮔﺮدﺷﮕﺮی اﺳﺖ. ﻣﺘﺄﺳﻔﺎﻧ...

اطلاعات | نقشه
ساحل چمخاله

ساحل چمخاله

ساحل چمخاله لنگرود با شرایط زیبا و دلپذیر خود در دنیا کم‌نظیر است . چرا که گفته می‌شود در دنیا دو شهر ساحلی به شکل دلتا وجود دارد که این حالت آب و هوای دلپذیری را برای این مناطق به وجود می‌آورد که لنگرود یکی از این دو شهر است. چَمخاله، منطقه‌ای ساحلی بسیار زیبا و منحصر به فرد در استان...

اطلاعات | نقشه
تالاب کیاکلایه

تالاب کیاکلایه

تالاب کیاکلایه یکی از غنی‌‌‌ترین تالاب‌‌های استان گیلان به لحاظ تنوع گونه‌‌های حیاتی می‌باشد و در جذب گردشگر و افزایش درآمد اقتصادی حاشیه نشینان و حفظ محیط زیست طبیعی دارای اهمیت و توان بالایی می‌باشد. این تالاب از پتانسیل‌‌های اکوتوریستی شهر لنگرود به شمار می‌آید که در شرایط پایکوهی ب...

اطلاعات | نقشه
بقعه دوازده تن

بقعه دوازده تن

این بقعه مدفن دوازده تن از سادات کیایی می‌باشد که بر بخش شرقی گیلان حکومت می‌کردند و چون زادگاه سادات کیایی ملاط بود به سادات ملاطی نیز معروف می‌باشند. طبق شجره نامه ای که در بقعه موجود است این دوازده تن عبارتند از: سید علی و سید محمد، پسران امام سجاد(ع)، سید یوسف، سید یونس، سید حسن، س...

اطلاعات | نقشه
دریاچه کومله

دریاچه کومله

دریاچه کومله در شهر کومله شهرستان لنگرود در استان گیلان قرار دارد. این دریاچه سه آبگیر مجزا را شامل می‌شود که طول بزرگترین آبگیر آن در حدود سه کیلومتر و عرض آن چهارصد متر می‌باشد. فاصله دریاچه تا سواحل دریای خزر و ساحل زیبای چمخاله در حدود ده کیلومتر و تا ارتفاعات شمالی البرز و کوه پر...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری

جشن نوروزبَل، آغاز سال ۱۵۹۱ دیلمی در هلودشت لنگرود

«نوروزبَل»، آیین گرامی داشت آغاز سال ۱۵۹۱ دیلمی(گیلانی) عصر روز دوشنبه (۱۶ مرداد) با استقبال تعداد زیادی از خانواده‌ها و جوانان از سراسر کشور در هلودشت لنگرود برگزار شد.
نوروزبل به معنی آتش نوروزی و نام جشنی است که از غروب ۱۷ مرداد هجری خورشیدی در نخستین روز از «نوروز ما» برگزار می‌شود. این روز آغاز ... ادامه مطلب
جشن نوروزبَل، آغاز سال ۱۵۹۱ دیلمی در هلودشت لنگرود

فرشته دوست عسگری

فرشته دوست عسگری ﺳﻪشنبه 17 مرداد 96 - 10:54

چه جالبه

نگین سبز کومله

نگین سبز در یکی از تپه‌های مشرف به شهر کومله واقع است.این تپه دید بسیار خوبی نسبت به بخش کومله و روستاهای اطراف و باغات چای منطقه و حتی شهرستان لنگرود ، شهر شلمان و چمخاله دارد.اما گذشته از دید بسیار خوب این منطقه آب و هوا و سر سبزی این منطقه هم قابل توجه است.
ورودی این بام بلند ،حدود ۱ کیلومتر پس ... ادامه مطلب
نگین سبز کومله

کلوچه سنتی لنگرود

قدمت این کلوچه بیش از ۱۰۰سال میباشد که با گذشت همه این سالها هنوز هم که هنوزه چون بصورت سنتی ساخته میشود و پرطرفدارترین کلوچه سنتی شهر لنگرود میباشد.
درکنار این کلوچه مرباهایی مثل .بهار نارنج.مربای به.نارگیل.البالو…و شیرینی بنام میان پروغیره…تولید میشود با توجه به ماندگاری بالای این محصول سنتی بیشترین ... ادامه مطلب
کلوچه سنتی لنگرود

هنری که لنگرودی‌ها به آن می‌بالند

کدوی منقوش از جمله صنایع دستی بومی استان گیلان(به‌خصوص لاهیجان و لنگرود) است که به «قلیان کویی» معروف است و در گذشته برای ساختن قلیان از آن استفاده می‌شد.
این محصول که مایه افتخار گیلانیان است، پیش از این به عنوان ظرف نگهداری حبوبات نیز کاربرد داشت.
امروزه به علت رواج ظرف‌های مصنوعی، بازار کدوی ... ادامه مطلب
هنری که لنگرودی‌ها به آن می‌بالند

گیلان زیبا

ایران فوق العاده است
طبیعت زیبا، دشت‌های وسیع و سرسبز و هوای پاک از جاذبه‌های دیدنی شرق گیلان در خطه سرسبز گیلان است
برای دیدن تصاویر بیشتر به اینستاگرام زیر سری بزنید
https://instagram.com/omidphotographer ... ادامه مطلب
گیلان زیبا

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره لنگرود

عاطفه پورمؤید

عاطفه پورمؤید دوشنبه 28 اردیبهشت 94 - 19:33

جشنواره بهار نارنج برای سومین سال متوالی در شهرستان لنگرود برگزار شد امید است که این جشنوار به نام این شهرستان ثبت شود.
دوستان عزیز برای اطلاعات بیشتر از این جشنوار میتوانند به سایت رسمی زیر مراجعه نمایند.
WWW.LANGARNEWS.IR

حسین جهانی فرد

حسین جهانی فرد جمعه 8 خرداد 94 - 21:25

لنگرود به عنوان نگین گردشگری استان گیلان، با آب و هوای فوق‌العاده و جاذبه‌های توریستی متنوع و شگفت‌انگیز از قبیل سواحل و جنگل‌های بسیار زیبا، رودخانه، تالاب، کوه و حتی آثار تاریخی بی‌بدیل، سالانه میزبان گردشگران داخلی و خارجی بسیار است. انسان با ورود به این منطقه تصور می‌کند به شهر جادویی قصه‌ها وارد شده است.

حسین جهانی فرد

حسین جهانی فرد جمعه 8 خرداد 94 - 21:25

بازار لنگرود به جهت تنوع و ارزانی همیشه مشهور بوده و در آن انواع محصولات کشاورزی و دامی روستاهای اطراف شامل سبزیجات و میوه‌های محلی، لبنیات محلی، ترشی و مرباهای خانگی، مرغ و تخم مرغ محلی، انواع ماهی صید تازه و همچنین صنایع‌دستی عرضه می‌شود.«به‌ویژه در بازار هفتگی شنبه و چهارشنبه» از سوغات خوب لنگرود علاوه بر موارد ذکرشده می‌توان برنج و چای طبیعی لنگرود، نان برنجی«نان تبیجان»، نان خلفه و کلوچه‌های سنتی آن را نام برد.

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید