توضیحات

ویرایش
بندر دیر در جنوب استان بوشهر واقع شده و با مرکز استان ۲۰۸ کیلومتر فاصله دارد.
ساحل بندر دَیّر یکی از زیباترین مکان‌های ساحل و دریا می‌باشد. سه اسکله اصلی معروف آن، صادر کننده و تامین کننده ماهی و میگو به داخل و خارج کشور است.
بندر دیر در قدیم حاکم‌نشین دشتی بوده‌است. هوای آن نیز از بسیاری بندرهای دیگر پیرامون بهتر است. لنگرگاه آن در ژرفای ۷ متری و مسافت یک کیلومتری از خشکی قرار دارد و پناه خوبی نسبت به باد شمال دارد.
وجود ناحیه بردستان و بندر بتانه در اطراف دیر و آثار تاریخی باقی مانده حکایت از سوابق تاریخی این شهر دارد. در عصر عیلامی‌ها نیز بتانه را بتنه می‌خوانده‌اند که هر سال در این شهر بازار بزرگی بر پا می‌شده‌است.
همچنین کاربرد واژه بتخانه و اینکه بقول مستوفی، دیرهای فراوانی در این منطقه قرار داشته، این نقطه را تایید می‌نماید که معابد و پرستشگاه‌های ادیان مختلف در بطانه فراوان بوده‌است.
بنادر دیّر، بتونه و بردستان در عصر ساسانیان معمور و آباد بوده‌اند.
شهرستان دیر در سال‌های گذشته برای اسکان مسافران و ارایه خدمات به آنها عملکرد مطلوبی داشته و نشان داده است که دیر ...مشاهده کامل متن می‌تواند امکانات رفاهی و شرایطی فراهم کند تا گردشگران، این شهر را به عنوان یک مرکز دیدنی و زیبا انتخاب کنند.
شهر بندری دیر افزون بر جاذبه‌های متعدد بزرگترین بندر صیادی کشور را نیز در خود جای داده است که می‌تواند میزبان شایسته‌ای برای گردشگران باشد.
قایق و لنج برای گشت دریایی بازدیدکنندگان از مقابل درب ورودی بزرگترین بندر صیادی ایران آماده پذیرش مسافران برای خروج از اسکله و گشت در کناره ساحل زیبای دیر است.
بندر دیر به نسبت وسعت خود دارای یکی اززیباترین سواحل استان بوشهر است که در جنوب کشور کمتر ساحلی را می‌توان یافت که به وسعت سواحل دیر قابل استفاده و بکر و دیدنی باشد و مسافران بتوانند با آرامش و دور از غوغاهای دیگر در آن به استراحت بپردازند.
ماهی‌ها و دیگر آبزیان موجود به‌ویژه میگوی صادراتی آن از استثنایی‌ترین ویژگی این بندر به شمار می‌رود که جزو مرغوب‌ترین ماهی‌های خوراکی کشور توسط ماهی‌گیران در حاشیه این بندر صید می‌شود.
بندر دیر در200 کیلومتری جنوب بوشهر و در کنار آب‌های نیلگون خلیج فارس واقع است که این بندر از سه مسیر به خارج از شهر راه دارد، مسیر ساحلی، مسیر بزرگراه سیراف به استان بوشهر و از جاده فیروزآباد به استان فارس راه پیدا می‌کند.
در مسیر ساحلی به این بندر در منطقه بردخون در غرب این بندر جزایر ام الگرم ، تهمادو ، نخیلو و خور خان در کنار سواحل نیلگون خلیج فارس فضای بسیار مناسب و زیبایی برای گردش و تفریح مسافران نوروزی است که هر ساله مسافران زیادی را به سوی خود می‌کشاند.
بندر دیر بزرگترین اسکله صیادی کشور را در خود جای داده است. ماهی و میگوی این بندر بی‌نظیر است و در همه ایام این غذای پروتئین‌دار را می‌توان در این بندر به دست آورد.
نمونه‌های مختلف و لذیذی از ماهی در این بندر صید می‌شود که به عنوان نمونه می‌توان به ماهی حلوا سفید، شوریده و راشگو اشاره کرد که در ایام زمستان و نوروز به میزان بسیار زیادی در بازار پیدا می‌شود.
در این بندر علاوه بر داشتن صیدگاه‌های آبزیان دریایی، تعداد زیادی از مردم نیز به امر تجارت، واردات و صادرات با کشورهای حوزه خلیج فرس مشغول هستند و در بازار این بندر انواع کالاهای خارجی نظیر پتو، برنج، چای و انواع نوشیدنیهای خارجی با قیمت مناسب به وفور دیده می‌شود.
در این شهرستان مکانهای دیدنی زیبا و جذاب وجود دارد که از همه زیباتر ساحل بکر و زیبای این بندر در ساحل خلیج‌فارس است که در کنار ساحل این بندر امکانات زیادی برای رفاه مسافران نوروزی تدارک دیده شده است.
این بندر بقاع متبرک و اماکن مقدسه زیادی دارد که از این جمله امام‌زاده امیر دیوان، امام‌زاده سید جمال الدین، امام زاده شاه پیر غریب، امام زاده شاه ابوالقاسم، پیر دختر ، امام زاده بی‌بی حکیمه، امام زاده سید صفا ، شاهزاده محمد، امام زاده سید محمد و امام‌زاده بی‌بی دولت را می‌توان نام برد.
یکی دیگر از مکان‌های دیدنی و آثار تاریخی این شهرستان قلعه و مسجدجامع بردستان در پنج کیلومتری ورودی شهر دیر است که سالانه بسیاری از مسافران نوروزی و گردشگران را جذب خود کرده است.
مزارع زیبای محصول گوجه‌فرنگی بوته‌ای و درختی که در مسیر بزرگ‌راه سیراف در شهر آبدان، دوراهک و روستای لمبدان و در مسیر جاده ساحلی در منطقه بردخون قرار دارد از دیگر جاذبه‌های دیدنی این شهرستان است.

منبع:
http://fa.wikipedia.org
http://khabarfarsi.com
http://www.irna.ir
http://www7.boushehr.irna.ir
http://www.hamshahrionline.ir/
http://tebyan-zn.ir/News-l
http://ataface.com
پارک ملی دیر - نخیلو

پارک ملی دیر -...

پارک ملی دریایی دیّر- نخیلودر ۲۴ مایلی غرب بندر دیر قرار دارد و شامل جزایر نخیلو، تهمادون، ام الگرم و جنگل‌های حرای مل‌گنزه است این پارک مکان مناسب و آرامی برای تخم گذاری پرندگان و لاک پشت‌ها در جزایر خلیج فارس است. پارک ملی دریایی دیّر- نخیلو با ۲۰هزار هکتار مساحت به بهشت پرندگان ...

اطلاعات | نقشه
منطقه حفاظت‌شده مند

منطقه حفاظت‌شد...

منطقه حفاظت شده مند با وسعت ‪ ۴۶‬هزار و‪ ۵۰۰‬هکتار با دو اکوسیستم آبی و خشکی در کنار بخش بردخون از توابع شهرستان دیر واقع در ‪ ۱۸۰‬کیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر قرار دارد. مند منطقه‌ای جلگه‌ای کویری است که دارای دو فصل زمستان نسبتا خشک و تابستانی گرم است. چهار جزیره خان، تهمادون، نخیل...

اطلاعات | نقشه
ساحل بندر دیر

ساحل بندر دیر

بندر دیر در جنوب استان بوشهر واقع شده و با مرکز استان ۲۰۸ کیلومتر فاصله دارد. ساحل بندر دَیّر یکی از زیباترین مکان‌های ساحل و دریا می‌باشد. سه اسکله اصلی معروف آن، صادر کننده و تامین کننده ماهی و میگو به داخل و خارج کشور است. بندر دیر در قدیم حاکم‌نشین دشتی بوده‌است. هوای آن نیز از بس...

اطلاعات | نقشه
تنگ مخدان

تنگ مخدان

تنگ مخدان یکی از جلوه‌های طبیعی و بکر استان بوشهر است که در شهرستان دیر واقع شده . تنگ مخدان در جنوب روستایی به همین نام و در ارتفاع 400 متری از سطح دریا واقع است. طول تنگه در حدود 3 کیلومتر است و در کف آن رو کوچکی که از ارتفاعات و چشمه‌های اطراف سرچشمه می‌گیرد جریان دارد. تنگ مخ...

اطلاعات | نقشه
جزیره نخیلو

جزیره نخیلو

این جزیره در محدوده شهرستان دیر قرار دارد و یکی از نادرترین جزایر جهان و بی‌نظیرترین جزیره خاورمیانه در زمینه زادآوری پرندگان مهاجر دریایی می‌باشد. مساحت جزیره نخیلو سی و دو هکتار است . درسطح این جزیره تپه یا ناهمواری وجود ندارد و ارتفاع سطح آن بیش از سه متر نمی‌باشد، شکل جزیره به صورت...

اطلاعات | نقشه
جزیره تهمادو

جزیره تهمادو

جزیره تهمادو یا جبرین از جزیره‌های غیر مسکونی ایرانی در خلیج فارس است.این جزیره در مجاورت سواحل بخش بردخون شهرستان دیر قرار دارد و فاصله آن تا بردخون حدود 13 کیلومتر است. این جزیره به شکل مستطیل بوده و دارای طول 12 کیلومتر و عرض 5 کیلومتر می‌باشد. آب و هوای این جزیره گرم و مرطوب و د...

اطلاعات | نقشه
جزیره مطاف

جزیره مطاف

جزیره متاف (مطاف) در مقابل سواحل بخش بردخون شهرستان دیر واقع شده است.منطقه دریایى مطاف جزیره اى ماسه اى در میان آبهاى ساحلى این بندر است که هنگام مد دریا زیر آب فرو مى رود و شناورهاى عبورى از این منطقه در برخى نقاط آن که عمق آب کم است در میان ماسه‌ها به گل مى نشینند. این جزیره ماسه اى...

اطلاعات | نقشه
مسجد بردستان

مسجد بردستان

مسجد جامع روستای بردستان بر روی تپه ای مشرف به روستا واقع شده است.بنای اولیه مسجد را به عمر بن عبدالعزیز نسبت می‌دهند. همچنین یک کتیبه چوبی در مسجد وجود دارد که از ترجمه متن بر می‌آید که فردی بنام حاجی ابوبکر شاه در سال 852 مسجد را تجدید بنا کرده است. مسجد از نوع مساجد برونگرا و فاقد ح...

اطلاعات | نقشه
[posttitle]

[posttitle]

[postbody]

مشاهده مطلب