آب و هوا

توضیحات

ویرایش
ایغدیر (به ترکی استانبولی: Iğdır) شهری است در کشور ترکیه که در استان ایغدیر واقع شده‌است. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۸ میلادی ۷۵٬۸۲۴ نفر و بر اساس برآوردهای سال ۲۰۰۹ میلادی ۷۵٬۷۲۱ نفر می‌باشد.
بیشتر اهالی این شهر را آذربایجانی‌ها تشکیل می‌دهند باقی اهالی را مردم آذری و ترکان آناتولی تشکیل می‌دهند. سنان اوغان آذربایجانی نماینده این شهر در مجلس ملی ترکیه ...مشاهده کامل متن می‌باشد.
تاریخچه
تاریخ دانان باور دارند که نام ایغدیر در تاریخ با نام ارمنی تسولاکرت Tsolakert در قرون وسطی به کار رفته است.در سال ۱۴۰۰ میلادی زمانی که کلاویخو سیاح اسپانیایی از این شهر می‌گذشت اشاره می‌کند که شهر دژی دارد که توسط یک زن که بیوه شخصی بوده که تیمور لنگ وی را به مرگ محکوم کرده است اداره می‌شود.[۸]در سال ۱۵۵۵ میلادی شهر به تصرف صفویان درآمد[نیازمند منبع] و دردست حکومت ایران باقی‌ماند (بجز چند دوره اشغال نظامی توسط عثمانی در میانه سالهای -۱۶۰۵، ۱۶۳۵-۱۶۳۶ و ۱۷۲۲ -۴۶) تا زمانی که ایران در جنگ‌های ایران و روس در دوره قاجار در میانه سالهای ۱۸۲۶ تا ۱۸۲۸ از روسیه شکست خورد و این شهر به تصرف روسیه درآمد.

پس از جدایی از ایران این شهر مدتی تحت فرمانروایی استان ارمنستان و مدتی گرجستان روسیه قرار داشت. در سال ۱۸۸۶ بر پایه فهرست سرشماری روسیه از مجموع ۷۱،۰۶۶ نفر جمعیت این شهر ۳۴٬۳۵۱ آذربایجانی (۴۸٫۳٪ که در منابع تاتار عنوان شده‌اند) ۲۲٬۰۹۶ ارمنی (۳۱٫۱٪) و ۱۴٬۶۱۹ کرد (۲۰٫۶٪) بوده‌اند.تحت حکومت روسیه دو مدرسه یکی برای دختران یکی برای پسران و سه کلیسا ایجاد شد و ۱۰۰ خانواده ارمنی اجازه یافتند که به این شهر مهاجرت کنند و جمعیت شهر در این هنگام به ۱۰ هزار نفر افزایش یافته بود.اقتصاد شهر نیز بر پایه کشاورزی و بازرگانی استوار بود.پس از انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ روسیه، منطقه تحت کنترل یک کمیته اداری موقت ایجاد شده توسط سه گروه اصلی قومی در قفقاز درآمد.

بر پایه مرزهای کشیده شده توسط وزارت امور خارجه ایالات متحده در نوامبر ۱۹۲۰، ایغدیر برای تبدیل شدن به بخشی جدایی ناپذیر از جمهوری ارمنستان پیش بینی شده بود.ولی در سپتامبر ۱۹۲۰ ترکیه آغازگر جنگی به رهبری کمال مصطفی پاشا برای از میان بردن جمهوری و تصرف ایغدیر شد.فرمانده ترک ژنرال کاظم کارابکیر فرمانده ارتش ترکیه بود ولی در آغاز ارتش ترکیه موفق به تصرف ایغدیر به خاطر مقاومت شدید نیروهای ارمنی نشد.
ولی پس از چند روز سرانجام موفق به بیرون راندن نیروهای ارمنی از ایغدیر در ۲۰ اکتبر ۱۹۲۰ گردیدند.[۱۲]بر پایه اسناد رسمی ترکیه ارامنه پس از آنکه در منطقه شاه تختی شکست خوردند ایغدیر را رها کردد[نیازمند منبع] و پس از سوزاندن پلی که روی رود ارس بود به مناطق شمالی عقب نشینی کردند.پس از چند گفتگوی صلح ایغدیر ضمیمه خاک ترکیه گردید.البته سال ۱۹۲۱ در معاهده قارص دستاوردهای این جنگ رسمی شد.

مردم شناسی
بر پایه سرشماری امپراتوری روسیه در سال ۱۸۹۷ شهر ایغدیر ۴۶۸۰ نفر جمعیت داشته است که ۳۹۳۴ نفر ارمنی و ۵۵۹ نفر روس بودند.

امروزه جمعیت ایغدیر ترکیبی از آذربایجانی ترک و کرد است.جشن بهاری نوروز که در ایران رسمی است به صورت گسترده ای در این شهر جشن گرفته می‌شود.
ایغدیر



شهری که نوح در آن انسانیت را دوباره آغاز کرد.

به باور بسیاری کشتی نوح پس از طوفانی بزرگ در کوه آغری به گل نشسته است. پس از پیاده شدن حضرت نوح و همراهان از کشتی ، محل سکونت و بنوعی آغاز دوباره انسانیت، شهر ایغدیر واقع در دامنه کوه آغری گردیده است.

کوه آغری با طبیعتی بکر ، دامنه هایی که هنوز هم مهاجرین زندگی سنتی خود را در آن ادامه می‌دهند، با امکانات ورزشی طبیعی از جمله دوچرخه سواری کوهستانی و اسب سواری ، بهشت پرندگان با انواع پرندگانی که در ترکیه فقط در این مکان دیده می‌شود، محل داستان‌های نویسنده مشهور ترکیه به نام دده کورکوت، با پوشش قندیلهای یخی سر به فلک کشیده ( که از این نظر مرتفع‌ترین کوه جهان است) ، محل به گل نشستن کشتی حضرت نوح پس از طوفان بزرگ که حتی در کتابهای مقدس نیز ذکر گردیده است.
همه اینها را در ایغدیر خواهید یافت ، با یک تور چند روزه به شهر ایغدیر همه این زیبائیها را خواهید دید.



محل تلاقی فرهنگ‌ها :

ایغدیر که در همسایگی سه کشور قرار دارد یکی از مناطق نادر در جهان است. در یک منطقه جغرافیایی شما می‌توانید از دور هم که شده نگاهی به تمدن و فرهنگ‌های متفاوت داشته باشید.
رودخانه ارس که در شرق استان جاری است مرز بین ترکیه با کشورهای آذربایجان وارمنستان است.

کوه آغری نیز که در جنوب استان سر به فلک کشیده مرز با ایران را تشکیل داده است. شرقی‌ترین نقطه ترکیه بنام دیل اُواسی هم در محدوده استان ایغدیر قرار دارد.
بدین جهت است که ایغدیر بحق محل تلاقی فرهنگها نام گرفته است.

هنگامیکه به تاریخ استان نگاه کنیم، خواهیم دید که در طول هزاران سال ، ایغدیرماواری تمدن‌های متفاوتی بوده است . نشانه‌های این تمدن‌ها از طریق آثار فرهنگی که در مناطق مختلف ایغدیر وجود دارد قابل مشاهده است .

علیرغم اینکه سابقه تاریخی ایغدیر بسیار زیاد است لیکن کهن‌ترین نشانه‌های تمدن کشف شده در استان، متعلق به دوره فرمانروایی اورارتوهاست که بر بخش بزرگی ازمنطقه آناتولی شرقی حکمرانی کرده ، شهرها ایجاد نموده اند.

منطقه ای که امروز بنام قلعه سیاه معروف بوده و خرابه‌های آن در دره سورملی قرار دارد برروی یکی از شهرهای اورارتو واقع شده است. از دیگر آثار سایر تمدنها نیز می‌توان به مقبره و سنگهای قبر متعلق به دورانهای سلجوقیان ، کاراقویونلوها و آق قویونلوها اشاره نمود.
سلجوقیان نیز با کاروانسراهایی که جهت اقامت مسافرین و بازرگانان جاده ابریشم ساخته بودند، توانسته اند میراث فرهنگی خود را تا به امروز به نمایش بگذارند.



مقبره‌های تاریخی:

سنگهای قبری که بغور و بصورت سر قوچ در منطقه ایغدیر دیده می‌شوند، علاوه بر اینکه دارای معانی خاص می‌باشند، روشن بخش دوران تاریخی استان در زمان کاراقویونلوها و آقو قویونلو‌ها می‌باشد.
بویژه در شهرستان کاراقویونلو که نام خود را از یکی از این تمدنها برگرفته، با سنگ گورهایی بصورت سر قوچ که به نشانه قدردانی از قهرمانان می‌بوده برخورد می‌نماییم، که هر یک احترام جداگانه ای را بر می‌انگیزد.
در گورستان‌های باستانی که هر کدام به مثابه یک موزه روباز است این سنگ‌های گور هر یک سندی بر نحوه زندگی اجتماعی و تاریخی آق قویونلوها و کاراقویونلوها می‌باشد.

از حکاکی‌های انجام شده روی سنگهای گور، حتی می‌توان شغل متوفی را نیز فهمید.

انتخاب طبیعت زیبا، مناظر کوه آغری و رودخانه ارس بعنوان استراحتگاه ابدی تعجب آور نیست. به همین جهت علاوه بر سنگهای قبر، سایر آثار تاریخی مهم نیز از سازه‌های گورستان تشکیل شده است.
یکی از این سازه ها، گنبد گودکلی در فاصله 15 کیلومتری شهرستان آدالیک ، در داخل محوطه یک گورستان قدیمی که گویا در یک اراضی بایر ، دور از چشمها و بدون ایجاد مزاحمت واقع شده است، میباشد.

یک متن 6 سطری نوشته شده برروی یک سنگ گور آبی رنگ که در محوطه مقابل ورودی گنبد قرار دارد و نیز یک متن 7 سطری نوشته شده برروی یک سنگ گورآبی رنگ که در میان محوطه قرار دارد و همچنین متون حک شده بروی سنگ‌های گور سمت راست آن ، اطلاعات جالبی را در مورد هویت کسانی که این گنبد را بعنوان استراحتگاه ابدی خود انتخاب کرده اند ارائه می‌دهد.

گنبد کول یوسف که به سمت شرق بنا شده و جهت‌های آن بصورت عالی اندازه گیری شده و دیوارهای شرقی – غربی آن کمترین انحراف را دارد در روستای چاکیرتاش از توابع مرکز استان قراردارد.

از متن نوشته شده برروی درب ورودی چنین بر می‌آید که این گنبد در سال 1485 و برای شخصی بنام گول یوسف ساخته شده و ویژگیهای معماری آن نیز متعلق به دوران آق قویونلوها می‌باشد.
ایغدیر در نقطه تلاقی راه‌های منتهی به ایروان، تفلیس ، تبریز و باتوم که مهمترین شهرهای جاده تاریخی ابریشم بوده قرار دارد. آثار متعلق به جاده ابریشم را می‌توان در کاروانسراهی هارمان دوون مشاهده نمود.
این کاروانسرای که در قرن دوازدهم و در دوران سلجوقیان ساخته شده و بویژه با نقش و نگار سنگ ورودی خود جلب نظر می‌کند، سالیان درازی پذیرای کاروان هایی بوده است که بین تبریز و باتوم مسافرت می‌کرده اند

پیش از این یادآوری کرده بودیم که ایغدیر با میزبانی تمدن‌های مختلف جلب توجه می‌کند.
آثار این تمدنهای مختلف را در نقاط مختلف می‌توان مشاهده نمود. در بعضی مواقع نیز در یک سازه نشانه هایی از تمامی این تمدنها قابل مشاهده است. بویژه در قلعه هایی که در جای جای این استان قرار دارد این ویژگی قابل رویت است.

این قلعه‌ها که جهت نظارت و دفاع از راه‌ها و جاده‌ها در نقاط حساس و استراتژیک ساخته شده اند، فقط مورد استفاده یک تمدن قرار نگرفته بلکه در خدمت کلیه تمدنهای مستقر در ایغدیر بوده است.

یکی از این قلعه‌ها ، قلعه ایغدیر است که در شهرستان آرالیک واقع در دامنه شمالی کوه آغری ساخته شده است. بر اساس منابع تاریخی ، این قلعه از سوی ملکشاه و وزیر مشهور سلجوقیان نظام الملک فتح شده است.

سپس از سوی تیمور هنگام مسافرت به آناتولی تسخیر شده است. طبق این روایت ، تیمور همه دربهای این قلعه را از جای کنده و دستور داده است که دیگر هیچ دری برای قلعه ساخته نشود.
با وجود اینکه از دیوارهای قلعه امروزه ویرانه ای بیش باقی نمانده لیکن وسعت زیاد آن بوضوح قابل مشاهده است. در داخل قلعه نیز خرابه‌های سازه‌های مختلف که هر کدام برای هدف خاصی ساخته شده بودند جلب نظر می‌کند.
طبق یک باور دیگر ، این قلعه تا قرن هفدهم مسکونی بوده و بواسطه یک زلزله بزرگ ویران گشته است. افرادی که از این زلزله جان سالم بدر برده بودند به سمت غرب حرکت و پایه‌های استان ایغدیر امروزی را بنا نهاده اند.
یعنی می‌توان گفت که نشانه‌های نیاکان اهالی امروز شهر ایغدیر در هر نقطه ای از این قلعه قابل مشاهده است.

قلعه دیگری که در استان وجود دارد قلعه سیاه نام دارد که متعلق به دوران اورارتوها از ساکنین اولیه استان بوده و در وادی سورملی که دارای خرابه‌های یک شهر نیز می‌باشد قرار دارد.
این قلعه نیز از سوی سلطان نامدار سلجوقیان ملکشاه ، و وزیر وی نظام الملک فتح شده است. این قلعه در نزدیکی رودخانه ارس واقع شده است که در طول تاریخ شاهد جنگ‌های بسیاری بوده و یک مکان دفاعی با آثاری از تمدن‌های بسیار است که هنوز هم قابل مشاهده است.
پس از سلجوقیان تیمور این قلعه را تسخیر کرده و سپس تحت حاکمیت قره قویونلوها در آمده است.

سورملی که این قلعه را در خود جای داده، بنا به باور بسیاری اولین شهری است که پس از طوفان نوح از سوی پسران نوح ساخته شده است. اگر چه دیوارهای آن بواسطه زلزله تخریب شده است لکن می‌توان با مشاهده محدوده قلعه، به وسعت آن پی برد.



هدایای آسمانی در ایغدیر

اقلیم ایغدیر نیز همانند فرهنگ آن ، متنوع و غنی است. هم تپه‌های یخی و هم وادی هایی که در بین آنها امکان رشد و نمو بسیاری از محصولات از جمله پنبه وجود دارد این منطقه را به یکی از سرزمین‌های نادر تبدیل کرده است.
بهترین مکان برای مشاهده این ویژگی ، وادی سورملی می‌باشد. سورملی که مایه سرودن ترانه‌ها و شعرها نیز شده ، با میوه هایی همچون سیب سرخ با نام محلی آل آلما و قیسی ایغدیر با نام محلی شالاغی مشهور است.

یکی دیگر از ویژگیهای نادر منطقه نیز زنبق‌های وحشی کوهی و گیاهان نادر بسیاری است که در این ناحیه دیده می‌شود. بویژه زنبق‌های وحشی و زیبایی بسیار چشمگیر و حیرت انگیز را بعنوان یک شگفتی طبیعی می‌توان در دامنه‌های آفتابگیر کوهستان مشاهده کنید.

ایغدیر علاه بر کوه‌های شکوهمند ،دارای رودخانه‌ها و مراتع سرسبز با زیباییهای فراوان نیز می‌باشد. یکی از مهمترین آنها غارهای توزداغی ( کوه نمک) می‌باشد.
این غارها طبیعی نمی‌باشند بلکه تمدن‌های ساکن در این منطقه بویژه عثمانی‌ها بخاطر بدست آوردن نمک این حفره‌ها را بوجود آورده اند. به باور بسیاری هنگام گردش در داخل این غارها که دیوارهای سفید رنگی دارند هوای خنک همراه با بوی نمک ، داروی شفابخشی برای بیماران مبتلا به آسم به شمار میآمده است.
ویژگی اصلی غار در عمق آن نهفته است. پس از کمی گردش در بین توده‌های نمک که بمثابه یک دریای کریستال اطراف شما را احاطه می‌کند با یک دریاچه که از تجمع آبهای باران بوجود آمده برخورد می‌کنیم.
ما پیشنهاد می‌کنیم که زیباییهای داخل این غار را حتماً از نزدیک ببینید.

یکی دیگر از سرگرمی‌های جالب در ایغدیر، مشاهده پرواز فوج عظیمی از انواع پرندگان است. انواع بسیاری از پرندگان همانند انواع تمدن‌های تاریخی ، ایغدیر را به میزبانی خود پذیرفته اند.
خواه بواسطه اینکه در مسیر مهاجرت از قفقاز به روسیه قرار دارد و خواه بواسطه ساختار طبیعی خود ، بسیاری از نقاط بکر ایغدیر به بهشتی برای پرندگان تبدیل گردیده ، دریاچه‌های ایجاد شده در ارتفاعات کوه آغری نواحی آبی بسیار و رودخانه ارس که مرز کشورها را تشکیل داده باعث اقامت بسیاری از پرندگان مهاجر در این منطقه شده است .
در بین آنها پرندگانی وجود دارد که در ترکیه فقط در ایغدیر دیده می‌شود. مهمترین منطقه در بین بهشت پرندگان استان روستای چیریکلی از شهرستان توزلوجا می‌باشد.
یکی دیگر از بهشت پرندگان، بولاک باشی است که در ناحیه تاش بورون شهرستان قره قویونلو واقع شده و بعنوان محل پیک نیک و گردشگاه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این ناحیه که از سوی افراد، قره سو نیز نامیده می‌شود علاوه بر پرندگان آبی ، سمورهای آبی و لاک پشت‌های آبی نیز دیده می‌شود.در این منطقه ماهیگیری با قلاب نیز رواج دارد.

یکی از مکان هایی که عاشقان طبیعت و دوستداران پیاده روی باید ببینند وادی کورهان می‌باشد که محل برگزاری جشنواره کوی آغری نیز می‌باشد. این وادی که در ارتفاع 2999 متری دامنه‌های شمال شرقی کوه آغری قرار دارد با رنگ آمیزی شگفت انگیز طبیعی خود ، امکان مشاهده مناظر سه کشور را فراهم میکند، در این وادی شما می‌توانید گودال متئور را که به باور بسیاری از سقوط یک سنگ آسمانی بوجود آمده است را نیز مشاهده کنید.

در این وادی که قدیمی‌ترین محل سکونت در ایغدیربه شمار میآیداماکن دیدنی دیگری از جمله قلعه ایغدیر ، قلعه دختر، و قلعه پسر که محل عبور کاروان‌ها می‌باشد نیز وجود دارد.

جشنواره کوه آغری که از سال 2003 برگزار می‌شود، امکان مناسبی برای آشنایی با فرهنگ ایغدیر را فراهم میکند. در چادرهایی که برپا می‌گردد هر منطقه غذاهای محلی خود را ارائه و نمونه ای از صنایع دستی خود را به نمایش می‌گذارد.
در هنگام برگزاری این جشنواره شما می‌توانید رقص‌های محلی و مسابقات تیر و کمان را نیز مشاهده کنید.

یکی دیگر از دیدنی‌های طبیعی ایغدیر ، دریاچه ماهی است . این دریاچه که در ارتفاع 2241 متری قرار دارد، مرتفع‌ترین دریاچه ترکیه است و با ماهی قزل آلای خود شهرت دارد.
جزیره ای که د روسط دریاچه قرار دارد علیرغم کوچکی با آثار تاریخی خود جلب نظر می‌کند.



بزرگترین هدیه طبیعت به ایغدیر ، کوه آغری

ایغدیر و کوه آغری

پس از استان آغری که نام خود را از کوه آغری گرفته، بیشترین مکانی که با این کوه هم آغوش گردیده ایغدیر می‌باشد.
کوه آغری میزبان بسیاری از جشنواره‌ها برگزار شده در ایغدیر است. کوهنوردانی که قصد صعود به این کوه که قله زیبای آن همیشه پوشیده از برف است را دارند باید بدانند که یکی از زیباترین و بهترین مسیرهای صعود د ر ایغدیر قرار دارد.
در هنگام صعود علاوه بر مشاهده طبیعت سرسبز وادی ایغدیر ، مناظر سه کشور همجوار را نیز از یک نقطه و محل می‌توان دید. اطمینان داریم که این منظره را مادام العمر فراموش نخواهید کرد.
البته اگر نیرو و انرژی خود را فقط صرف صعود نمائید.،جفائی بزرگ در حق نعمت‌های کوه آغری خواهید کرد.

کوه، با وادی سرسبز و گلهای کمیاب خود مکان بسیار مناسبی جهت گردشگری و بیابانگردی ، گیاه شناسی ، پرنده شناسی ( بواسطه عبور انواع پرندگان مهاجر) ، عکاسی از طبیعت بکر ، اسب سواری و چتر بازی می‌باشد.

کوه آغری یکی از کوه‌های بسیار جذاب و مناسب جهان برای صعود می‌باشد. برخلاف مارکوپولو که ادعا کرده بود این کوه هیچگاه قابل صعود نیست، کوه آغری همه ساله از کوهنوردان داخلی و خارجی بسیاری پذیرایی می‌کند.
مسیری که بویژه کوهنوردان حرفه ای انتخاب می‌کنند از اطراف دریاچه کوپ واقع در وادی کورهان ایغدیر شروع می‌شود.

اگرچه فقط کوهنوردان حرفه ای که عظمت و نیروی آغری را کوچک می‌شمارند در زمستان صعود می‌کنند ولی کوهنوردان آماتور در تابستان از صعود به این کوه مقدس لذت می‌برند.

امکان رسیدن به ایستگاه‌های صعود بوسیله وسائل نقلیه موتوری با توجه به ارتفاع فاصله صعود، یکی از امتیازات مهم است. همچنین تاسیسات ایجاد شده در منطقه به اندازه ای است که نیازهای مختلف کوهنوردان از جمله اسکان آنان را برطرف می‌کند.
همه این امتیازات باعث شده است که ایغدیربه یکی از مراکز مهم کوهنوردی تبدیل شود.

موزه و بقره ترکان شید:

این مقبره به یادبود ترکانی که در هنگام جنگ اول جهانی بوسیله ارامنه کشته شده اند ساخته شده است. این بقره که در بالای یک تپه قرار دارد.
همانند یک قرارگاه قدیمی و سنتی برای ترکان بوده و در وسط آن یک گور سمبلیک قرارداده شده، موزه ای که با اسناد مستند حاکی از ظلم‌های روا داشته شده تزئین گردیده و در داخل تپه زیر مقبره قرار گرفته و ورودی آن به شکل دربهای تاجی دوران سلجوقیان می‌باشد.
در این موزه که در گوشه گوشه آن نشانه هایی از فرهنگ ترکیه و ظلم‌ها را به شکلی عریان به نمایش در آورده وقایع تاریخی آلت دست دسیسه‌های سیاسی قرار نگرفته بلکه حقایق را آنگونه که بوده نشان داده است.



فرهنگ غذایی

بهترین غدای ایغدیر بزباش است. علاوه بر این غذا که بطرز مخصوصی از گوشت بره پخته می‌شود کوفته سنگی که هم لذت و هم پخت آن ویژگی محلی دارد و نیز آش ماست را که مملو از سبزیجاتی مانند اسفناج، جعفری وبرنج می‌باشد از جمله غذاهای مشهور دیگر بوده که در جای دیگری نمی‌توان یافت.
و لذا توصیه می‌کنیم که حتماً برای یکبار هم که شده طعم این غذاها را امتحان کنید.



آب و هوا

وادی ایغدیر و اطراف آن در یک حوضه احاطه شده با کوه‌ها قرار دارد و در داخل یک تهویه کوچک قرار دارد. معمولاً هرچقدر از شرق به سمت غرب رفته شود از دمای هوا کاسته می‌شود.
فصل سرما، بغیر از مواقعی که سرمای هوا بیش از حد باشد معمولاً نسبت به مناطق همجوار از آب و هوای ملایم‌تری برخوردار است. ایغدیر که دارای آب و هوای نیمه خشک است یکی از مناطق کم باران ترکیه است.

متوسط گرمای سالانه 6/11

گرم‌ترین ماه ( آگوست) 8/41

سردترین ماه سال ( دسامبر) 3/30-



انجام نداده برنگردید

- بدون دیدن سنگ قبرهای قوچی شکل متعلق به دوران قره قویونلو و آق قویونلوها در وادی ایغدیر

- بدون دیدن کاروانسرای هارمان دوون ، گنبدهای کول یوسف و گود کلی

- بدون دیدن دریاچه ماهی بعنوان مرتفع‌ترین دریاچه ترکیه وخوردن ماهی قزل آلا

- بدون گردش در کوه آغری بعنوان یکی از شگفتیهای طبیعت

- بدون زیارت مقبره ترکان شید

- بدون خوردن سیب سرخ با نام محلی آل آلما و قیسی ایغدیر با نام محلی شالاغی و نیز غذای بزباش که در هیچ جای دیگر بغیر از ایغدیر پیدا نمی‌شود.

جشن‌های محلی

عید نوروز 21 مارس

فستیوال فرهنگ و استقامت نخجوان 24-23 مه

فستیوال قیسی 1 ژولای



ارتباطات

راه ارتباطی از استان و کشورهای همجوار به ایغدیر فقط از طریق زمینی امکان پذیر است.
هنوز راه آهن و فرودگاه ساخته نشده است. از طریق زمینی به شهرهای قارس ، ارضروم ، دوغوبیاضیت متصل است. راه‌های ارتباطی با ایران، آذربایجان و ارمنستان از این استان می‌گذرد.
طول جاده زمینی ایغدیر به دوغوبیاضیت با عبور از گذرگاه پاموک گریکی 52 کیلومتر است. ایغدیر با این جاده به مرز گوربولاک و از طریق چالداران به وان و آغری متصل گردیده است

فاصله بین ایغدیر و قارس 103 کیلومتر است.
با عبور از قارس می‌توان به سواحل دریای سیاه و شهرهای آرتوین و هوپا سفر کرد. فاصله بین ایغدیر و ارضروم 280 کیلومتر است.

تلفن‌های ضرروی :

استانداری 00904762276625

اداره فرهنگ و گردشگری استان 00904762277044

فرماندهی ژاندارمری استان 0090476226848

شهرداری 00904762276553

بیمارستان 00904762260303

شهربانی 00904762277297

موزه و مقبره 009047621013670

آمبولانس 112 آتش نشانی110

مرکز بین المللی حراست و بازسازی ذخایر فرهگنی (ICCROM)

جمهوری ترکیه

وزارت فرهنگ و گردشگری

اداره کل معرفی

www.kultuturizm.gov.tr

www.gotukey.com

www.igdirkulfrturizm.gov.tr

متن : فخری یلدریم – متخصص فرهنگ و گردشگری
گنبدکول یوسف

گنبدکول یوسف

گنبد کول یوسف که به سمت شرق بنا شده و جهت‌های آن بصورت عالی اندازه گیری شده و دیوارهای شرقی – غربی آن کمترین انحراف را دارد در روستای چاکیرتاش از توابع مرکز استان قراردارد. از متن نوشته شده برروی درب ورودی چنین بر می‌آید که این گنبد در سال 1485 و برای شخصی بنام گول یوسف ساخته شده و و...

اطلاعات
کاروانسرای هارمان دوون

کاروانسرای هار...

ایغدیر در نقطه تلاقی راه‌های منتهی به ایروان، تفلیس ، تبریز و باتوم که مهمترین شهرهای جاده تاریخی ابریشم بوده قرار دارد. آثار متعلق به جاده ابریشم را می‌توان در کاروانسراهی هارمان دوون مشاهده نمود. این کاروانسرای که در قرن دوازدهم و در دوران سلجوقیان ساخته شده و بویژه با نقش و نگار سن...

اطلاعات
کوه آرارات

کوه آرارات

کوه آرارات (به ارمنی:ماسیس،Մասիս یا آرارات،Արարատ به ترکی:آگری داغ، Ağrı Dağı، به کردی:چی یای آگیری،Çiyayê Agirî) کوهی است واقع در شمال شرقی کشور ترکیه (استان آغری) در مرز ایران، جمهوری خودمختار نخجوان و ارمنستان. آرارات دارای دو قلهٔ آتشفشانی آرارات بزرگ (۵٬۱۳۷ متر) و آرارات کوچک (۳٬۸...

اطلاعات | نقشه

ایغدیر شهری آباد،پر جنب و جوش با مراکز خرید فراوان با برندهای معتبر و دارای مردمانی بسیار خوب ،مهربان و دوست داشتنی است . تمام خیابانهای سطح شهر سنگفرش است که ظاهرا برای جلوگیری از سرعت بالای ماشینها می‌باشد.در سطح شهر اتومبیلهای مدل بالا و گران قیمت و رستورانهای فراوانی وجود دارد . در نزدیکی هتل ما مراکز خرید با برندهای معتبری چون Lcwaikiki Cotton Zohreh و تاچ وجود داشت .
شکلات‌های مخصوص ترک در بیشتر مغازه‌ها وجود دارد .بدون شک آبگوشت بزباش ایغدیر یکی از لذیذترین غذاهای دنیاست و همچنین کباب بادمجانی .البته دونر کباب آن به پای استانبول نمی‌رسد. ... ادامه مطلب

شبکه اجتماعی گردشگری تیشینه

سفرنامه ایغدیر 2
در ایغدیر تا دلتان بخواهد هتل و متل و مسافرخانه هست. اکثر این هتل‌ها برای جذب گردشگران ایرانی تابلوها یا دستنوشته‌های فارسی نیز دارند و مسئولین پذیرش خیلی روان به زبان آذری صحبت میکنند. در کل تصوری که ما از تعداد ستاره‌های یک هتل در ایران داریم در ترکیه کمی جابجا می‌شود. یک هتل دوستاره ... ادامه مطلب

شبکه اجتماعی گردشگری تیشینه

محمود عاشوریان

محمود عاشوریان جمعه 30 مرداد 94 - 15:24

ببخشید برای سفر به استانبول چه فصلی بهتره و تخفیف اجناس در چه فصلی می‌باشد ؟

برای رفتن به ایغدیر ، بهتر است از مرز بازرگان از کشور خارج شوید . افرادی که با خودرو شخصی مسافرت میکنند اگر در مرز باک خودرو را پر کنند برای رفت به ایغدیر و گشت و گذار در آن شهر و برگشت به مرز نیازی به سوختگیری در داخل خاک ترکیه نخواهند داشت .
بلافاصله پس از خروج از مرز بازرگان میتوانید منظره بدیع ... ادامه مطلب

شبکه اجتماعی گردشگری تیشینه

«وان» شهری در شرق ترکیه، مرکز استان وان و یکی از شهرهای تاریخی و زیبای ترکیه است. این شهر که مردمانش به زبان کردی کرمانجی سخن می‌گویند، از شمال و غرب به دریاچه وان، از شرق به کوه‌های مرتفع سیاه کوه و ارک و از جنوب به کوه آرتوس چسبیده است.
شهر گربه‌ها:
عمده شهرت جهانی شهر وان به دلیل وجود گربه‌های ... ادامه مطلب

شبکه اجتماعی گردشگری تیشینه

م رودکی

م رودکی چهارشنبه 15 مهر 94 - 16:40

لایک داره: این شهر که مردمانش به زبان کردی کرمانجی سخن می‌گویند.

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره ایغدیر

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید