توضیحات

ویرایش
جزیره هنگام با وسعت حدود ۵۰ کیلومتر مربع در جنوب جزیره قشم واقع شده و دارای معادن نمک و خاک و سرب است.

در واقع، جزیره هنگام از توابع شهرستان قشم، یکی از زیباترین مناطق دینی و گردشگرپذیر این شهرستان است که چشم هر بیننده ای را به خود جلب می‌کند.

جزیره هنگام با آبادی‌های کوچک با وسعت حدود ۵۰ کیلومترمربع تا بندرعباس حدود ۴۳ مایل دریایی و تا شهر قشم حدود ۲۹ مایل دریایی فاصله دارد.

تعداد قابل توجهی از مسافران و حتی ساکنان استان هرمزگان برای دیدن جذابیت هایی که شاید کمتر آن را دیده اند، به جزیره هنگام سفر می‌کنند، که واقعا در هوای بسیار مطبوع و کم نظیر دراین فصل از سال، جنوب حال و هوای متفاومتی از سایر نقاط کشور دارد.

اکثر مردم جزیره هنگام به شغل ماهیگیری مشغول هستند و برخی از آنان نیز خدمات مختلفی به گردشگران می‌دهند.مهمان نواز بودن و خون گرمی جنوبی‌ها شعار نیست و بلکه دراین ...مشاهده کامل متن دیار مشهود می‌شود.

جاذبه لذت تماشای دلفین‌های بازیگوش:
آب‌های نیلگون خلیج فارس و انواع گونه‌های جانوران دریایی که با کمی دقت می‌توان به وفور آن‌ها را در جزیره پیدا کرد و معروف‌ترین آن‌ها دلفین‌ها هستند که از جاذبه‌های گردشگری این جزیره به حساب می‌آیند.
آب‌های اطراف جزیره هنگام به زیستگاه دلفین‌ها شهرت دارد و بسیاری از گردشگران برای تماشای زندگی دلفین‌ها به این جزیره سفر می‌کنند.
شناورهای گردشگری همه روزه آماده سرویس دهی به گردشگران هستند، اما توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید بازی دلفین‌ها را از نزدیک با کمترین هزینه تماشا کنید، باید صبح زود خود را به این جزیره رسانده باشید.

جاذبه آب تنی در ساحل مرجانی :
اگر روزی به این جزیره رفتید لذت آب تنی در آب‌های خلیج فارس که در این قسمت به دلیل مرجانی بودن سواحل بسیار شفاف می‌باشد، را از دست ندهید.

البته به همراه داشتن لوازم موردنیاز و به ویژه آب شیرین برای شست وشوی بدن پس از آب تنی می‌تواند برای به جا گذاشتن خاطره ای بهتر کمک کند.

اگر تجربه و وسایل غواصی را نیز داشته باشید و بتوانید از یک دوربین زیر آب استفاده کنید، حتما عکس‌های بی نظیری خواهید گرفت، البته در هر صورت باید مراقب جانداران زیر آب نیز باشید.

جاذبه پارک کروکودیل نوپک:
تنها پارک کروکودیل کشور از دیگر جاذبه‌های داخل جزیره هنگام محسوب می‌شوند.پارک کروکودیل«نوپک» مهم‌ترین مرکز گردشگری ساخته شده در این جزیره دیدنی و نخستین مزرعه پرورش کروکودیل کشور است و در نزدیکی پارک کمپینگ دائمی برای فراهم شدن امکان اقامت طبیعت گردان وجود دارد.

پرورش کروکودیل یکی از انواع پرورش جانوران در جهان است که همانند سایر پرورش‌ها با هدف بهره برداری اقتصادی، همراه با حفظ محیط زیست صورت می‌گیرد.

در کشور ما نیز در سال‌های اخیر، بررسی‌های علمی و کارشناسی لازم توسط سازمان‌های ذیربط نظیر شیلات، محیط زیست و دامپزشکی انجام شده و راه کارهای مناسب بهره برداری از این صنعت تدوین شده که در این راستا، شرکت نوپک پس از پیگیری و گذراندن مراحل بررسی کارشناسی از سازمان‌های متولی امر و ناظر، مجوزهای لازم را جهت پرورش کروکودیل در جزیره هنگام را اخذ نموده است.

پارک نوپک نخستین پارک در ایران است که محیطی را برای پرورش کروکودیل‌ها در نظر گرفته و با توجه به شرایط اقلیمی منطقه، سعی دارد تا این جزیره را به یکی از قطب‌های صنعت جدید در کشور تبدیل نماید.

تأسیسات بندری انگلیسی‌ها از دیدنی‌های بسیار جالب جزیره است و تماشای دسته‌های دلفین اطراف جزیره از مهیج‌ترین تفریحات مسافران جزیره است و شنا و غواصی در سواحل جزیره و تماشای لاک پشت‌های دریایی، سواحل زیبای صخره ای و شنی هم که جای خود را دارد.

جاذبه روستای قدیم و جدید هنگام
جزیره هنگام سه روستا دارد به نام‌های هنگام قدیم، هنگام نو و غیل که این روستاها به وسیله جاده‌های شوسه به یکدیگر مرتبط اند.
روستای هنگام نو شنی است و برای پهلو گرفتن قایق‌ها مناسب است و این روستا شامل تاسیسات اسکله، پاسگاه انتظامی، کارخانه آبشیرین کن، دفتر پست و مدرسه است.
روستای غیل بین دو روستای نو و قدیم هنگام قرار دارد که این روستا به دلیل واقع شدن در گودی، آب بسیاری را در خود جمع می‌کند که به همین دلیل نام این روستا را به زبان محلی، غیل گذاشته اند.
روستای قدیم نیز که نسبت به دو روستای دیگر کم جمعیت‌تر است، در فاصله چهار کیلومتری از آنها قرار دارد و اکثر خانه هایش خالی از سکنه است و شغل اصلی اهالی روستای قدیم هنگام، ماهی گیری به ویژه صید کوسه است.
جاذبه تاسیسات بندری انگلیسی‌ها انگلیسی‌ها در زمان حکومت قاجار، با ساختن خانه‌ها و تاسیساتی نظیر انبار ذغال، تلگراف خانه و غیره در این جزیره نفوذ کردند که موقعیت مهم جغرافیایی، علت این اقدامات بوده است.
آنها در سال ۱۹۰۴ خط تلگرافی از جاسک به هنگام احداث کردند و به اعتقاد انگلیسی ها، این جزیره با داشتن سواحل عمیق و مناسب برای لنگر انداختن کشتی‌ها و داشتن چاه‌های آب، همچنین به دلیل واقع شدن در منطقه استراتژیک نظامی، دارای اهمیت بسیار بوده است.
جاذبه سنگ مادر و دختر
در نزدیکی روستای غیل در جزیره هنگام، سنگ هایی قرار دارد که شبیه انسان است و به اعتقاد مردم این روستا، سنگ‌ها متعلق به مادر و دخترش است که به هنگام فرار از زورگویان در زمان قدیم، دست دعا به سوی خداوند بلند کردند و از او نجات خواستند و خداوند هم آنها را به سنگ تبدیل کرد و به این وسیله آنها را نجات داد.
جاذبه کوه و خاک‌های قرمز
در جزیره هنگام کوه‌ها و خاک‌های قرمز رنگی وجود دارد که به گلک معروف است.از این خاک قرمز در صنعت سنگ‌های تزئینی برای ساخت ساختمان‌ها استفاده می‌شود و همچنین کاربرد دیگر خاک قرمز یا گلک این است که مردم این منطقه، برای تهیه نوعی مربا که به مربای سوراخ معروف است، از آن استفاده می‌کنند.
در مناطق مرکزی جزیره، خاک قرمز برای ساخت و ساز اسکله و سایر تاسیسات مورد نیاز هم کاربرد دارد.
آیا می‌دانستید خارج کردن حتی یک صدف از اکوسیستم می‌تواند آسیب بدنبال داشته باشد.
یکی از مسائلی که از شما شدیدا تقاضا می‌شود به آن توجه داشته باشید، عدم جداسازی و برداشتن اجزای طبیعت است.
صدف‌ها و سایر اجزایی که در ساحل یا در آب‌های کم عمق وجود دارند، همه متعلق به همین مکان هستند و هیچ کس حق برداشتن و بردن آنها را ندارد، چرا که با این کار آسیب بزرگی را به منطقه وارد می‌کند.
اگر به ازای هر یک گردشگر فقط یک صدف از جزیره و یا هر مکان گردشگری دیگر کم شود، طولی نمی‌کشد که آن منطقه از شکل حقیقی خارج و تخریب می‌شود.
چگونه به جزیره هنگام برویم؟
برای رفتن به جزیره هنگام باید از راه کناره جنوبی جزیره قشم به سمت روستای شیب دراز رفت و از آنجا قایق‌ها به صورت دربست شما را به گشت دور و داخل جزیره می‌برند.از جزیره قشم نیز خودروهای سواری و تاکسی‌ها گردشگران را به این محل جابجا می‌کنند.

منبع : تسنیم
http://www.jamejamonline.ir/
ww.beytoote.com/iran/tafrihi/island-hengam.htm
جنگل حرا

جنگل حرا

در حوالی جزیره قشم، بندرپل، جزیره هرمز و بندرخمیر مجموعه‌ای از درختان سر سبز حرا به چشم می‌خورد که با آبراهه‌هایش با پرندگان زیبا و طبیعت بکر وحشی اش از منابع توریستی و دیدنی استان می‌باشد . و هر ساله افراد زیادی را برای تماشا به سوی خود جلب می‌کند . این جنگل‌ها یکی از نقاط دیدنی استا...

اطلاعات | نقشه
دره ستارها قشم

دره ستارها قشم

دره ستاره‌ها با قدمت حدود 2 میلیون سال،که بر اثر فرسایش خاک، سنگ و ماسه ناشى از باد و باران و رگبارها به وجود آمده است، شاهکار کم نظیر طبیعت در جزیره زیباى قشم است. قدمت دره ستاره‌ها مربوط به دوره زمین شناسى سنوزوئیک (حدود 2 میلیون سال) است. ضلع شمالى جزیره قشم در نزدیکى روستاى برکه ...

اطلاعات | نقشه
قلعه پرتغالی‌ها قشم

قلعه پرتغالی‌ه...

قلعه پرتغالی‌ها در ضلع شمالی جزیره قشم و در ساحل دریای خلیج فارس قرار دارد. این قلعه در سال 1507 میلادی به فرمان " آلفونسو آلبرکرک " دریانورد پرتغالی در جزیره قشم احداث شد. آلبوکرک، جزایر دهانه خلیج فارس را تصرف کرده و از این طریق بر راه بازرگانی دریایی بین هند و اروپا تسلط یافت، چیرگی...

اطلاعات | نقشه
تپه کولغان قشم

تپه کولغان قشم

تپه کولغان قشم واقع بر فراز دره کولغان در بخش شهاب از توابع شهرستان قشم و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. کولغ در زبان محلى به معنى چاله است که در زمین مى‌کنند و در آن هیزم آتش مى‌کنند و زغال به دست مى‌آوردند. این نام به چاله‌هاى سنگى دست‌کنده که براى جمع‌آورى و حفاظت آب...

اطلاعات
آب انبار بی بی

آب انبار بی بی

آب انبار یا برکه بی بی که اولین آب انبار شهر قشم به شمار می‌رود این آب انبار که از آثار تاریخی و دیدنی قشم به شمار می‌رود،معماری جالب توجهی دارد و داخل آن نیز مخزن بزرگی جهت تمیز نگه داشتن آب وجود دارد. آب انبار بی بی در سال ۱۲۰۲ ه.ق توسط زنی نیکوکار به نام صوغیه که همسر شیخ عبدالله ح...

اطلاعات
غار  خربس

غار خربس

یک رشته‌کوه طولانى در پانزده کیلومترى شهر قشم، در مسیر راهى که به منطقهٔ باستانى خربز یا خربس و سپس به بندر سوزا منتهى مى‌شود، وجود دارد که در دل آن معمارى صخره‌اى شگفتى قرار دارد. ورود به این فضاى صخره‌اى از طریق روزنه‌هاى غار مانندى ممکن است که تعداد آن‌ها به نُه روزن در سه ردیف مى‌ر...

اطلاعات | نقشه
تنگه چاهکوه

تنگه چاهکوه

در بخش شهاب از توابع شهرستان قشم مکانی بسیار دیدنی به نام تنگه یا دره چاهکو قراردارد که از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. تنگه چاهکوه،پدیده ای شگفت از فرسایش سنگ‌های رسوبی زمین،در جزیره قشم واقع شده که کمتر معرفی شده و به همین دلیل کمتر مورد بازدید گردشگران قرار گرفته است....

اطلاعات | نقشه
خاک سرخ هرمز ( گلک )

خاک سرخ هرمز (...

جزیزه زیبای هرمز که بر اساس تحقیقات انجام شده طی میلیون‌ها سال از دریا خارج شده و به صورت کنونی در آمده است.در ورودی خلیج فارس در ۸ کیلومتری بندرعباس قرار دارد.و جزو شهرستان قشم بشمار می‌رود. در مسیر دریایی قشم به جزیره هرمز کوه هایی به رنگ زرد، سفید و قرمز دیده می‌شود. در میان این ک...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری

سواحل آبی رنگ و شگفت انگیز در جزایر خلیج فارس

این دریای شگفت‌انگیز مانند آینه‌ای است که تصویر آسمان پرستاره را منعکس می‌کند. موجودات شب‌تابی که در آب وجود دارند و در دل شب چون ستاره می‌درخشند، گونه‌ای از میکروب‌های دریایی هستند که فیتوپلانکتون نام دارند.
شبیه منظره‌ی شگفت‌انگیز ساحل چشمک‌زن این دریا را فقط در فیلم‌های تخیلی می‌توانید ببینید. ... ادامه مطلب
سواحل آبی رنگ و شگفت انگیز در جزایر خلیج فارس

جزیره ای با آبادی‌های کوچک

یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است . جزیره هنگام با آبادی‌های کوچک با وسعت حدود 50 کیلومترمربع در جنوب جزیره قشم واقع شده و دارای معادن نمک و خاک و سرب است . این جزیره 33/6 کیلومترمربع مساحت دارد و به شکل مخروط ناقصی است که در کرانه‌های جنوبی جزیره قشم واقع شده است . فاصله آن تا بندرعباس ... ادامه مطلب
جزیره ای با آبادی‌های کوچک

پری‌های دریایی در 43 مایلی آب‌های ایران

43 مایل دورتر از سرزمین مادری، حوالی جزیره هنگام، هر صبح زنانی با چادرهای رنگی سوار بر قایق‌های چوبی، قلاب‌ها را به دل دریا می‌سپارند تا زندگی حلال صید کنند.
تقریبا همه زنان جزیره هنگام ماهیگیر هستند و صید را بدون کمک مردان و به تنهایی انجام می‌دهند و هر کدام برای خود قایقِ پارویی دارند، روش صید زنان در هنگام، کاملا سنتی و با استفاده از قلاب ماهیگیری است.
«فاطمه اربابی»، از قدیمی‌ترین زنان صیاد در جزیره هنگام است، حدود 60 سال سن و شش فرزند دارد و از زمانی که ازدواج کرده برای تامین معیشت، هر روز پابه‌پای همسرش دل به دریا زده است.
هر روز بعد از اذان صبح سوار بر قایق ماهیگیری‌اش می‌شود، در دل خلیج فارس پارو می‌زند، همین که از جزیره کمی فاصله گرفت، نخ قلاب را به آب می‌اندازد و صید را آغاز می‌کند، قایق‌های کوچک و پاروییِ زن‌ها برخلاف قایق‌ها و لنج‌های صیادی خیلی عادت ندارند از خانه دور شوند.
او هر نوع ماهی را صید می‌کند و آن‌هایی که قابل استفاده هستند را می‌فروشد. خودش به بازار ماهی فروش‌ها نمی‌رود، این کار همسرش است، مثل همه زنان و مردانِ جزیره هنگام. ماهی‌ها در جزیره به دست مشتری نمی‌رسد، بندرگاه سرزمین اصلی، همان جایی است که ماهی‌های صید شده این زنان در آن به فروش می‌رسد.
اربابی می‌گوید: اگر هوا خوب باشد، دو مرتبه در روز به صید می‌رویم، یک‌بار بعد از نماز صبح که تا ظهر روی آب هستیم و بار دیگر بعدازظهرها که کار معمولا تا قبل غروب ادامه دارد.
صیادیِ زنان در جزیره هنگام تقریبا پیشه‌ای موروثی شده است، «بیشتر زن‌ها، پیر و جوان از قدیم صیادی می‌کنند، جوان‌ها از ما سن‌دارها یاد گرفته‌اند و حالا با علاقه کار می‌کنند»، این‌ها را بانوی صیاد به خبرنگار ایسنا می‌گوید.
زنانِ هنگام جز صیادی، لباس‌های محلی می‌دوزند، سوزن‌دوزی می‌کنند و اوقات بیکاری در جزیره‌ای که گردشگران بیشتر برای تماشای دلفین‌ها و ساحل نقره‌ای به آن قدم می‌گذارند، صدف دریایی، روغن کوسه و ادویه‌جات محلی هم می‌فروشند. دکه‌های صنایع‌دستی این زنان در اسکله‌ی هنگام برپا است و کمتر کسی از افسانه‌هایی که پشت آن برقع‌های قرمز و طلایی پنهان شده خبر دارد.
اربابی داستان صیاد شدن‌اش را خیلی کوتاه روایت می‌کند و می‌گوید: وقتی ازدواج کردم، لازم بود که مخارج زندگی را تامین کنیم، در جزیره هیچ کاری نبود که انجام دهیم، باید برای امرار معاش پا به پای مردها کار می‌کردیم و تنها کار در جزیره هنگام، صیادی بود؛ این شد که دل به دریا زدیم.
او ادامه می‌دهد: به صیادی علاقه داشتم، خودم پشت قایق نشستم و یاد گرفتم، حالا هم تنها به دریا می‌روم، بیشتر زنان در هنگام مثل من هستند.
فاطمه اربابی می‌گوید: وقتی هوا خراب است، فقط یک‌بار به دریا می‌رویم، گاهی شاید همان یک‌بار هم نتوان رفت. روزهایی هست که روزیِ دریا زیاد می‌شود، یک روزهایی هم هیچ ماهی به سر قلاب نمی‌آید. گاهی حتی به اندازه یک وعده غذا، ماهی صید نمی‌کنیم. دریا این طور است دیگر. روزی هم دست خدا است.
او و زنان دیگر، روزهایی که به گفته خودشان هوا خراب است و نمی‌توانند دل به دریا بزنند، در ساحل نقره‌ای هنگام، زیورآلات و صنایع‌دستی را که زنان جوان‌تر جزیره با صدف درست کرده‌اند می‌فروشند.
ادامه می‌دهد: حالا که ماهی گران شده، اگر بتوانیم روزی 10 کیلو هم ماهی صید کنیم، خوب است و می‌توانیم زندگی را بچرخانیم، اما شانس است دیگر، یک روز ماهی زیاد است و یک روز هیچی نیست.
کنار دکه‌هایی که با صدف‌های دریایی تزیین شده‌اند و زنان برقع به صورت زده با چادرهای رنگارنگ مشغول فروش آن صدف‌ها هستند، قایق‌های کوچک زیادی صف کشیده‌اند تا صبح فردا که پریان خلیج فارس را به خود ببینند.
اربابی به آن قایق‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: بیشتر زنان جزیره که صیادی می‌کنند برای خودشان قایق دارند و آن را با همان پول صیادی خریده‌اند، اما با وجود این همه استقلال، دلیل ندارد درآمدمان از شوهران‌مان جدا باشد، ما همه کارها را پابه‌پای مردان‌مان انجام می‌دهیم، هرچه صید کرده‌ایم و فروخته‌ایم وسط می‌گذاریم و زندگی را باهم می‌چرخانیم. ... ادامه مطلب
پری‌های دریایی در 43 مایلی آب‌های ایران

فهمیه عابدی

فهمیه عابدی دوشنبه 18 آبان 94 - 16:21

دست مریزاد بهشون

اطلاعات بیشتر...
[posttitle]

[posttitle]

[postbody]

مشاهده مطلب