گورستان بهشتیه

گورستان بهشتیه

یهودیان ایران در طول حیات خود در ایران به منظور رعایت موازین شرعی به ویژه در امور متوفیات و کفن و دفن، گورستان‌های خاصی را تحت نظارت مسئولین جامعه با رعایت آداب و رسوم یهودیان ایران احداث کرده‌اند. ناگفته نماند، پراکندگی جوامع یهودی با توجه به پراکندگی در سراسر جهان و تاثیرپذیری آنان از فرهنگ محیط خود در نحوه انجام مراسم سوگواری (شخصی یا به مناسبت‌های دینی) تفاوت‌هایی در اجرای جزئیات این آداب به وجود آورده، اما در شهرهای یهودی نشین ایران این تفاوت‌ها حتی از گذشته‌های دور بسیار اندک و قابل‌اغماض بوده.
گورستان بهشتیه به عنوان چهارمین گورستان اختصاصی یهودیان تهران در سال 1315 خورشیدی برابر با 5696 عبری و 1936 میلادی در منطقه جنوب تهران (جاده خراسان) واقع در اراضی «سلیمانیه» تاسیس گردید.
نکته قابل توجه در این گورستان قطعه یهودیان لهستانی است. این قطعه محل دفن یهودیان لهستانی است که به خاطر حفظ جان خود در زمان جنگ جهانی دوم به ایران پناهنده شده بودند.
این گورستان دارای یک سالن اجتماعات بوده که در سال 1383 توسط انجمن کلیمیان تهران بازسازی گردید و ضمن انجام کارهای ساختمانی، در زیر سالن اجتماعات آب‌انباری کشف گردید، که با بازسازی آن مسئولین تصمیم به ایجاد یک موزه مختص به نمونه‌های از سنگ‌های قدیمی قبورهای موجود در سرتاسر نقاط ایران را دارند.
این باغ فوق العاده زیبا، ۲۶۰-۲۷۰ سالی هست که به دستور محمد تقی خان بافقی ساخته شده و یادگاره دوران افشاریه و زندیه است.
گورستان بهشتیه
گورستان بهشتیه
گورستان بهشتیه
گورستان بهشتیه
گورستان بهشتیه

مطالب بیشتر
[username]

[username] [shamsidatetime]

[postbody]