آب و هوا

توضیحات

ویرایش
نام قدیم : مهنه
لنده نخستین بخش استان کهگیلویه و بویراحمد با قدمت دیرینه اجتماعی، فرهنگی و پیشینه بیش از ۸۰ سال مرکزیت سیاسی، اداری، انتظامی، آموزشی و تجاری (حتی بیش‌تر از مرکز استان) از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.
این شهرستان در گذشته به مرکز ثلاث عشایر بهبهان معروف و زیر نظر فرمانداری بهبهان اداره می‌شده و تا قبل از پیروزی ...مشاهده کامل متن انقلاب، حاکمان و خوانین بسیاری در آن به حکومت پرداختند.
بقایای قلعه حکومت خوانین در بخش ثلاث (نام قبلی بخش لنده) از آثار تاریخی لنده می‌باشد.
راین بخش قبل از تاسیس و تشکیل استان کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۰۵ به بخش ثلاث بهبهان شهرت داشته و بسیاری از نقاط مختلف شهرستان‌های کهگیلویه و بهمئی را شامل می‌شد.
شهرستان لنده به مرکزیت شهر لنده در این استان جزء اولین‌هاست و باید به احداث نخستین مدرسه استان(مدرسه اردیبهشت)، نخستین هنگ ژاندارمری، نخستین مرکز ثبت احوال، ثبت نخستین شناسنامه استان در سال ۱۳۰۹ و نخستین مرکز شهرنشینی در استان اشاره کرد که این امر خود گویای قدمت و وسعت این بخش است.
لنده در فرهنگ عمومی
در فرهنگ عمومی از معنای لنده به عنوان مکان گود و عمیق نام برده می‌شود که این به دلیل پایین بودن ارتفاع این شهر نسبت به مناطق پیرامونش می‌باشد.
در تصاویر این واقعیت به وضوح قابل مشاهده است.
لنده از قدیمی‌ترین بخش‌های این استان بوده به گونه‌ای که از سال ۱۳۰۵ تاکنون دارای بخشداری و بیش از ۳۲ بخشدار و یک فرماندار را پذیرا بوده است.
نام قدیمی شهر لنده “مهنه” بود، که قدمت آن بسیار زیاد و البته کاملا مشخص نیست.
لنده نخستین بخش کهگیلویه و بویراحمد با قدمت دیرینه اجتماعی، فرهنگی به سبب 80سال پیشینه در مرکزیت سیاسی، اداری، انتظامی، آموزشی و تجاری از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.
این شهرستان در سال 1313 به بخش ثلاث بهبهان شهرت داشته و بسیاری از نقاط شهرستان‌های کهگیلویه و بهمئی را شامل می‌شد.
ساخت نخستین مدرسه استان در لنده، (مدرسه اردیبهشت)، نخستین هنگ ژاندارمری، نخستین مرکز ثبت احوال، ثبت نخستین شناسنامه استان در سال 1309 و نخستین مرکز شهرنشینی در کهگیلویه و بویراحمد گویای قدمت و وسعت این بخش است.

جمعیت و وسعت
شهرستان لنده با وسعت 850 کیلومتر مربع، چهار شهرک و 106 روستا دارد و با جمعیت، 39 هزار نفر (10 هزار نفر روستایی، 15 هزار نفر عشایری و 14 هزار نفر شهری)، از شمال به بخش‌های چاروسا و دیشموک، از جنوب به شهرستان بهبهان، از شرق به دهدشت و از غرب به بهمئی منتهی می‌شود و تاکنون میزبان 23 بخش‌دار بوده است.

لنده و مذهب
وجود 32 مسجد و امامزاده‌های مختلف در بخش لنده و برگزاری مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان در قدیمی‌ترین هیات مذهبی استان (هیات قمربنی‌هاشم(ع)) که بیش از 100 سال به فعالیت خود ادامه می‌دهد، از نشانه‌های تدین در این بخش از مملکت اسلامی است.
مردم متدین لنده در سال بویژه در ایام محرم و رمضان حضوری فعال در تکایا و مساجد دارند، تعزیه خوانی در لنده از سابقه طولانی برخوردار است گروه‌های تعزیه خوانی لنده عنوان گروه برتر را در این زمینه در استان کسب کرده‌اند.
امتیازات لنده
‏ از دیگر امتیازات لنده وجود مناطق گردشگری در این بخش است که می‌توان به نقاط گردشگری بکر و جذابی همچون دلی مهرجان، دلی خیارکار، آب موگرمون و بزرگ‌ترین شتر سنگی دنیا اشاره کرد همچنین وجود امامزاده سیدعمادالدین‌ولی (ع) می‌تواند بستر مناسبی برای فعالیت‌های گردشگری و زیارتی باشد اما با کمال تاسف تاکنون برای ایجاد تفرجگاه‌های مناسب در این مناطق، هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری چه از طریق بخش خصوصی و چه دولتی انجام نگرفته است.

دو ناحیه سردسیری و گرمسیری، رودخانه‌های دائمی و فصلی پرآب مارون، جن، سرچشمه‌های خنک سرحدات دلی خیارکار و دلی مهره و آثار باستانی مربوط به میرلعلپا، کهناب، آتشگاه، بزرگ‌ترین شتر سنگی دنیا، داشتن جاده شوسه برای رفتن به کوه سیاه و سفید و باغ‌های میوه‌های سردسیری و گرمسیری همه از برکاتی است که خداوند به مردم این بخش ارزانی داشته است.
بخش لنده در خصوص آب کمبودی ندارد، وجود دو رودخانه موگرمون و جن در این بخش گامی در راستای پیشرفت کشاورزی خواهد بود همچنین بخش لنده استعداد خوبی در زمینه کشاورزی و زنبورداری دارد که بهترین عسل را به بازار استان تحویل می‌دهد.

از جاذبه‌های جالب شهرستان لنده
شتر سنگی لنده
مجسمه شتری خوابیده در شهر لنده ساخته دست بشر نیست و نشان از قدرت خداوند است که به جرات می‌توان گفت این بزرگ‌ترین شتر سنگی دنیا است که این در دل کوهی در شهر لنده قرار دارد مجسمه یادشده از فاصله 10کیلومتری، قابل رویت است.
درختی بدون شاخ و برگ اما مقاوم
در سال‌های اخیر، لنده همانند درخت تنومندی که شاخ‌های اصلی و فرعی و برگ‌هایش را زده باشند بدون نگاه کارشناسی صحیح و منصفانه چندین بخش و منطقه از آن مشتق شد و به استقلال رسید، که این امر به اعتبار و استحقاق لنده برای شهرستان شدن خدشه وارد کرده است.
درصورتی که همه به خوبی می‌دانند پس از شهرستان‌های (یاسوج، گچساران و دهدشت) بخش لنده برای استقرار فرمانداری در اولویت قرار داشت. حال با توجه به این که پیشرفت و توسعه یک بخش در گرو ارتقای سطح تقسیمات کشوری و تبدیل به فرمانداری است امید داریم با توجه به خواست به‌حق مردم شریف و فرهنگدوست بخش لنده و ایل طیبی این خواست محقق شود.‏
منبع :http://worldcup.farsnews.com/
http://www.ghatreh.com/
http://fararu.com/
منطقه موگرمون

منطقه موگرمون

در فاصله 5 کیلومتری ضلع شرقی شهرستان لنده منطقه ای زیبا و بکر واقع شده که موگرمون نام دارد و شامل روستاهای بنه علیاری(ده غندی)، دشت ناصری(قنبری)، راوک(علی برات)، نهضت، تل قلعه(ده تل)، گرداب سفلی و علیا، وحدت(گلال)، مله قاشکمری، مله آبگاوان، مورجن، ده نسه و دلکون است. موگرمون که همزبان ...

اطلاعات

نظر شما درباره لنده

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید