روستای فیلبند

روستای فیلبند

روستایی است از توابع بخش بندپی غربی شهرستان بابل در استان مازندران که در ارتفاع حدود ۲۳۰۰متری از سطح دریا واقع شده است. فیلبند آخرین روستای منطقه چلاو می‌باشد که راه دسترسی ماشین رو به آن وجود دارد. فیلبند که به بام شرقی مازندران معروف شده در واقع یک پنت هاوس تماشایی است که همچون برج دیده بانی مناطق وسیعی را زیر دید خود دارد.
نام این ییلاق در اصل فلبند است. فل در گویش مازندرانی به معنای خستگی و بند هم به معنای بندآمدن و نتوانستن است. علت این نام گذاری به دلیل ارتفاع بالای این ییلاق و کمرگاه‌های تندی است که عبور از آن را دشوار می‌کرد.
در فصل بهار و پاییز، در یک نیم روز ممکن است همه پدیده‌های جوی از قبیل ابر و مه و باران و برف و تگرگ و رگبار و ناگهان رنگین کمان و هوای صاف و آفتابی را بدون لکه ابری مشاهده کنید. تنوع هوا، زیبایی‌های طبیعت ، مناظر و چشم اندازهای اعجاب انگیز را فقط در فیلبند می‌توان مشاهد کرد. فیلبند در تابستان‌ها بیش از هزار و دویست خانوار جمعیت دارد و در زمستان بطور کلی خالی از سکنه است زیرا شدت سوز و سرما و برف امکان زندگی را غیر ممکن می‌سازد و در سال قریب به ۷ ماه پوشیده از برف است .
فیلبند دو تکیه دارد که درون تکیه مسافرخانه ای هم ساخته شده که می‌تواند محل استراحت گردشگران در بهار و تابستان باشد. خانه‌های روستا اغلب توسط چوب‌های قطور و شیروانی‌های رنگارنگ مسقف شده اند. سقف شماری از خانه‌ها نیز با سفال پوشیده شده است.
کوهپیمایی در حصین بن
قله حصین بن از قله‌های مورد علاقه گروه‌های کوهنوردی است که مسیر آن از فیلبند و سنگچال می‌گذرد. ارتفاع قله 3175 متر از سطح دریا است. در مسیر صعود از روستا‌های گنگرج کلا، سنگچال و فیلبند عبور خواهید کرد. در شرق حصین بن، کوهستان یخچال پشت قرار دارد، امامزاده قاسم هم در غرب و قله میشینه در جنوب آن قرار دارد. مسیر طی شده از فیلبند تا نوک قله بصورت رفت و برگشت حدود 20 کیلومتر است.
بقعه سفیدرنگ امامزاده قاسم در ارتفاع 2500 متری دارای یک دالان است که توسط سایبانی فلزی و شیروانی حفاظت می‌شود و در نزدیکی آن دو گودال نسبتا بزرگ به طرز عجیبی در کنار یکدیگر واقع شده اند که به عقیده عده ای محل برخورد دو شهاب سنگ عظیم هستند. عده ای نیز نام رستم چال بر آن نهاده اند و افسانه ای ساخته اند که این چاله‌ها محل زانو زدن رستم است که از آب دریا نوشیده است. از کنار این بقعه مرتفع می‌توان به جنگل زیبای الیمستان و چشمه‌های گوارایی چون لهاش و نرو نیز راهیابی کرد.
بدون شک منطقه چلاو و روستای فیلبند از زیباییهای طبیعت مازندران و از جاذبه‌های گردشگری این استان است که سالانه پذیرای تعداد بیشماری گردشگر و کوهنورد میباشد. مسیر دسترسی به آن از جاده هراز، 25 کیلومتری جنوب آمل به سمت شرق و به سمت سنگچال جدا می‌شود. طول جاده فرعی تا سنگچال 18 کیلومتر و فاصله پرشیب سنگچال تا فیلبند نیز حدود 5 کیلومتر است.

روستای فیلبند به نام‌های روستای فلبند، نیز شناخته می‌شود.
روستای فیلبند
روستای فیلبند
روستای فیلبند
روستای فیلبند

سارا حقیقت

سارا حقیقت یکشنبه 1 آذر 94 - 17:13

عکس‌ها خیلی زیباست

مطالب بیشتر
[username]

[username] [shamsidatetime]

[postbody]