5 2 9 3

آب و هوا

آب و هوای کنونی

ابرهای پراکنده
10°
ابرهای پراکنده
رطوبت: 82%
بیشینه: 24°
کمینه: 9°

یکشنبه(2 اردیبهشت)
ابرهای پراکنده
ابرهای پراکنده
بیشینه: 24°
کمینه: 9°
دوشنبه(3 اردیبهشت)
ابرهای پراکنده
ابرهای پراکنده
بیشینه: 24°
کمینه: 9°
ﺳﻪشنبه(4 اردیبهشت)
ابرهای پراکنده
ابرهای پراکنده
بیشینه: 23°
کمینه: 10°
چهارشنبه(5 اردیبهشت)
بارش سبک باران
بارش سبک باران
بیشینه: 21°
کمینه: 8°

توضیحات

ویرایش
اقلیم : معتدل
نام قدیم : پارسه
مساحت : 122608
جمعیت : 4596658
استان فارس یکی از ۳۱ استان ایران است .که در بخش جنوبی این کشور واقع شده‌است. این استان با مساحتی در حدود ۱۲۲٬۶۰۸ کیلومتر مربع، پنجمین استان بزرگ و با جمعیتی معادل ۴٬۵۲۸٬۵۱۳ نفر، بر طبق برآورد جمعیتی سال ۱۳۸۹ خورشیدی سازمان ملی آمار ایران، چهارمین استان پرجمعیت ایران به‌شمار می‌رود.
...مشاهده کامل متن بر اساس تقسیمات کشوری اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۰ خورشیدی، استان فارس به ۲۹ شهرستان، ۹۴ شهر، ۸۳ بخش و ۲۰۴ دهستان تقسیم شده‌است.
بین مدارهای 27 و31 درجه عرض شمالی و نصف النهار های50و55 درجه طول شرقی قرار گرفته است این استان از شمال با استان اصفهان ،از شمال شرقی با استان یزد از شرق با استان کرمان از شمال غربی با استان کهگیلویه وبویراحمد ،از غرب با استان بوشهر واز جنوب با استان هرمزگان همسایه است این استان دارای 26 شهرستان ،76 بخش، 197 دهستان و78 شهر می‌باشد.

در استان فارس دریاچه‌های متعددی وجود دارد . بیشترین تعداد دریاچه‌های دائمی کشور در استان فارس وجـود دارد . این دریاچه‌ها نقشی مهم در چرخه زیست محیطی و طریقه زندگی دارد .
دریاچه‌های استان فارس را می‌توان به دریاچه‌های آب شور و دریاچه‌های آب شیرین تقسیم بندی نمود. دریاچه‌های آب شور استان عبارت است از : دریاچه مهارلو، بختگان، طشک و هیرم.
دریاچه‌های آب شیرین استان عبارت است از : دریاچه پریشان، تالاب ارژن، برم شور، دریاچه کافتر، هفت برم، دریاچه سد درودزن. وسعت دریاچه‌های شور استان تقریبأ 145000 هکتار و وسعت دریاچه‌های آب شیرین تقریبأ 30000 هکتار می‌باشد.
پوشش گیاهی استان فارس را درختان جنگلی و گیاهان دارویی و صنعتی تشکیل می‌دهد، از مهم‌ترین گونه‌های درختی این استان عبارتند می‌توان به بادام کوهی، بنه و بلوط و برخی از گیاهان دارویی و صنعتی که شیرین بیان، گل گاوزبان، کتیرا، آنغوزه و گون برخی از این گونه‌ها هستند.
مناطق حفاظت شده استان فارس محل رویش بسیاری از گونه‌های گیاهی منطقه می‌باشند. پارک ملی بمو واقع در شمال شهر شیراز از نظر پوشش گیاهی بسیار غنی و قابل اهمیت است و تا کنون بالغ بر ۲۸۰ گونه گیاهی در آن شناسایی و نمونه برداری شده‌است.
رونق صنایع مربوط به گاز در کشور و همجواری استان فارس با منطقه گازی پارس جنوبی و نیز وجود ظرفیت‌های فراوان در واحدهای بزرگ صنعتی نظیر شرکت پتروشیمی شیراز، پالایشگاه شیراز و دیگر صنایع شیمیایی استان از قابلیت‌های مهم استان در این زمینه می‌باشد.
در این ارتباط می‌توان جهت توسعه صنایع پایین دستی شیمیایی و پتروشیمی و پلاستیک در استان اقدام نمود. علاوه بر این سرمایه گذاری در احداث بیش از 11 پتروشیمی مصوبه هیات دولت از مهمترین پتانسیل‌های این بخش می‌باشد.
پرورش انواع حیوانات و پرندگانی که طی قرن‌های متمادی با عنایت به سازگاری اقلیم در زیستگاه‌های طبیعی استان زندگی کرده اند از جمله قابلیتهای سرمایه گذاری استان می‌باشد.
حدود 7/9 درصد از جنگل‌ها و 4/9 درصد از مراتع کشور به استان فارس اختصاص دارد .
فارس در کتیبه‌های هخامنشی به صورت پارسه و در نوشته‌های یونانی به شکل پرسیس آمده و معرب آن فارس است . یونانیان نام ایالت پرسیس را به اشتباه بر تمام ایران اطلاق می‌کردند .
در جنوب ایران تا کرانه‌های خلیج فارس، سرزمینی گسترده است که از روزگاران باستان، پارس (فارس) نام داشته و از آغاز دوره اسلامی مرکز آن شیراز بوده است .
این سرزمین، از چند هزار سال پیش زیستگاه پر رونق اقوام بومی ایران، و به ویژه، عیلامیان بوده و از این قوم، آثار بسیاری در گوشه و کنار فارس، هم چون کورنگون ممسنی، نقش رستم، تخت جمشید ( مرودشت) به جای مانده است .
سه هزار سال پیش از این، قومی که خود را آریایی می‌خواندند، از جنوب روسیه امروزی به فلات ایران سرازیر شدند و پس از زد و خوردهای فراوان با بومیان آن سامان، به پیروزی رسیدند و برای خود سکونتگاه هایی بر پا داشتند .
بیشتر این آریاییان، چوپان و گله دار و کوچ نشین بوده زندگی قبیله ای داشتند . دین آنان، گونه ای بینش توحیدی بود . آنان به خدای یگانه و بزرگی به نام اهورامزدا ایمان داشتند و نیروهای طبیعی، مانند : آب، آتش، باد، خاک و خورشید را دارای فره ایزدی پنداشته سرچشمه بدی‌ها و تاریکی‌ها را در وجود اهریمن می‌جستند .
این آریاییان، قبیله‌های بزرگی داشتند که معروف‌تر از همه پارسیان، مادها، سکاها، بلخیان، سغدیان، خوارزمیان، هراتیان و پارتیان بودند . همه این قبیله‌ها به یک زبان بزرگ اما با لهجه‌های متفاوت سخن می‌گفتند و سرزمین خود را به نام " آریا وئیج" (ایران ویج) می‌خواندند .
پارسیان، یکی از اقوام ایرانی بودند که در سه هزار سال پیش به فارس آمدند و در چند مکان، از جمله در انشان (مالیان در 46 کیلومتری شمال شیراز) و پاسارگاد ساکن شدند .
پایتخت آنان، نخست پاسارگاد بود که بعدها، به همدان انتقال یافت .
پوشاک مردمان فارس

به دلیل گوناگون فرهنگی،بسیار متنوع است از این رو به پوشاک سنتی عشایر کوهمره سرخی اشاره می‌شود:

پوشاک مردان: لباس مردانه سنتی عشایر فارس از اجزای زیر تشکیل شده است :
قبا(ارخالق) : پوشش اصلی بدن است ک درازای آن تا روی کفش (ملکی) می‌رسد و مچ پا را می‌پوشاند .
قبا لباسی گشاد است و تحرک در راه‌های کوهستانی را ممکن می‌سازد. پارچه‌ی آن ضخیم و به رنگ‌های الوان گاه با نقش ستاره و ماه همراه است . رنگ‌های سبز و قرمز جلف محسوب می‌شود .
شال: روی قبا و دور کمر بسته می‌شود. شال حدود 7 تا 25 متر پارچه دبیت مشکی یا قهوه ای رنگ است که چند ردیف به طرز مخصوصی دور کمر پیچیده می‌شود .
چقه : روی قبا می‌پوشند و به عبا شباهت دارد . پارچه آن نازک و سوراخ دار و از جنس پشم است . آستین‌های آن کوتاه است.زیباترین و گران‌ترین چقه،چقه سفید بود که کلانتر به عنوان عیدی به جوانان برجسته میداد.
از غذاها و خوارکی‌ها مخصوص استان فارس می‌توان آش کارده، آش سبزی صبحانه،کلم پلوی شیرازی، کوفته هلو، آلو دو پیازه، کوفته سبزی، فالوده، دم پخت عدس عدس و کلم چنگال نام برد.
زبان و گویش : زبان بیشتر مردم فارس فارسی است و به گویش‌های مختلف از جمله شیرازی گویش لاری و لری و شمال فارس صحبت می‌کنند.
تنوع اقلیم و منابع خدا داد فارس به حدی گسترده است که به حق آن را ایران کوچک خوانده اند . در این استان انواع محصولات سالانه و دائمی کشور کشت می‌شود . فارس بیش از 13 سال است که مقام نخست را در تولید و فروش گندم مازاد به دولت در اختیار دارد .
ذرت دانه ای و علوفه ای ، گیاهان علوفه ای ، مرکبات ، خرما ، زعفران ، انجیر ، انواع انگور و سیب ، تولید انواع محصولات دامی و لبنی همچون گوشت قرمز ، شیر و فرآورده‌های آن ، چرم ، صنایع غذایی و … از دیگر محصولات و تولیدات استان می‌باشند که به دلیل گوناگونی آب و هوا و درجه حرارت در این استان تولید می‌شوند .
مهمترین رودخانه استان رود کر است که از ارتفاعات شمال غربی اقلید سرچشمه می‌گیرد و پس از پیوستن به رودخانه سیوند در انتهای دشت کربال به دریاچه بختگان می‌ریزد .
در حال حاضر بر روی رودخانه کر سد درودزن وجود داشته است و برروی رودخانه سیوند نیز سدی به همین نام در حال احداث است . از دیگر رودهای مهم استان رود مند است که از کوههای شرق دشت ارژن سرچشمه گرفته و پس از طی پهنه استان به خلیج فارس می‌ریزد .
بر روی این رودخانه نیز سدهای سلمان فارسی و سد تنگاب در دست احداث است . دریاچه‌های بختگان ، طشک ، مهارلو ، کافتر ، پریشان ، دشت ارژن ، هفت برم و دریاچه سد درود زن پهنه‌های آبی مهم استان هستند .
از میان این دریاچه‌ها بختگان با وسعت 737 کیلومتر مربع و دریاچه مهارلو با 350 کیلومتر مربع بیشترین وسعت را داشته و دریاچه پریشان (فامور) نیز تنها دریاچه آب شیرین کشور است .
فزون براین دریاچه‌های بختگان ، دشت ارژن و پریشان از نظر بین المللی نیز دارای اهمیت بوده و محل اقامت پرندگان مهاجر متنوع و تحت حفاظت ملی و بین المللی می‌باشند .
اقلیم فارس را می‌توان به ظور کلی به 3 دسته مناطق سردسیر ، مناطق معتدل و مناطق گرمسیر تقسیم کرد . حداقل درجه حرارت در دی ماه(سردترین ماه سال ) بین 7-2 درجه زیر صفر و حداکثر آن نیز در گرمترین ماه سال (مرداد ماه ) بین 40-35 درجه می‌باشد .
از نظر میزان بارندگی نیز استان فارس به 3 منطقه مشخص شرقی (کمترین میزان با 250-140 میلیمتر ) ، مرکزی و غربی (بیشترین میزان بارندگی با 800-400 میلی متر ) در سال تقسیم می‌شود .
تولید انواعی از صنایع دستی در مناطق عشایری و روستایی و نیز در شهرهای استان فارس رواج دارد. بیشترین تعداد صنعتگران دستی در گروه بافته‌های داری – قالی، گلیم و گبه – قرار دارد .
پس از آن باید از خاتم - خاتم سازی و خاتم کاری و پس از آن معرق چوب، منبت کاری چوب، ریزه کاری، نقاشی روی چوب سفال و سرامیک سازی، کاشی معرق کاشی هفت رنگ و نقاشی روی سفال یاد کرد.
از رشته‌های رایج در استان فارس طراحی و نگارگری ( نگارگری، گل و مرغ سازی، تذهیب و تشعیر ) است. رنگرزی گیاهی و استفاده از مواد ملونه طبیعی در رنگرزی خامه و ابریشم نیز کاری پررونق در استان فارس است.
در زمینه فلز کاری و هنرهای مرتبط با فلز نیز استان فارس از سابقه طولانی برخوردار و آثار نقره کاری و قلمزنی روی نقره آن شاخص است. سایر رشته‌های صنایع دستی رایج در این استان عبارتند از : دوخت لباسهای محلی عروسک سازی، در پیکر تراشی، نمدمالی، سراجی، رودوزی‌های سنتی، بافتنی ها، نقشه کشی فرش و گچ گلیم.
منبع :http://www.ichto.ir/
http://www.farsvet.ir/
http://www.investinfars.ir/
http://www.farsp.ir/
تخت جمشید

تخت جمشید

تخت جمشید ؛پربازدید کننده‌ترین بنای ایرانی؛ مجموعه ای از کاخهای بسیار باشکوه و نام محلی پایتخت داریوش بزرگ است که از لحاظ وسعت، عظمت و شکوه، مهمترین مجموعه باستانی هخامنشی در ایران است و در شمال شهرستان مرودشت در شمال استان فارس (شمال شرقی شیراز) جای دارد. تخت جمشید پایتخت اولین امپرا...

اطلاعات | نقشه
باغ ارم

باغ ارم

باغ ارم، باغی تاریخی و زیبا در شمال غربی شیراز است و در خیابان ارم قرار دارد. مساحت آن 110هزار و 380 مترمربع و زیربنای آن، 1869 مترمربع است و شامل چند بنای تاریخی و باغ گیاه شناسی می‌شود. تاریخ ساخت و بنیان‌گذار اولیه باغ ارم شیراز، به درستی مشخص نیست؛ ولی توصیف‌هایی از آن در سفرنامه‌...

اطلاعات | نقشه
پاسارگاد

پاسارگاد

شهر پاسارگاد نخستین پایتخت امپراتوری هخامنشی، مجموعه‌ای از سازه‌های باستانی برجای‌مانده از دوران هخامنشی است که در ۷۰ کیلومتری شمال تخت جمشید، در جاده آسفالته شیراز – آباده در فاصله سه کیلومتری جاده واقع است. این شهر توسط کوروش کبیر ساخته شد و تا اواخر حکومت هخامنشیان تاج گذاری پادشاه...

اطلاعات | نقشه
حافظیه

حافظیه

حافظیه، آرامگاه شاعر بزرگی پارسی سخن، خواجه شمس‌الدین محمد بن بهاءالدّین حافظ شیرازی، شاعر بزرگ سده هشتم ایران و یکی از سخنوران نامی جهان است. وی متخلص به حافظ و ملقب به لسان الغیب و ترجمان الاسرار است که از مهمترین تاثیرگذاران بر شاعران پس از خود شناخته می‌شود. آرامگاه حافظ در شمال...

اطلاعات | نقشه
سعدیه ( آرامگاه سعدی )

سعدیه ( آرامگا...

سعدیه در شیراز، آرامگاه ابومحمد مُصلِح بن عَبدُالله نامور به سعدی شیرازی و مشرف الدین، شاعر و نویسنده‌ی پارسی‌گوی ایرانی است. آوازه‌ی او بیشتر به خاطر نظم و نثر آهنگین، گیرا و قوی اوست. جایگاهش نزد اهل ادب تا بدان‌جاست که به وی لقب استاد سخن و شیخ اجل داده‌اند. آثار معروفش کتاب گلستان ...

اطلاعات | نقشه
پارک ملی بمو

پارک ملی بمو

پارک ملی بَمو در فاصله 10 کیلومتری شمال شهر شیراز قرار گرفته است و تقریباً با شهر، فاصله ای ندارد و در مجاورت جاده شیراز – مرودشت قرار دارد. این جاده پارک را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم کرده است و شهر صدرا در محدوده غربی این پارک قرار دارد. کوه بمو که پارک ملی نامش را از آن گرفته، ا...

اطلاعات | نقشه
پارک ملی بختگان

پارک ملی بختگا...

منطقه بختگان اولین بار طبق مصوبه شماره ۷ مورخ ۱۳۴۷/۱۲/۹ شورای عالی تظارت بر صید به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام گردید و سپس در سال ۱۳۵۴ به عنوان پناهگاه حیات وحش مصوب شد و در سال ۱۳۷۴ قسمتی از پناهگاه به عنوان پارک ملی بختگان اعلام گردید. پارک ملی و پناهگاه حیات وحش بختگان با وسعت هر یک...

اطلاعات | نقشه
پل دالکی ( پل مشیر )

پل دالکی ( پل ...

پل مشیر که از پل‌های بزرگ و زیبای ایران به شمار می‌رود، بر روی رودخانهٔ دالَکی در استان بوشهر ساخته شده است. در همه جای ایران و جهان در بارهٔ ساختمان‌های بزرگ و قدیمی حکایاتی نقل می‌شود که معمولاً آمیزه‌ای از حقیقت و افسانه است. در مورد پل مشیر حکایتی شنیدنی بر سر زبان‌هاست. اما با ...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری
شکر پلو

شکر پلو

شکر پلو یکی از غذاهای سنتی و شیرین شیرازی می‌باشد. مواد لازم: برنج یک کیلو، شکر یک کیلو، روغن، زعفران، مغز پسته، بادام، خلال نارنگی طرز تهیه: برنج را که از چند ساعت قبل در آب خیس کرده اند، با آب در ظرفی روی اجاق گذاشته کمی زردچوبه به آن اضافه می‌کنند و یکی دو جوش می‌دهند. شکر ...

اطلاعات
لباس محلی فارس

لباس محلی فارس

هنوز پوشش محلی و سنتی در استان فارس خصوصا در بین مردم روستا و عشایر رواج دارد و لباس‌های محلی در بسیاری از روستاهای استان فارس به شیوه و شکل سنتی آن دوخته و پوشیده می‌شود. در واقع لباس‌های محلی استان فارس یکی از زیباترین جاذبه‌های فرهنگی سراسر ایران است. آوازه‌ی جاذبه‌ی لباس‌های محلی ز...

اطلاعات
لوبیا پلو شیرازی ( شوید لوبیا )

لوبیا پلو شیرا...

مواد لازم: لوبیا چشم بلبلی= یک لیوان یا نخود فرنگی تازه تقریبا 3 برابر لوبیا چشم بلبلی ( چون لوبیا خشک است و پس از خیس خوردن زیاد میشود همان یک لیوان کافی است .البته باز بستگی به دلخواه شماست) - شوید تازه= نیم کیلو ( از شوید خشک هم میتوان استفاده کرد.) - برنج= 4 پیمانه - رب گوجه= 5 قا...

اطلاعات
حلوای خارک

حلوای خارک

حلوای خارک از شیرینی‌های سنتی شهرستان جهرم است که جهرمی‌ها در پذیرایی از میهمانان خود از آن استفاده می‌کنند. مواد لازم برای حلوای خارک: یک کیلو خارک چرخ شده، 300 گرم رطب چرخ شده، 300 گرم آرد برنج، یک استکان زعفران حل شده، 150 گرم روغن، یک قاشق چای خوری پودر هل. طرز تهیه حلوای خارک: ...

اطلاعات
جشن عروسی درخت نارنج

جشن عروسی درخت...

در شیراز رسم بر این است که اگر درخت نارنجی که در خانه است، نارنج کم بدهد یا اصلاً ندهد ، آن را عروس کنند و برایش مراسم عروسی بگیرند از این رو برای این کار ، ابتدا زن صاحب خانه، زنان همسایه را دعوت به عروسی درخت نارنج می‌کند همه در یک زمان مشخص در خانه جمع می‌شوند و زن صاحبخانه اره ای ر...

اطلاعات
یخنی نخود

یخنی نخود

یخنی نخود نام یکی از غذاهای شیرازی است که برای تهیه آن به گوشت، نخود، سیب زمینی، پیاز، نمک و زردچوبه احتیاج است. مواد لازم: • نیم کیلوگرم گوشت • دو پیمانه نخود • ۲ عدد سیب زمینی متوسط • یک عدد پیاز • نمک و زردچوبه طرز تهیه: 1. پیازها را خرد کنید و در یک قابلمه متوسط روی حرا...

اطلاعات
گلیم بافی فارس

گلیم بافی فارس

گلیم یکی از انواع صنایع دستی زیراندازی و پوششی است که از ابریشم، موی بز، پشم گوسفند و یا دیگر چهارپایان اهلی بافته می‌شود. گلیم گل برجسته یا گلیم سوزنی از بافته‌های خاص منطقه فارس و ایل قشقایی بویژه طایفه کشکولی است. این بافته شباهت به گلیم دارد با این تفاوت که قسمت هایی از آن به صورت ...

اطلاعات
گبه فارس

گبه فارس

گبه نوعی قالی گره بافته است با پرزهایی بلند که حداقل یک سانتی متر و پودهای متعدد (بین 3 تا 8 پود در هر ردیف) و معمولاً درشت بافت است. این بافته معمولاً در ایلات و عشایر جنبه خودمصرفی دارد. گبه یا قالیچه‌خرسک گونه‌ای فرش از جنس قالی است که معمولاً در قطع قالیچه توسط عشایر و ایلات لر و ...

اطلاعات
خاتم

خاتم

خاتم‌کاری از هنرهای ظریفه و صنایع دستی ایران است که سابقه و ریشه‌ای کهن دارد. خاتم کاری از مهم‌ترین و مشهور‌ترین صنعت دستی شهرستان شیراز است. خاتم کاری یکی از هنرهای با ارزشی است که در شرق وجود دارد و مهم‌ترین صنعت دستی فارسی است که بهترین نوع آن در شیراز تولید می‌‌شود. از گذشته خات...

اطلاعات
فرش فارس

فرش فارس

هنر و صنعت بافندگی فارس در وهله نخست، هنری عشایری و در وهله دوم هنری روستایی است که وابستگی به عشایر دارد . عشایر فارس بویژه قشقائی‌ها و ایل خمسه بیش از دیگر عشایر به این هنر اشتغال دارند و روستائیان که در مسیر این ایل‌ها زندگی می‌کنند نیز به کار تولید قالی و سایر دستبافت‌ها مبادرت می‌ک...

اطلاعات
منبت کاری

منبت کاری

منبت کاری یکی از هنرها و صنایع دستی است. در این هنر نقش‌ها به صورت نقش برجسته روی زمینه کار قرار می‌گیرند. با توجه به اسناد و مدارک موجود منبت کاری در ایران ، سابقه این صنعت به 1500 سال می‌رسد و قدیمی‌ترین اثر منبت کاری موجود یک لنگه در چوبی است و روی آن با خلال هایی از چوب گردو و نقوش...

اطلاعات
مسقطی شیرازی

مسقطی شیرازی

مسقطی یکی از سوغاتی‌های استان فارس و خصوصا شهر شیراز می‌باشد. مسقطی بیشتر یک دسر ایرانی به حساب می‌آید اما در سفره نوروزی ایرانی ها، به خصوص در جنوب کشور جاپای قرص و محکمی دارد. مسقطی که با نشاسته و زعفران و مغز پسته درست می‌شود، شیرینی شیراز به حساب می‌آید اما نجف دریابندری در کتاب مس...

اطلاعات
آبلیمو ، گلاب و عرقیجات

آبلیمو ، گلاب ...

انواع و اقسام عرقیات، جای تثبیت‌شده‌ای در یخچال‌ها و انباری‌های شیراز دارند و به مناسبت‌های مختلف تجویز و مصرف می‌شوند. شیراز به دلیل باغ‌ها و گلستان‌های فراوانی که در شهر و خارج از آن وجود دارد، شهر عرقیات محسوب می‌شود. در شهر شیراز بهترین و تازه‌ترین عرقیات که هرکدام علاوه بر طعم، خ...

اطلاعات
حلوا مسقطی لار

حلوا مسقطی لار

از خوشمزه‌ترین سوغاتی‌های استان فارس، حلوا مسقطی لار است که نوعی شیرینی محلی خوش طعم و خوش بویی است که سوغات لارستان می‌باشد. این حلوا ، همان طور که از نام آن بر می‌آید ، منسوب به مسقط ، یکی از شهرهای قدیمی عمّان است ، که تجُّار لارستانی در رفت و آمدهای تجاری به مسقط طرز پخت آن را فرا...

اطلاعات
مشاهده تمامی محصولات

تولک چیست؟

تولک TOOLAKسبدی است گرد ، دسته دار و کوچک که از برگ‌های نازک درخت خرما در انداز ه‌های مختلف ساخته می‌شود. دسته ودور بالای انرا با استفاده از نخ ورشته ای بود که از کوبیدن پاگ (شاخه هایی که خرما به ان چسپیده است ) بدست می‌امد .
تولک که نوعی زنبیل است در دو نوع دسته دار وبی دسته وجود داشت (اکنون بعنوان ... ادامه مطلب
تولک چیست؟

مشک زنی زنان عشایر فارس

مشک زنی دوغ برای کره گیری در همه جای ایران چه در میان عشایر و روستاییان و چه در میان جنگل نشینان از کارهای مختص زنان است و درهمه جا زنان ترانه هایی دارند که هنگام مشک زنی همراه با حرکت مشک زمزمه می‌کنند و نوایشان با حرکت آن در هماهنگی بسیار دلچسب و مطبوعی است. که در عین حال فریاد رنج عمیقشان را نیز در ... ادامه مطلب
مشک زنی زنان عشایر فارس

عروسی عشایر قشقایی

ایل قشقایی یکی از ایلات مهم ایران است :مرکز اصلی این ایل فارس است . قشقایی‌ها در دوره‌های مختلف بتدریج به این سرزمین کوچیده و در آن ساکن شدهاند . عروسی در این مراسم همیشه پر از رنگ و شادی است. این مراسم جزوی از میراث معنوی عشایر است. میراثی که امروزه در همه دنیا پاس داشته می‌شود و یکی از بزرگترین گنجینه‌ها ... ادامه مطلب
عروسی عشایر قشقایی

کاخ اردشیر ساسانی - آتشکده فیروز آباد

“این بنای باستانی توسط اردشیر بابکان بنیانگذار سلسله پادشاهی ساسانی احداث شده و از نخستین آثار معماری ساسانیان به شمار می‌رود که در کنار روستایی به نام آتشکده قرار گرفته است. کاخ اردشیر را مهمترین و عظیم‌ترین اثر تاریخی فیروزآباد می‌دانند که در ۲ کیلو متری شهر فیروزآباد فارس قرار دارد و با مصالح لاشه ... ادامه مطلب
کاخ اردشیر ساسانی - آتشکده فیروز آباد

آتنا کریمی

آتنا کریمی ﺳﻪشنبه 1 دی 94 - 22:02

عکس اول واقعا زیباست

دیوار مهربانی در شیراز

این روزها عکس‌های این مکان با عنوان 'دیوار مهربانی' در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود و کاربران شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه دوستان و دیگر مخاطبان را به مشارکت در این اقدام خیراندیشانه دعوت می‌کنند.
بر روی دیوار مهربانی که در خیابان قدمگاه شیراز با رنگ آبی خودنمایی می‌کند، نوشته شده است: 'نیاز نداری بذار، نیاز داری بردار'.
اشاره این پیام به چوب لباسی است که بر روی این دیوار نصب شده است و افرادی که لباس‌های خود را نیازی ندارند بر روی این چوب لباسی می‌گذارند تا بی آنکه با نیازمندان چشم در چشم و رو در رو شوند، به دست آنها برسانند.
گفته شده جوانان شیرازی که دیوار مهربانی را به عنوان حرکتی فرهنگی و خیراندیشانه خلق کرده اند پیش از این اقدام از صاحب خانه کسب اجازه کرده بودند و از برنامه خود برای اجرایی کردن این ایده در دیگر نقاط شهر شیراز سخن گفته اند.
شهروندان شیراز و دیگر نقاط استان فارس پیش از این با مشارکت در اقدام‌های خیر و تشکیل انجمن‌ها و مجامع خیریه از جمله در حوزه خیرین سلامت و خیرین مدرسه ساز در کشور پیشگام بوده اند و اقدامات آنها به الگویی برای دیگر نقاط کشور تبدیل شده است. ... ادامه مطلب
دیوار مهربانی در شیراز

حیدر محمدی

حیدر محمدی شنبه 28 آذر 94 - 20:15

زنده باد شیراز و شیرازی که‌ی بار دیگه یادآور شدن که....بنی آدم اعضای یکدیگرند..... که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار ...... دگر عضوها را نماند قرار
تو کز محنت دیگران بی غمی ..... نشاید که نامت نهند آدمی

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره فارس

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید