7 3 1 10 3

آب و هوا

توضیحات

ویرایش

اقلیم : سرد
نام قدیم : آتورپاتکان
مساحت : 45491
جمعیت : 3724620
استان آذربایجان شرقی در گذشته بخشی از سرزمین تاریخی ماد بوده که به «ماد کوچک» شهرت یافته بود. در زمان حکمرانی اسکندر مقدونی بر ایران در ۳۳۱ سال پیش از میلاد، شهربان منطقهٔ ماد کوچک که سرداری به‌نام «آتورپات» یا «آتروپاتن» بوده، علیه اسکندر قیام کرده و با انعقاد پیمانی دست یونانیان را از آذربایجان کوتاه ساخت.
اسکندر مقدونی نیز آتروپات را به شرط پیروی از امپراتوری او، در این منطقه باقی نگه داشت.

جانشینان اسکندر پس از مرگ وی به جنگ و نزاع با یک‌دیگر پرداختند و در همین دوران بود که آتروپات حاکم منطقهٔ ماد کوچک شد. نام این منطقه نیز به‌جهت تقدیر از زحمات وی در مقابل بیگانگان به «آتروپاتگان» معروف شد.
بعدها نیز به نام‌های مختلفی نظیر «آذربادگان» و «آذرآبادگان» مشهور گشت.

آذرپاتکان در دورهٔ ساسانیان ساتراپ‌نشین و یکی از مهم‌ترین ایالت‌های ایران بوده که به‌جهت قرارگرفتن آتشکدههای بزرگ و مشهور نظیر آتشکدهٔ آذرگشسنب در آن به آذربایجان شهرت یافت.
منطقه آذربایجان به علت موقعیت خاص جغرافیایی، یکی از مناطق حساس و مهم کشور است. استان آذربایجان شرقی از استان‌های مهم و پرجمعیت ایران است که در گوشه شمال غرب کشور واقع گردیده است.
مساحت این استان 45491 کیلومتر مربع است که حدود 2.8 درصد از مساحت کل کشور را شامل می‌شود. این استان از نظر موقعیت طبیعی در محل به‌هم خوردگی دو رشته کوه البرز و زاگرس، به‌عبارتی در زون البرز و آذربایجان و در گوشه شمال‌غرب فلات ایران واقع شده‌است.
از نظر تقسیمات حوضه‌های آب‌ریز کشور، حوضه‌های آب‌خیز ارس، سفیدرود ـ قزل‌اوزن و دریاچه ارومیه پهنه استان را پوشش می‌دهند که بیشترین مساحت استان در محدوده حوضه آب‌ریز دریاچه ارومیه قرار گرفته‌است.
در حالت کلی، استان آذربایجان‌شرقی یک منطقه کوهستانی محسوب می‌شود که حدود 40 درصد از سطح آن را کوهستان فرا گرفته‌است. از مناطق کوهستانی معروف منطقه، می‌توان توده آتشفشانی سبلان در شرق و سهند در غرب و جنوب غربی و رشته کوه‌های قره‌داغ در شمال و رشته کوه‌های تخت سلیمان و اربط در جنوب و ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال‌شرق استان را نام برد.

مرزهای استان
استان آذربایجان شرقی از ناحیه شمال، با کشورهای آذربایجان، ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان (وابسته به کشور آذربایجان) به طول 235 کیلومتر دارای خط همجواری است که مرز مشترک این استان با کشورهای فوق را رود ارس تشکیل می‌دهد.
در حال حاضر ارتباط استان با کشورهای همجوار در طول این مرز تنها از سه نقطه جلفا، خداآفرین و کردشت (مرز نوردوز) انجام می‌گیرد که در این میان جلفا از اهمیت خاصی برخوردار است.
همچنین آذربایجان شرقی به دلیل داشتن اشتراکات فراوان با کشورهای همسایه یکی از مهم‌ترین مناطق کشور در روابط خارجی محسوب می‌شود. این استان از ناحیه غربی و جنوب غربی با آذربایجان غربی همجوار می‌باشد.
در جنوب خود با استان زنجان و از ناحیه شرقی نیز با استان اردبیل حدود 400 کیلومتر مرز مشترک دارد.

اقلیم و آب و هوای استان و سیمای طبیعی آن
استان اذربایجان شرقی به دلیل وسعت زیاد دارای آب و هوای متنوع می‌باشد به طوری که بیشترین دمای ثبت شده در شهرهای میانه و جلفا می‌باشد که مردم این شهرها دمای ۴۵ + درجه بالای صفر را تجربه کرده‌اند و همچنین کمترین دمای ثبت شده در استان و در کلیه شهرهای ایران مربوط به بستان آباد با دمای ۴۶ - درجه زیر صفر می‌باشد.
میانگین بارندگی سالیانه ۲۵۰ الی ۳۰۰ میلی‌متر می‌باشد.
آب و هوای آذربایجان شرقی به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم‌های متفاوتی برخوردار است. این استان همواره تحت تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس قرارگرفته است؛ به علاوه، بادهای محلی نیز تحت تأثیر شرایط طبیعی استان از سوی کوهستان‌های بلند و دریاچه‌های ارومیه و خزر به سوی دشت‌ها و جلگه‌ها می‌وزند.
آذربایجان شرقی یک منطقه سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم‌بندی‌های اقلیمی جزو مناطق نیمه‌خشک به حساب می‌آید و میانگین بارندگی سالیانه آن 250 الی 300 میلی‌متر است.

موقعیت کوهستانی و عرض جغرافیایی استان از عوامل برودت و سرمای قسمت اعظم این منطقه است. کم‌ارتفاعی و اثرات ملایم‌کننده بخارهای دریای خزر در پاره‌ای از مناطق از عوامل اعتدال اقلیمی آن به شمار می‌آید.
به علاوه آذربایجان تا حدودی تحت تأثیر جریان‌های مرطوب دریای مدیترانه از سمت غرب و جنوب غربی قرار دارد و توده‌های هوای سرد سیبری نیز از شمال بر آب و هوای آن اثر می‌گذارد.
تبریز نیز دارای هوایی کم‌رطوبت بوده و حد متوسط بارندگی آن در سال 285 میلی‌متر است. این جلگه در اثر ارتفاعی که از سطح دریا دارد، دارای زمستان‌های طولانی و سرد و تابستان‌های معتدل است.

علاوه بر پوشش گیاهی متنوعی که در فضاهای جلگه‌ای، دره‌ای و کوهستانی استان وجود دارد، جنگل‌های متراکمی نیز نقاط مختلف استان را پوشانده است. در شمال ارسباران، دره ارس و شهر ورزقان، کوه‌های قازان‌داغی و قندراتباشی واقع شده است که پوشیده از درختان جنگلی و مراتع کوهستانی است.
کوه‌های گویچه‌بئل پوشیده از درختان نیمه‌جنگلی و مراتع سرسبز و خرم است و در جنوب غربی اهر واقع شده است. این مکان کوهستانی، ییلاق ایلات قره‌خانلو و مددلو است.
بیشترین گونه‌‌های درختی که در جنوب غربی اهر مشاهده می‌شود، بلوز و ممرز است. جنگل‌های شهرستا‌ن‌های مراغه و هشترود نیز از نظر درجه اهمیت در مرتبه بعدی قرار دارند.
این جنگل‌ها که از وسعت کمتری نسبت به جنگل‌های ارسباران برخوردار است عمدتاً از درختچه گز تشکیل شده است.
از نظر تقسیمات حوضه‌های آبریز کشور، حوضه‌های آبخیز ارس، سفیدرود، قزل‌اوزن و دریاچه ارومیه پهنه استان را پوشش می‌دهند که بیشترین مساحت استان در محدوده حوضه آبریز دریاچه ارومیه قرار گرفته است.
در حالت کلی، آذربایجان شرقی یک منطقه کوهستانی محسوب می‌شود که حدود 40 درصد از سطح آن را کوهستان، 28.2 درصد را تپه ماهورها و 31.8 درصد را زمین‌های هموار (دشت‌ها و جلگه‌های میان‌کوهی) فرا گرفته است.
رودخانه ارس از محدوده سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل می‌گذرد که برای هر سه استان شاهرگ حیاتی محسوب می‌شود. دریاچه ارومیه و حوضه آبریز آن که بیشترین سطح استان را تحت پوشش قرار می‌دهد از منابع طبیعی مشترک با استان آذربایجان غربی محسوب می‌شود.
حوضه آبریز سفیدرود قزل‌اوزن که پهنه جنوب شرقی استان را تحت پوشش قرار داده از اشتراکات طبیعی مابین استان‌های اردبیل و زنجان و آذربایجان شرقی می‌باشد.

استان آذربایجان شرقی به‌جهت تمرکز صنایع بزرگ تولیدی در شهر تبریز، از قطب‌های مهم صنعتی در سطح ایران به شمار می‌رود.
در استان آذربایجان شرقی ۴۳۴۱ کارگاه تولیدی فعالیت می‌کنند که این تعداد شامل ۸۳۲ کارگاه صنعتی بوده که این استان از این لحاظ، ۵٫۹۹ درصد از کل کارگاه‌های صنعتی ایران را به خود اختصاص داده‌است.
منبع :http://www.eachto.org/http://www.ostan-as.gov.ir/http://fa.wikipedia.org/

بازار تبریز

بازار تبریز

بازار تبریز بزرگ‌ترین مجموعه بازار به هم پیوسته سرپوشیده جهان با مساحتی حدود یک کیلومتر مربع و یکی ازشاهکارهای معماری ایرانی است .همچنین یک از مهمترین بازارهای ایران وقاره آسیا نیز میباشد. قدمت این بنا نامعلوم است ولی در تاریخ بسیاری از جهانگردان از سده چهرم هجری تا دوره قاجار از این ب...

اطلاعات | نقشه
ایل گلی ( ائل گلی - شاه گولی )

ایل گلی ( ائل ...

ایل‌گلی یا شاه گلی ، یکی از زیباترین و مهم‌ترین تفرجگاههای شهر تبریز است که در جنوب شرق شهر در ۷ کیلومتری مرکزشهر، بر دامنه تپه ای قرار گرفته است. ایل‌گلی، بزرگترین منبع ذخیرهٔ آب جهت آبیاری باغ‌های مناطق شرقی تبریز تا پیش از روی‌کارآمدن صفویان بوده‌است. در زمان صفویان،به دور دریاچهٔ...

اطلاعات | نقشه
مقبره الشعرا ( مقبرةالشعرا )

مقبره الشعرا (...

مقبره الشعرا یا همان آرامگاه شاعران یکی از گورستان‌های تاریخی شهر تبریز است که بیش از ۴۰۰ شاعر، عارف و رجال نامی ایران و کشورهای منطقه از ۸۰۰ سال پیش به ترتیب از حکیم اسدی طوسی تا استاد شهریار، یکی پس از دیگری در اینجا به خاک سپرده شده‌اند. این بنای یادبود نماد مقبرةالشعرا و یکی از نم...

اطلاعات | نقشه
قلعه بابک ( بذ - دژ بابک - قلعه جمهور )

قلعه بابک ( بذ...

این قلعه اقامتگاه و مرکز فرماندهی بابک خرمدین بر علیه خلافت عباسی بوده است. دژ جمهور یا قلعه بابک از زمان‌های دور بر بلندپایه‌ترین قله‌های آذربایجان خودنمایی می‌کرده و هنوز هم به عنوان جایگاه بابک خرم‌دین ، یکی از نمونه‌های استقامت و پایداری آذربایجانیان و ایرانیان برابر عرب‌ها و جزو ب...

اطلاعات | نقشه
مسجد کبود ( گـُی مسجد - عمارت مظفریه )

مسجد کبود ( گـ...

مسجد کبود یا گـُی مچید ،عمارت مظفریه نیز نام دارد،این مسجد بر طبق کتیبهٔ سردر آن در سال ۸۷۰ هجری قمری و ۱۴۶۵ میلادی به دستور صالحه خانم دختر سلطان جهانشاه مقتدرترین حکمران سلسله قره‌قویونلو که فردی زیبا پسند و شاعر بود بنا نهاده شد. تنوع و ظرافت و زیبایی کاشی‌کاری و استفاده از رنگها...

اطلاعات | نقشه
آبشار آسیاب خرابه

آبشار آسیاب خر...

آبشار آسیاب یا آبشار آسیاب خرابه که به زبان ترکی خارابا دییرمان نیز گفته میشود یکی از زیباترین جاذبه‌های دیدنی آذربایجان شرقی میباشد. ارتفاع آبشار اصلی آسیاب خرابه حدود 10 متر ومساحت محوطه آن 200 مترمربع است. این جاذبه گردشگری، در حدود ۲۷ کیلومتری هادی‌شهر و در نوار مرزی ایران و جمهور...

اطلاعات | نقشه
روستای تاریخی مجارشین

روستای تاریخی ...

مجارشین یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان گنبرف بخش مرکزی شهرستان اسکو قرار گرفته و تقریبا ۶۵ کیلومتر با شهر تبریز فاصله دارد . جمعیت این روستا درحال حاضر به صورت تقریبی۱۳۰۰ نفر می‌باشد. مجارشین روستایی تاریخی و باستانی است که دارای طبیعتی بکر و سرسبز، کوهستانی می...

اطلاعات | نقشه
خانه مشروطه تبریز

خانه مشروطه تب...

این خانه در ضلع غربی بازار تبریز و در محلی به نام راسته کوچه روبروی مسجد جامع این شهر قرار گرفته است.خانه مشروطه، یکی از معروف‌ترین و پرافتخارترین خانه‌های تاریخی شهر تبریز و ایران می‌باشد است. این خانه محل تصمیم گیریهای مهم در اوج انقلاب مشروطه بوده است خانه مشروطه توسط حاج ولی معما...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری
کوفته تبریزی

کوفته تبریزی

کوفته تبریزی یکی از غذاهای مشهور ایران و متعلق به شهر تبریز است. انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه می‌شود و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است. در این غذا از انواع سبزیجات معطر استفاده می‌شود و به‌طور سنتی گوشت این کوفته در یک هاون سنگی و با د...

اطلاعات
خورشت هویج

خورشت هویج

خورشت هویج از غذاهای سنتی استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز است و معمولاً نوع اصیل آن با ریشه ای به نام زردک که شباهت زیادی به هویج دارد تهیه میشود. ( ریشه زردک حتی از نظر طعم نیز بسیار به هویج فرنگی نزدیک است). چنانچه طالب غذاهای آذری هستید به شما پیشنهاد میکنم طعم متفاوت این خورش خوش...

اطلاعات
لوبیا پلو تبریزی

لوبیا پلو تبری...

یکی دیگر از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز لوبیا پلوی تبریزی می‌باشد که طرز تهیه آن به شرح ذیل می‌باشد : مواد لازم : 4پیمانه؛ برنج - 2 پیمانه؛ لوبیا چشم‌بلبلی - 4 پیمانه؛ شوید تازه - 2 ق س؛ روغن جامد - یک دوم ق س؛ دارچین - 75 گرم؛ کره - زعفران دم کرده - 1 عدد؛ سینه‌مر...

اطلاعات
خاگینه رولتی ( گیگناخ )

خاگینه رولتی (...

مواد لازم خمیر کرپ: آرد 3 قاشق غذاخوری - تخم مرغ 2 عدد - ماست 3 قاشق غذاخوری - آب نصف پیمانه - زعفران دم کرده 2 قاشق چایخوری - بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری - نمک یک پنس ( به اندازه نوک قاشق چایخوری - خیلی کم ) مواد داخل گیگناخ : گردو خرد شده 1 پیمانه پودر دارچین 1 ق م پودر زنج...

اطلاعات
لباس محلی آذربایجان شرقی

لباس محلی آذرب...

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از ثبت «مهارت دوخت پوشاک و لباس‌های محلی و سنتی آذربایجان شرقی» در فهرست میراث ناملموس آثار ملی کشور خبر داد و گفت: پوشاک بارزترین مشخصه فرهنگی یک قوم محسوب می‌شود. منطقه آذربایجان شرقی پوشاک سنتی در چند دهه اخیر بیش از هر موض...

اطلاعات
زبان و گویش مردم آذربایجان شرقی

زبان و گویش مر...

زبان امروزی ساکنان استان آذربایجان شرقی، ترکی آذربایجانی می‌باشد که در نقاط مختلف آن با لهجه‌های گوناگون تلکم می‌شود. زبان نوشتار و رسمی آذربایجان در بیشتر دوره‌های تاریخی آن، زبان آذری بوده‌است. اکثریت قریب به اتفاق نوشته‌ها و آثار مردم این منطقه نیز در دوره‌های مختلف به فارسی و آذری...

اطلاعات
موسیقی آذربایجان شرقی

موسیقی آذربایج...

در آذربایجان ، موسیقی جزئی از فرهنگ زنده مردم محسوب می‌شود. در این میان موسیقی مردمی شناخته شده‌ی « عاشیق لَر » (عاشق ها) که با سرشت بومی مردم آذربایجان آمیخته است، از جایگاه ویژه ای برخوردار است. پیشنیه این موسیقی کم و بیش روشن است و امروزه نیز در برگزاری مراسم و آیین‌های سنتی نقشی ...

اطلاعات
آش ماست ( یوغورت آش )

آش ماست ( یوغو...

آش ماست (یوغورت آش , یوتداش) غذای سنتی ترک‌های عزیز هموطنمان ، یکی از ساده‌ترین و مفید‌ترین آش‌ها در فصل زمستان است ؛ و نیز به دلیل اینکه از حبوبات حجیم در این آش استفاده نمیشود در دسته غذاهای نسبتا سبک به حساب می‌آید . زمان پخت این آش نیز نسبت به سایر آش‌ها بسیار کوتاه‌تر میباشد. ...

اطلاعات
مشاهده تمامی آداب و رسوم
فرش آذربایجان شرقی

فرش آذربایجان ...

آذربایجان و بویژه شهر تبریز از دیر باز در خلق قالیهای نفیس، نقش عمده ای داشته است. سابقه تاریخی هنری این مردم به دوران مادها می‌رسد. طراحی فرش در این مرز و بوم، سابقه طولانی دارد و طراحان بزرگی در این منطقه وجود داشته اند که با خلق آثار گرانبها و با ارزش، خدمات ارزنده ای به فرش ایران ک...

اطلاعات
قالی تبریز

قالی تبریز

قالی تبریز یکی از انواع قالی‌های ایرانی است. این قالی در شهر تبریز بافته می‌شود. این شهر یکی از مهم‌ترین مراکز بافت قالی در ایران است و قالی‌های بافت آن از تنوع و گوناگونی بسیاری برخوردارند. فرش‌های آن چه آنها که زینت بخش موزه‌ها ی معتبر جهان است. و یا در مجموعه کلکسیونرهای مشتاق جای ...

اطلاعات
فرش هریس

فرش هریس

قالی هریس گونه‌ای قالی ایرانی و آذربایجان از صنایع دستی همین خطه است که امروزه و در گذشته تولید می‌شده است. هریس در کنار جاده ای که تبریز را به شهرستان اهر متصل می‌کند قرار دارد. از نظر قالی بافی معروفیت زیادی دارد و فرش‌های ابریشمی و پشمی و خوش آب و رنگ آن از دیر زمان مطلوب بازارها...

اطلاعات
ورنی بافی

ورنی بافی

ورنی یا سوماک، دست بافته ای است که از لحاظ تکنیک بافت بین گلیم و قالی قرار می‌گیرد بدین صورت که مانند گلیم یا قالی بر روی دار عمودی یا افقی بافته می‌شود و دارای پود ضخیم است و یکی از شاخص‌ترین رشته‌های صنایع دستی آذربایجان شرقی می‌باشد که در منطقه اهر و ارسباران به صورت وسیعی توسط زنان ...

اطلاعات
گلیم بافی استان آذربایجان شرقی

گلیم بافی استا...

در استان آذربایجان شرقی، گلیم بافی، بسیار رایج است و یکی از رشته‌های اصلی منطقه به حساب می‌آید. از مهمترین گلیم‌های منطقه می‌توان به بافت گلیم، گلیم‌های شاهسون اشاره کرد. شاهسونها یکی از مهمترین طوایف شمال غربی ایران هستند که اکثریت آنها ترک و اقلیتی دارای اصلیت کرد، تاجیک و گرجی هستن...

اطلاعات
سفالگرى و سرامیک‌سازى زنوز

سفالگرى و سرام...

محصولات سرامیک استان در چند کارگاه در شهر زنوز و تبریز تولید می‌شود. استادکاران سرامیک زنوز از نوع خاک مرغوب ( کائولن یا خاک چینی) استفاده می‌کنند. علاوه بر کارگاه‌های سرامیک سازی زنوز، در کوزه کنان شبستر هم صنعت سفالگری دارای سابقه ای بس طولانی است و تولیدات سفال آن در سراسر آذربایجان ...

اطلاعات
نقره کاری

نقره کاری

استان آذربایجان شرقی از کانون‌های صنایع دستی ایران محسوب می‌شود ؛ و یکی از رشته‌های صنایع دستی استان هنر و صنعت نقره کاری است. صنعت نقره سازی از دیر باز در تبریز رواج داشته است. نقره سازی از سال 1915 میلادی از ترکیه برای اولین بار به تبریزآمده و لذا نقره کاران بیش از دیگر نقاط کشور در...

اطلاعات
نوقا ( لوکا )

نوقا ( لوکا )

نوقا یکی از شیرینیهای سنتی خاورمیانه و اروپای جنوبی است که انواع مختلفی دارد. به نظر میرسد که نوع از این شیرینی به نام تورون در دوران غلبه اسلام بر اسپانیا در آنجا به شیرینی محلی تبدیل شده است، گرچه برخی معتقدند که تورون از واژه لاتین توست به معنای ترد گرفته شده است. این شیرینی در ایر...

اطلاعات
مشاهده تمامی محصولات

سلام زودهنگام زمستان به پاییز

در دوازدهمین روز از ماه مهر ؛ بارش برف و باران در برخی مناطق استان‌های آذربایجان شرقی و غربی ، اردبیل ، گیلان ، مازندران و قزوین به این مناطق حال و هوای زمستانی داد .
درپی کاهش دمای هوا و بارش باران در استان اردبیل که از دو روز گذشته شروع شده، در مناطقی از استان به خصوص گردنه‌ها و مناطق کوهستانی برف بارید. بارش نخستین برف پاییزی در دوازدهمین روز از فصل پاییز مناطقی از شهرستانهای مشگین شهر، نمین، و سرعین و گردنه الماس در جاده خلخال - اسالم، گردنه صائین در محور نیر - سراب را سفیدپوش کرد. بارش باران که از دو روز گذشته در استان اردبیل آغاز شده و همچنان ادامه دارد علاوه بر خوشحالی کشاورزان و شستشوی چهره شهر و طبیعت، سبب آبگرفتگی معابر شده و برای اهالی مشکلاتی بوجود آورده است. ... ادامه مطلب
سلام زودهنگام زمستان به پاییز

خسروشهر

خُسروشاه یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در بخش خسروشاه شهرستان تبریز واقع شده و مرکز این بخش است. جمعیت این شهر در سال ۱۳۸۵ خورشیدی، بالغ بر ۱۲٬۷۹۴ نفر بوده که نوزدهمین شهر استان محسوب می‌شود.[۱] آرامگاه شیخ سالار، آرامگاه قطب راوندی، مسجد جامع خسروشاه،یازله مچید(مسجد لیلی آباد) ) قیز قلعه‌سی ... ادامه مطلب

سپهر رسایی

سپهر رسایی ﺳﻪشنبه 27 بهمن 94 - 09:51

کاش عکس هاش رو هم میزاشتید

اولین پارک سه بعدی ایران

تصاویری از اولین پارک مینیاتوری سه بعدی در آذربایجان شرقی منتشر شده است. این پارک در باغی کوچک به وسعت ۱۰۰۰ متر در اسکو روبروی فرمانداری قرار دارد که جزء دومین پارک‌ها در سطح کشور است.
پرده‌ها وکنده کاری‌ها و تابلوها با سیمان کار شده و هر کدام از آنها دارای معانی و داستان خاص خود هستند ، در میان ... ادامه مطلب
اولین پارک سه بعدی ایران

چرا ایرانی‌ها زیاد تصادف می‌کنند؟

مرگ و میر افراد در کشور ما به دلایل مختلفی رخ می‌دهد که از جمله شایع‌ترین آنها بیماری‌های قلبی وعروقی، سکته مغزی، دیابت و بیماری‌های تنفسی است. وزرات بهداشت در چند سال گذشته، حوادث ترافیکی را نیز به عوامل فوق افزوده است. متاسفانه تعداد سوانح ترافیکی رو به افزایش بوده و صدها نفر در سال جان خود را در چنین ... ادامه مطلب
چرا ایرانی‌ها زیاد تصادف می‌کنند؟

برکه گورگلی

برکه گُورگلی ، برکه ای بسیار زیبا در روستای مجارشین و در دهستان گنبرف می‌باشد. این برکه بسیار زیبا و دیدنی در دامنه کوه چانگیل قرار گرفته است . منابع تأمین‌کنندهٔ آب این برکه از آب‌های جاری ناشی از برف و باران و تعدادی چشمه هایآغ دره می‌باشد و از طریق یک نهر این آبها به برکه منتقل می‌گردد.
مجارشین ... ادامه مطلب
برکه گورگلی

یونس ذاکری فرد

یونس ذاکری فرد چهارشنبه 3 شهریور 95 - 19:07

آنایوردوم آذربایجان یاشاسین

اطلاعات بیشتر...