1 1

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
نام قدیم : تخت جلگه
فیروزه از شهرستانهای خراسان رضوی است, شهرستان فیروزه از شمال و شرق به بخش مرکزی نیشابور، از شمال غربی به بخش سرولایت نیشابور، از جنوب به بخش میان جلگه نیشابور و از غرب به شهرستان سبزوار ...مشاهده کامل متن محدود می‌گردد.
شهر فیروزه مرکز این شهرستان می‌باشد. نام پیشین این شهرستان، تحت‌جلگه بود که در خرداد سال 1391 با مصوبه هیئت دولت به فیروزه تغییر یافت.
نام قدیم شهر مویدیه ، منظریه ، مزیدیه و مزیدآباد بوده و بعد به نام بزغان معروف شد و در نهایت به نام شهر فیروزه تغییر کرد.
وجود بزرگترین و مشهورترین معدن فیروزه جهان ، کارخانه قند و عظیم‌ترین سیلوی 28000 تنی این شهر را به یکی از قطبهای صنعتی ، کشاورزی تبدیل کرده است.
نام فیروزه احتمالاً از کلمه فرانسوی turquie که همان ترکیه است مشتق شده است،و دلیل آن این است که در ابتدا تصور بر آن بوده است که منبع اصلی فیروزه در ترکیه می‌باشد( چون بخشی از فیروزه نیشابور از ترکیه به سایر نقاط جهان صادر می­شد.) احتمال دیگر این است که نام فیروزه (turquoise) از کلمه فرانسوی "Pierre turquin" به معنای سنگ آبی تیره مشتق شده باشدو به نظر می­رسد که فیروزه در زبان فارسی از کلمه پیروزی ریشه گرفته است.فیروزه به زبان آلمانی Johnit"" ایتالیایی“Turchina” مکزیکی “Xiuiti” نام برده می‌شود.

شغل اکثر ساکنان فیروزه کشاورزی و دامداری بوده و از این حیث رتبه اول کشور را دارا می‌باشد
ساکنین شهرستان از نظر تاریخی از اقوام آریایی می‌باشند که از زمانهای قبل از اسلام در این نواحی ساکن شده و بعدها با اقوام مهاجر و مهاجم در آمیخته اند .
گویش اهالی شهرستان به زبان فارسی و لهجه نیشابوری است.
اقوام کرد ( عشایر ) و اقوام بلوچ و ترک نیز در بعضی از روستاهای این شهرستان زندگی می‌کنند که در بین این اقوام ، قوم ترک از جمعیت بلاتر ی بر خوردار است
از نظر آب و هوا شهرستان فیروزه دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است که البته بین نواحی کوهستانی و دامنه‌ها با دشت اختلاف دمای محسوسی وجود دارد.
در قسمت‌های جنوبی شهرستان آب و هوا به شرایط بیابانی نزدیک می‌شود.

منبع:
http://www.alimarvi.ir/firooze.aspx
http://firouzehcity.ir/firouzeh.html
http://www.shora-firozeh.rozblog.com/post/3
معدن فیروزه

معدن فیروزه

مشهورترین فیروزه در ایران فیروزه نیشابور است و مهم‌ترین معدن فیروزه در ایران در شهرستان نیشابور می‌باشد مهمترین معدن فیروزه ایران در نزدیکی روستای معدن از توابع شهرستان فیروزه واقع شده است و از سطح زمین ۲۰۱۲ متر بلندی دارد, بیش از 2000 سال است که این معدن مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد....

اطلاعات | نقشه
عمارت و باغ نشاط فیروزه

عمارت و باغ نش...

باغ نشاط فیروزه در ۳ کیلومتری شهر فیروزه و ۲۰ کیلومتری شهر نیشابور قرار گرفته است. این باغ تاریخی به «باغ سالار» یا «باغ نشاط» معروف است و قدمت آن به دوره قاجار می‌رسد و در سال ۱۳۳۶ قمری به دست «آقابالاخان سالار معتمد گنجی» بنا شده است. مالک اصلی این باغ ((سالار معتمد)) فرزند ابراهیم...

اطلاعات | نقشه
آب انبار همت آباد زمانی

آب انبار همت آ...

پیشینه‌ی بنای «آب انبار همت آباد زمانی» که در دهستان تحت جلگه بخش مرکزی شهرستان فیروزه قرار گرفته، به دوره‌ی قاجاری می‌رسد. مالکیت این بنا وقفی بوده و به شماره‌ی 5145 در تاریخ 25/12/1380در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردیده است. بنای آب‌انبار همت‌آباد، با داشتن فرم کلی و اصلی آب‌انبا...

اطلاعات | نقشه
روستای بحرود

روستای بحرود

بحرود نام روستایی از توابع دهستان تحت جلگه بخش مرکزی شهرستان فیروزه است که در 7 کیلومتری جنوب مرکز شهرستان واقع شده است. این روستا از جنوب با روستای بازوبند و از شرق با روستای معتمدیه و از شمال با روستای اقبالیه همسایه است . در غرب نیز با اراضی کشاورزی روستای حاجی آباد (خالی از سکنه) م...

اطلاعات | نقشه

فیروزه نیشابور



انواع فیروزه

انواع فیروزه نیشابوری:

فیروزه نیشابوری را به ٢ دسته اصلی تقسیم میکنند:

١- عجمی : گرد و درشت است و دارای فیروزه خالص به رنگ آبی سیر که گران قیمت‌ترین نوع فیروزه است.

٢- شجری : این نوع فیروزه دارای رگه‌ها و نقش هایی به رنگ سیاه زرد و قھوه ای می‌باشد ... ادامه مطلب
فیروزه نیشابور

محمود عاشوریان

محمود عاشوریان شنبه 5 تیر 95 - 01:36

بسیار زیباست

فیروزه

فیروزه یکی از سنگهای قیمتی است که از عهد باستان در ایران شناخته شده، از کتیبه بنیاد کاخ داریوش بزرگ در شوش معلوم می‌گردد که در آن تاریخ فیروزه (احسائین) نامیده می‌شد و از خوارزم برای زینت‌آلات کاخ آورده شده بود.
فیروزه سنگ آرزوهای تمام پادشاهان ممالک از زمان کورش و داریوش کبیر است که به عنوان هدیه ... ادامه مطلب
فیروزه

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره فیروزه

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید