1 2

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
اقلیم : معتدل
نام قدیم : اُشنو ؛ اشنه؛ اشنوناک؛ عشنو
شهرستان اشنویه از شهرستان‌های مرزی استان آذربایجان غربی است که در قسمت غربی این استان و در ارتفاع1524 متری از سطح دریا قرار دارد.
این شهرستان منطقه ای است کوهستانی و جلگه ای با وسعت 1193 کیلومتر مربع در جنوب غربی استان آذربایجان غربی و 73 کیلومتر با مرکز استان (ارومیه) ...مشاهده کامل متن فاصله دارد.
این شهرستان از شمال با کشور ترکیه و از جنوب با کشور عراق همسایه‌است که اشنویه با دو کشور عراق و ترکیه از سمت غرب به طول 64 کیلومتر مرز مشترک داشته و از شرق به شهرستان نقده و از شمال به شهرستان ارومیه و از جنوب به شهرستان پیرانشهر منتهی می‌شود .مرکز این شهرستان، شهر اشنویه است.
نام شهر اشنویه درکتیبه و سنگ نبشه‌های تاریخی بعنوان؛ اشنو؛ اشنه؛ اشنوناک؛ عشنو؛ قید شده‌است به معناهای متفاوت (دم دره، گیاه دواله – قلعه) یا د می‌گردد و درکتیبه کورش از ایالت (اشنوناک) نام برده شده‌است که یکی از بزرگترین خواجگذاران کورش بوده‌است.
جمعیت شهرستان اشنویه طبق سرشماری سال ۱۳۹۰ برابر با ٧٠٠٣٠ نفر بوده‌است. بیشتر مردم شهرستان اشنویه به زبان کردی سورانی با لهجه مکریانی صحبت می‌کنند و مردمان ایل هرکی به کردی کرمانجی صحبت می‌کنند.
اهالی شهرستان اشنویه اهل سنت هستند که نزدیک ۹۹٪ سنی شافعی و ۱٪ حنفی هستند.
ایل زرزا و قره‌پاپاق و سادات‌، هرکى‌، مامش ایلات و عشایر شهرستان اشنویه را تشکیل می‌دهند عشایر قره پاپاق در استان ترک زبان و شیعه هستند.
شهرستان اشنویه متشکل از دو منطقه شهری (اشنویه و نالوس) و دو بخش مرکزی و نالوس است که بخش مرکزی شامل دو دهستان اشنویه شمالی و دشت بیل و بخش نالوس شامل دو دهستان اشنویه جنوبی و هق می‌باشد و جمعاً شامل 77 روستا می‌باشد .
اشنویه دارای زمینهای حاصل خیز بوده و توتون آن در قدیم معروف بود و اولین سیگار ایرانی بنام (اشنو ویژه) درچهار طرح متفاوت با توتون اشنویه تولید می‌گردید، بیش از دارای بیش از پنج هزار هکتار با غات سیب و گیلاس،زردالو، گردود... است که گیلاس آن از شهرت بسزایی برخوردار می‌باشد؛ به همین علت به پایتخت گیلاس ایران معروف است و حبوبات گندم، نخود، چغندر قند، سیب زمینی، دانه‌های روغنی و در گذشته برنج گرده و.... از مهمترین محصولات زراعیاشنویه‌است و میوه‌های جالیزی بصورت کشت دو فصله در اشنویه انجام می‌گیرد.
از مهمترین آثار تاریخی آن سنگ کیله شین (به ارتفاع ۱۷۰ سانتی‌متر و به دو زبان اورارتویی و آشوری حک گردیده که متعلق به سده هشتم قبل از میلاد) می‌باشد که گفته می‌شود نهصد سال قبل از بنای تخت جمشید به دستور ایشپونیا پادشاه اوراتور در ارتفاعات غربی شهرستان در مرز با عراق نصب گردیده‌است و دو کتیبه (مه رگ کاروان و رکاو چشمه گل) در موزه تهران از آثار بجا مانده این شهر است.

منابع:
http://fa.wikipedia.org/wiki
http://www.oshnavieh-ag.ir/tabid/1501/Default.aspx
روستای بیمضرته

روستای بیمضرته

شهرستان اشنویه درجنوب غرب استان آذربایجان غربی قرار دارد و با شهرستان ارومیه در شمال با شهرستان نقده در شرق با شهرستان پیرانشهر درجنوب و دوکشور عراق و ترکیه در غرب، در ارتباط است. قدمت تاریخی این شهرستان به حدود 900 سال پیش از میلاد می‌رسد . در دوران گذشته این شهرستان چهار دروازه به ...

اطلاعات | نقشه
جنگل میرآباد

جنگل میرآباد

روستای میرآباد در غرب شهرستان اشنویه و در مجاورت رودخانه گادر واقع شده و تابع بخش نالوس میباشد. این روستا 12 کیلومتر با شهر اشنویه فاصله دارد. برای بازدید از جنگل‌های روستای میراوه باید از جاده اشنویه - پیرانشهر اقدام کرد. بعداز عبور از پل موسوم به "پل پوش آباد" در سمت راست، جاده خاکی...

اطلاعات | نقشه
مهرداد قاسمی

مهرداد قاسمی یکشنبه 29 شهریور 94 - 06:42

به به، چقدر خوشگل و خوشمزه

دره قاسملو(دره‌ی شهدا)
یکی از زیباترین تفرجگاه‌های طبیعی، تاریخی منطقه‌ی ارومیه، «دره قاسملو» است. این دره در فاصله 23 کیلومتری جنوب شهر ارومیه قرار دارد. امتداد جاده ارومیه- اشنویه، از قلب این دره می‌گذرد. این دره که به دره شهدا تغییر نام داده شده است، توسط رهبر حزب دموکرات کردستان نامگذاری شده ... ادامه مطلب

شبکه اجتماعی گردشگری تیشینه

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره اشنویه

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید