1

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
رباط کریم از شهرستانهای غرب استان تهران است که در جنوب غربی استان واقع شده ومرکزآن شهر رباط کریم است .
رباط کریم به خاطر قرار گرفتن بر سر راه «جاده ابریشم» و راه زیارتی «خراسان به بغداد» از روزگاران دور دارای اهمیت و توجه بوده‌است و قدیمی‌ترین و بی مانند‌ترین کاروانسراهای ایران مانند کاروان سنگی در این منطقه ساخته شد و به تدریج با متروکه شدن آن یک کاروانسرای دیگر به نام کاروانسرای فتح علی شاهی ساخته شد.
بعد ...مشاهده کامل متن از این که آقا محمد خان قاجار تهران را به پایتختی انتخاب و به عمران و آبادی آن پرداخت و تهران مرکز دولتی و حکومتی شد از نقاط مختلف کشور مراجعات مردم برای رفع نیازها و مشکلات اداری و غیره که قبل از آن به اصفهان و قزوین بود بیشتر به تهران متوجه شد و بنابراین مردم مناطق جنوبی مملکت از جمله شیراز، اصفهان، قم، ساوه می‌بایست از رباط کریم که در مسیر جاده ساوه به تهران عبور نمایند و کاروانیان، قافله‌های بازرگانی و دسته‌های نظامی از این محل عبور می‌نمود.
محدوده قبلی رباط کریم بیش از ۳ تا ۴ هکتار نبوده و خانه‌های روستایی در اطراف کاروانسراها جای داشته‌است و پس از این که رباط کریم تا حدودی توسعه پیدا کرد دارای چهار دروازه شد که به ترتیب به شمال، جنوب، مشرق و مغرب منتهی می‌شد.
آثار دروازه غربی آن نزدیک امامزاده حمد تقی تا چندی قبل نیز به چشم می‌خورد، بعدها با توسعه شهر رباط کریم و ساخت باغ‌های میوه، کنترل دروازه‌ها از بین رفت و خیابان‌ها و کوچه‌های فراوانی ساخته شد.
قبل از احداث محور تهرانساوه و جاده‌های آسفالت و شوسه و راه آهن تهران–جنوب، جاده کاروانرو از داخل رباط کریم عبور می‌کرد و به تهران، ری، خراسان و قزوین منشعب و منتهی می‌شد که بقایای پل سنگی قدیمی بر روی رودخانه کرج در غرب شهر رباط کریم در محله بازارک را می‌توان دید
در سطح رباط کریم برای اکثر روستاها، قلعه‌ها و حصارهای مستحکمی وجود داشته که دارای دیوارهای بلند و برج و باروی بودند و آثار برخی از آنها در سطح روستای منجیل آباد نظیر قلعه‌های آدران، حصارمهتر، انجم آباد و بازارک همچنان به چشم می‌خورد.
از نظر استحکام این بناها و نوع ساخت اماکن مطمئن و امنی برای زندگی جمعی و روستائیان به حساب می‌آمده و ساخت بیشتر قلعه‌های مورد اشاره به دوران حکام قاجاریه باز می‌گردند.
زبان و گویش مردم شهرستان رباط کریم ترکی و فارسی واز شروع جنگ تحمیلی اقشار مختلف با گویش‌های عربی –کردی نیز به آن اضافه شده است وافراد مهاجر به منظور سکونت به شهرستان آمده اند.
امروزه چند زبان در رباط کریم وجود دارد: ترکی شاهسون در روستاهای منجیل آباد، آلارد، . فارسی در رباط کریم، انجم آباد، سلطان آباد، باغ مهندس، قلعه میر، گلستان، حسن اباد، الهیه، اکبرآباد، سبزدشت، حصارک و برخی نقاط مختلط هستند (ترکی، لری، تاتی، فارسی)
مردم شهرستان دارای مشاغل دامداری ، طیورکشاورزی ، باغداری و اداری هستند.
مهم‌ترین رسم منطقه سمنو پزان می‌باشد.
رودهای متعددی بصورت دائمی وفصلی در این شهرستان در جریان اند که از آن می‌توان به رودخانه‌های :۱- رودشور ۲- رودخانه کرج ۳- رودخانه‌های فصلی شاد چای ۴- رودخانه فصلی سیاب (سیاه آب) اشاره کرد
منبع:
http://www.abfartehran.ir/
http://fa.wikipedia.org
پل بازارک

پل بازارک

رُباط‌کَریم یکی از شهرستانهای توابع استان تهران است که در فاصله‌ی 35 کیلومتری جنوب غربی تهران قرار دارد. این شهر مرکز بخش مرکزی شهرستان رباط‌کریم است.این منطقه از هزاران سال قبل نیز از مزاکز تمدن و زندگی بوده و آثار متعدد باستانی که در سال ۶۹ و آواخر ۷۳ در حوالی رباط کریم از شش هزار س...

اطلاعات | نقشه
تپه ده حسن

تپه ده حسن

شهرستان رباط کریم در جنوب غربی تهران به فاصله ۳۵ کیلومتر از شهر تهران واقع شده است و از شمال به شهریار، از جنوب به ری، از شرق به اسلامشهر و از غرب به شهرستان ساوه محدود می‌شود. رباط کریم که باغ‌های انگور آن معروف است تا سال ۱۳۷۶ جزو شهرستان شهریار بود اما هم اکنون با وسعتی حدود ۳۰۴ کیل...

اطلاعات | نقشه